• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

30.01.2022

19:47

MOSKVA PRELOMILA, OVO NIJE DOBRO! NEMA MIRA SA AMERIKOM DOK RUSIJA I KINA NE USPOSTAVE NSP! Sprema se najgori scenario?!

Vesti

MOSKVA PRELOMILA, OVO NIJE DOBRO! NEMA MIRA SA AMERIKOM DOK RUSIJA I KINA NE USPOSTAVE NSP! Sprema se najgori scenario?!

Podeli vest

Nade da se odnosi između Moskve i Vašingtona mogu preokrenuti su trenutno malo verovatne, saopštio je senator i nekadašnji predsednik Komiteta za spoljne poslove Državne dume Aleksej Puškov, navodeći da će tek kada se uspostavi novi svetski poredak, biti manje sukoba između dve države

Govoreći u okviru intervjua za Ukraina.ru, bliski saradnik predsednika Vladimira Putina i predsednik Komisije za informacionu politiku i odnose sa medijima Saveta Federacije, izneo je svoj pogled na trenutnu dinamiku moći na svetskoj sceni .

- SAD su hegemon koji postepeno gubi svoju poziciju u svetu - rekao je Puškov.

„Oni su pretrpeli veoma ozbiljan poraz na Bliskom istoku, izgubili su Siriju, izgubili su bitku za Avganistan, bili su primorani da povuku skoro sve svoje trupe iz Iraka krajem 2021. godine."

Prema njegovim rečima, američki zvaničnici „pokušavaju da održe svoj dominantni uticaj tako što istovremeno vode sukobe sa Rusijom i Kinom, ali sa različitim stepenom intenziteta".

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) MAJKA BACILA ĆERKU (3) U KAVEZ SA MEDVEDIMA! Kamere zabeležile užas, medved odmah dotrčao do deteta i...

Puškov je primetio da to stvara nervozno okruženje i u Americi i u ostatku sveta.

- SAD nas više ne tretiraju kao sekundarnu silu. Oni nas tretiraju kao najveću silu, zbog čega navode Rusiju, a ne Kinu, kao jedan od glavnih problema sa kojima se Bajdenova administracija suočava ove godine - - objasnio je on. 

Puškov je upozorio da će ovo biti „godina krize između Vašingtona i Moskve".

- Kako razumem, oni sada žele da reše 'ruski problem', odnosno da potčine praktično celu Evropu, gurajući Rusiju na samo njeno predgrađe - rekao je on.

- Upravo za to im treba Ukrajina. Sledeća faza će biti politička ili čak vojna konfrontacija sa Kinom.

Puškov je dodao da američka politička i finansijska elita „veruje da su oni jedini koji mogu da upravljaju svetom" i da ne nameravaju da dozvole da neko drugi preuzme kormilo.

Foto: Tanjug

ZALEDIO SVET, Aleksej Puškov, blizak saradnik lidera Rusije Vladimira Putina

- Dakle, sve dok se ne uspostavi novi svetski poredak u kojem su SAD slabije i njihova uloga umanjena, mi ćemo biti u manje-više akutnom političkom sukobu sa njima."

AKO JE TESLA HRVAT, ONDA SU HRVATI I VOJVODA ĐUJIĆ I SIMO DUBAJIĆ I... Brutalna šamarčina Gorana Šarića za Milanovića i ekipu zbog svojatanja Srba!

Njegove izjave dolaze usred sve napetijeg sukoba između Istoka i Zapada, pri čemu su visoki američki zvaničnici optužili Moskvu da gomila trupe i tehniku u blizini ukrajinske granice radi navodne invazije. Prošle nedelje, Bajden je zapretio da će uvesti sankcije ruskom predsedniku Vladimiru Putinu „kakve nikada nije video" u slučaju sukoba, što je Kremlj više puta odbacio, da ima bilo kakve planove za vojni sukob.

Putinov portparol Dmitrij Peskov upozorio je na ovakav potez američke administracije ranije ovog meseca, navodeći da je „uvođenje sankcija protiv šefa države i protiv lidera Rusije mera koja se može uporediti sa prekidom odnosa".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija