• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.03.2022

18:04

"MORAMO DA PRIZNAMO DA SMO POGREŠILI" Skandal u Nemčakoj, "ANGELA MERKEL JE KRIVA", ona je dovela do zavisnosti od ruskog gasa!

Reuters

Vesti

"MORAMO DA PRIZNAMO DA SMO POGREŠILI" Skandal u Nemčakoj, "ANGELA MERKEL JE KRIVA", ona je dovela do zavisnosti od ruskog gasa!

Podeli vest

Novi lider CDU Fridrih Merc oštro je kritikovao nemačku kancelarku Angelu Merkel zbog njene, kako je kazao, pogrešne politike prema Rusiji

"Severni tok 2", izlazak iz nuklearne energije, Bundesver to su najveće greške Merkelove vlade, tvrdi Merc. "Moramo priznati da smo pogrešili", napisao je on u autorskom tekstu u nedeljniku "Cajt".

Merc je istakao da je najkasnije od upada ruskih snaga u istočnu Ukrajinu i aneksije Krima pre osam godina trebalo biti jasno šta se dešava u toj zemlji.

„U Nemačkoj je niz loših procena i iz toga rezultirajuće serije grešaka posebno duga“, smatra lider CDU.

Merc je kritikovao da je nemačka vojska Bundesver zapostavljena, i da Nemačka sada ima većim delom disfunkcionalnu vojsku. Dodao je da je odluka o izlasku iz nuklearne energije doneta ne u vezi bezbednosti nuklearki u Nemačkoj, već u vezi Cunamija u Japanu 2011.

Zbog toga, kako naglašava, došlo je do sve veće zavisnosti od ruskog gasa za proizvodnju struje.

Takođe, ukazuje da izgradnja "Severnog toka 2" nikada nije bio čisto prvatni ekonomski projekat, iako su to brojni političari, pre svega Merkelova, isticali.

Naprotiv, tvrdi Merc, Vladimir Putin je situaciju, u kojoj se danas nalazi Evropa, godinama pripremao.

Najveća greška Merkelova, smatra Merc, je bilo odbijanje zahteva Ukrajine za prijemom u NATO.

„Iz straha od Putina i njegovim pretnjama pre svega Nemačka i Francuska nisu želele da ga provociraju“, objasnio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Camil

pre 2 godine

Jeftino gospodine Merc, sada govoriti i optuzivati gispodju Merkel. Necete dobiti politicke poene za to, bas naprotiv. Pokazace i sledeca biranja u maju u NRW gde ce te isto izgubiti. Nista ona nije pogresila. Sve i uvek je u potpunosti napravila pravu stvar. Dok je ona bila kancelarka bio je mir a ne rat. Ona se nije dala ucenjivati niti Amerima niti bilo kom.

Dragan

pre 2 godine

Mene samo interesuje koje i kada dozvolio nemačkoj da ima vojsku???

Deda Nole

pre 2 godine

Pa definitivno odlaskom Merkel dosli su ljudi nesposobni da sagledaju novu realnost,Merc zaboravlja da je u vreme gospodje Merkel ekonomski rast nemacke bio fantastican.Floskula o "zavisnosti" od ruskog gasa je neodrziva jer taj gas nema niko drugi u tom obliku i u tolikoj kolicini osim rusa i arapa koji imaju dugorocne ugovore i americkog paprenog gasa gde im treba izgradnja novih postrojenja koja ce trajati bar 5-7 godina ovde se radi gospodo o americkoj agresiji na rusiju uz pomoc ovakvih politicara koji zanemaruju interese nemaca i nemacke industrije na sledecim izborima nece ih biti.

Pera

pre 1 godinu

Zašto su nemci neizmerno glupi, ili se samo prave glupi????? Prvo pitanje: dali Nemačka ima sopstvene izvore nafte i gasa? NEMA!!!!! Prema tome Nemačka će stalno zavisiti od nekog snabdevača, bili to rusi, arapi ili crnci!!!! Drugo pitanje: Zašto se pametni nemci nisu oglasili kada je USA od Drugog Svetskog Rata izvršila 36 napada na zemlje koji nisu ni sanjali da ikada napadnu Ameriku. Svi su ćutali. Treće pitanje: Dali je Rusija uredno ispunjavala sve svoje ugovorene obaveze????? JESTE. Čak i kada su nemci uveli sankcije Rusiji, dotok gasa i nafte bio bez prekida. Dali su imali razloga da sumnjaju u redovnost isporuke????? NISU !!!!! Svejedno, od toga su napravili problem Četvrto pitanje: Hoće li glupi Nemci da pate zbog toga što su izabrali nesposobne voditelje države ili će ih smeniti po kratkom postupku????? Neće da se kupaju pa će da smrde, neće da se greju pa će biti u zimskim kaputima, neće da voze kola već bicikle, ali i to treba da se kupi, neče biti hrane, pa će da gladuju. Zašto??????? Dali je narod zaista tako glup ili je propaganda Gebelsa što će da prevagne. Peto pitanje: Hoće li konačno Srbiju ostaviti na miru da živi svoj život kako najbolje ume i zna????? Mi njihova uputstva i zahteve zovemo: "Schweinerein" - svinjarija

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija