• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

11.04.2022

07:00

LONDON DIGAO KIJEV NA NOGE, SPREMITE SE! RUSI "BITKU ZA DONBAS" POČINJU I IZMEĐU 12. I 19. APRILA! MI6 se "dokopao" Putinovih planova?!

Vesti

LONDON DIGAO KIJEV NA NOGE, SPREMITE SE! RUSI "BITKU ZA DONBAS" POČINJU I IZMEĐU 12. I 19. APRILA! MI6 se "dokopao" Putinovih planova?!

Podeli vest

Britanska tajna služba MI6 obavestila je vojni i državni vrh Ukrajine da će Rusi „bitku za Donbas" početi između 12. i 19. aprila. Precizirala je da će se to dogoditi čim Rusi zapadno od ukrajinskog „donbaskog fronta" budu skoncentrisali 90.000 vojnika

Upozorenje je preneo britanski premijer Boris Džonson koji je, za vreme kratke posete Kijevu, obećao Ukrajincima 120 tenkova i drugih oklopnih vozila.

Ukrajinski Generalštab je saopštio da Rusija koncentriše snage i oko Harkova i da će napad na taj veliki grad možda početi istovremeno sa „bitkom bitaka".

Kijevska propaganda tvrdi da će ukrajinska armija u nju ući sa 90.000-100.000 vojnika i 10.000 jedinica teškog naoružanja. Odnosno, sa: 320 tenkova, 642 topa i haubice, 640 višecevnih raketnih bacača, 42 lovca, 45 jurišnih aviona...

Po objektivnim procenama, Ukrajinci svega imaju - upola ili tri četvrtine manje...

Mariupolj će, kako trenutno stvari stoje, do velike bitke biti potpuno očišćen od ostataka ukrajinske armije i neonacista iz puka „Azov".

TURSKA NEĆE DOZVOLITI NATO BRODOVIMA DA UPLOVE U CRNO MORE! Oglasio se turski ministar odbrane, Ankara nema nameru da pusti ratna plovila OVIH ZEMALJA!

       
Već su isterani iz mariupoljske luke i saterani na teritoriju metalurškog kombinata „Azovstalj". Međutim, tu nema civila pa ruska vojska može koristiti i najveće kalibre i bacače plamena.

Borelj: Voleo bih da se ovo u Ukrajini reši vojno, a ne diplomatskim putem!

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj, koji je boravio u Kijevu zajedno sa predsednicom Evropske misije Ursulom fon der Lajen, poželeo da se sukob u Ukrajini reši vojnim sredstvima, a ne diplomatskim putem.       
Podsetio je da je EU u martu odobrila 500 miliona evra za dodatnu nabavku naoružanja za Ukrajinu.

       
I dalje je velika intriga: koliko se tačno zapadnih oficira i obaveštajaca nalazi među opkoljenima?
       
Postoje pretpostavke da ih je najmanje deset i da - pored generala NATO Rodžera Klutjeva - ima i drugih „visokih činova i važnih zverki".
       
Indirektno, na takav zaključak upućuje i pokušaj Kijeva i njegovih  nalogodavaca sa Zapada da opkoljenima u Mariupolju pošalju ukrajinski teretni brod „Apache".

 

ŽESTOK ODGOVOR KINE NATO PAKTU! Peking se oglasio posle izjave Stoltenberga! Ko je slao oružje i Ukrajinu...

       
Njegov kapetan je to i pokušao, ali se nakon mitraljeskih rafala po brodu - zaustavio...

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Laky

pre 2 godine

Iznenađenje za engleze biće bolno, mnogo su zla napravili i SAD će im ubrzo okrenuti leđa. Njihovi interesi počinju da se sukobljavaju eskalacijom krize u SAD, tu krizu jedino Kina i Rusija će imati snagu da obuzdaju.

ratko

pre 2 godine

pa slusajte ljudi ove budaletine M6 dosao do putinovih podataka tajnih aaaaaaaaaaaaaaaahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahha

Baća

pre 2 godine

Da je bilo šta normalno u Briselu, Borelj bi bio najuren sa svoje diplomatske funkcije zbog ratnohuškačkih izjava o Ukrajini. I on bi da ratuje do poslednjeg Ukrajinca.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija