• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

08.06.2022

18:50

BOŽE, KOLIKO MORAŠ BITI... FON DER LAJEN: RUSIJA ĆE BITI KRIVA ZA GLAD U SVETU, sankcije EU su pažljivo osmišljene kako bi se izbegle negativne posledice...

Tanjug/AP

Vesti

BOŽE, KOLIKO MORAŠ BITI... FON DER LAJEN: RUSIJA ĆE BITI KRIVA ZA GLAD U SVETU, sankcije EU su pažljivo osmišljene kako bi se izbegle negativne posledice...

Podeli vest

Šef Evropske komisije Ursula fon der Lajen negira odgovornost Evropske unije za prekide u isporuci hrane na svetsko tržište, koji bi mogli da nastanu zbog sankcija Rusiji

Prethodno je predsednik Senegala, aktuelni predsedavajući Afričke unije Maki Sal, u obraćanju evropskim liderima rekao da sankcije ruskim bankama, njihovo isključenje iz Svift sistema komplikuje ili onemogućava kupovinu hrane afričkim zemljama.

- Sankcije EU su pažljivo osmišljene kako bi se izbegle negativne posledice, one se ne odnose na hranu. Sankcije se ne odnose na trgovinu žitaricama, drugim prehrambenim proizvodima Rusije sa trećim zemljama - rekla je fon der Lajen obraćajući se poslanicima Evropskog parlamenta.

Fon der Lajen tvrdi da su poremećaji u snabdevanju hranom navodno uzrokovani akcijama Rusije u Ukrajini.

Kako je ranije rečeno u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, logistički problemi sa izvozom ukrajinskog žita nastali su krivicom Kijeva, njegove trupe su minirale njihove morske luke. Ministarstvo spoljnih poslova je dodalo da „razgovor o navodnom blokiranju od strane Rusije izvoza ukrajinskog žita u crnomorskim lukama i nastalom deficitu na tržištu žita nije ništa drugo do spekulacija".

Danas je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je o izvozu žitarica iz Ukrajine sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom, gde je ponovo naglašeno <https://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=1&idnovost=137021&Lavrov:-Moskva-spremna-da-da-bezbednosne-garancije-za-izvoz-ukrajinskog-zita-preko-crnomorskih-luka> da je Rusija spremna da da garancije bezbednosti za izvoz ukrajinskog žita.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 1 godinu

To se dešava i proizvodi kada frustiranim ženama daju vlast a poreklo i genetike nacizma mada i kod muškaraca to postoji ali žene su lukavije i opasnije.

Duda

pre 1 godinu

Ova kera ne prestaje da laje. Dzaba joj je, vec sve polako izlazi na videlo. Ovde vani, gde sam, sasvim drugacije vesti nego pre mesec dana. Ljudi samo pricaju kako ce preziveti zimu. Dali su nam po 800 eura, samo jednom, a cene grejanja i drugih placanja samo rastu. Bice svasta. Konacno okrivljuju i eu, nato a i amere. Doslo im iz d....a u glavu.

NEBOJŠA

pre 1 godinu

БАБО имаш седморо деце.ИДИ КУЋИ ГАЈИ УМУЧИЋЕ,МАНИ СЕ ОНОГА ШТО НЕЗНАШ.НИСИ ТИ МЕРКЕЛОВА !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17