• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

15.06.2022

21:36 >> 22:31

112. DAN RATA! Dejli telegraf: Ruska vojska zarobila dvojicu američkih plaćenika kod Harkova! Ukrajina dobija još pomoći, Nemačka spremila raketne bacače "Mars II"! Ekskluzivni snimak fabrike "Azot"! (FOTO, VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

112. DAN RATA! Dejli telegraf: Ruska vojska zarobila dvojicu američkih plaćenika kod Harkova! Ukrajina dobija još pomoći, Nemačka spremila raketne bacače "Mars II"! Ekskluzivni snimak fabrike "Azot"! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Rusija je jutros zatražila da ukrajinske snage koje se kriju u hemijskoj fabrici "Azot" u Severodonjecku polože oružje i predaju se. Ukrajinski ekstremisti pucali su na Černobajevku kod Hersona, dva civila su poginula. NATO danas najavio nastavak isporuke teškog naoružanja u Ukrajini. Ništa od cvilinog koridora iz "Azota"

22.10 - Ovo su psi rata koje su Rusi zarobili

Na društvenim mrežama pojavila se prvo vest, a zatim potvrda da su ruske snage zarobile dvojicu američkih najamnika. Dva plaćenika iz Sjedinjenih Država su zarobljena od strane ruskih trupa kod Harkova.

 

 

- Balicki potpisao dokument o otpisu dugova

Načelnik administrativne uprave Zaporoške oblasti Evgenije Balicki potpisao je dokument o otpisu dugova po ukrajinskim kreditima stanovnicima te oblasti, saopštila je pres služba VGA.


„Načelnik Vojno-civilne uprave Zaporoške oblasti Evgenije Balicki potpisao je odluku o otpisu dugova stanovnicima regiona po kreditima u ukrajinskim bankama i mikrofinansijskim organizacijama. Takođe, zabranjeno je naplaćivanje stanovništvu penala, kreditne kamate, kazni, ispostavljenih od 24.02.2022.godine za korišćenje kreditnih sredstava ukrajinskih banaka“, izjavio je predstavnik pres službe.

 

 

 

21.00 - Ruska vojska zarobila je dvojicu američkih plaćenika kod Harkova


Prema navodima „Dejli telegrafa“ 39-godišnji Aleksandar Drjuk i 27-godišnji Endi Hjuin su prvi zarobljeni Amerikanci.

20.28 - Zelenski: Usvojena zajednička izjava za podrška Ukrajini

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je posle susreta sa premijerima Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije da je usvojena zajednička izjava u kojoj se izražava podrška Ukrajini za dodeljivanje statusa kandidata za članstvo u EU.
O tome će se 17. juna diskutovati u Evropskoj komisiji.

 

 

20.25 - Ukrajinske trupe su za 15 minuta od 19.30 ispalile pet mina kalibra 120 mm i četiri granate kalibra 152 mm na Goljmovski i Jelenovku u DNR, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

 

20.24 - Rusija će pokrenuti pitanje zločina ukrajinskih snaga na sednici Saveta bezbednosti UN 21. juna, najavio je zamenik ruskog ambasadora u svetskoj organizaciji Dmitrij Poljanski.

 

20.18 - Pušilin: DNR bi mogla ući u sastav Rusije kao poseban subjekat

Lider DNR Denis Pušilin izjavio je da bi Donjecka Narodna Republika mogla da uđe u sastav Rusije kao poseban subjekat, sačuvavši u nazivu reč „republika“. On je u okviru intervjua za RT na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu odgovarajući na pitanje da li će DNR ući u sastav Rusije ili ostati „Narodna republika“ odgovorio pitanjem: „Kako to protivreči jedno drugom?“.


On je povtrdio da bi DNR mogla da uđe u sastav Rusije kao Tatarstan (odnosno kao poseban subjekat). „Donjecka oblast čak loše zvuči. Vraća nas u izvesnoj meri u prošlost, ukrajinsku prošlost“, istakao je on. Pušilin je istakao da će o ovom pitanju odlučivati stanovnici DNR.
„Inicijalni zadatak je da se dođe do ustavnih granica (DNR), a onda... verovatno bi bilo u redu pitati ljude“, rekao je Pušilin.

 

 


Prema njegovim rečima, kako će to biti održano – u vidu ankete ili referenduma – biće utvrđeno naknadno.


Komentarišući primedbu voditelja da li je zaista potrebno održati referendum ako su ljudi ionako „svim srcem uz Rusiju“, lider DNR je istakao da „bez mnjenja naroda, bez mnjenja ljudi, zabeleženog, legitimnog, što je moguće otvorenijeg, to bi se zvalo ... okupacija“.

 

19.48 - Nemačka će Ukrajini isporučiti tri višecevna raketna bacača ''Mars II'', izjavila je danas u Briselu ministarka odbrane Kristin Lambreht, dodajući da će obuka ukrajinskih vojnika početi narednih nedelja.

"Oružje će doći iz inventara Bundesvera", rekla je nemačka ministarka na marginama sastanka NATO, na kojem učestvuje oko 50 zemalja na temu koordinacije vojne pomoći Ukrajini, prenosi Rojters.

Višecevni raketni bacač ''''Mars II" može da pogodi mete na udaljenosti većoj od 80 kilometara, dodaje britanska agencija.

 

19.14 - Bajden široke ruke!

Sjedinjene Američke Države odobrile su novi paket vojne pomoći Ukrajini u ukupnom iznosu od milijardu dolara, izjavio je američki lider Džozef Bajden nakon razgovora sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim

19.00 - Ukrajinski Donbaski front pukao na najmanje tri mesta!

Generalna bitka za Donbas primiče se tek svojoj prvoj trećini, a ukrajinski front već puca po šavovima. Ruska vojska je zauzela Bogorodičnoe i primakla se Slavjansku na desetak kilometara. Kijev nije potvrdio tvrdnje Moskve. Istina, Ukrajina priznaje da je njena donbaska vojska u teškom položaju i da je Rusu dnevno zasipaju sa 70 hiljada granata

 

 

18.11 - Ukrajinske snage i dalje kontrolisu industrijsku zonu Severodonjecka

Gradonačelnik Severodonjecka Oleksandar Strjuk izjavio je danas da ukrajinske snage i dalje kontrolišu industrijsku zonu grada i njen perimetar, što ga čini mogućim da se poveže sa susednim gradom Lisičanskom.

“Ulažu se napori da se neprijatelj potisne nazad ka centru grada. To je trajna situacija sa delimičnim uspehom i taktičkim povlačenjem na nekim mestima”, objavio je Strjuk na Telegramu, prenosi Gardijan.

Kako je ocenio, situacija je "teška, ali stabilna" i grad nije potpuno odsečen.

“Činjenica da su mostovi dignuti u vazduh je učinila stvari prilično komplikovanim, ali u isto vreme postoje putevi za povlačenje, čak i ako su prilično opasni. Ne možete reći da je grad potpuno odsečen”, rekao je Strjuk.

 

17.20 - Zaharova: Rusija zna!

Nalog o obustavljanju pregovora između Ukrajine i Rusije stigla je od američkih pokrovitelja Kijeva, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

17.17 - Granatiran Stahanov i Krinično

U Luganskoj Narodnoj Republici ukrajinske oružane formacije su za 20 minuta granatirale Stahanov i Krinično, ispalivši deset granata iz sistema „Uragan“. U napadu su poginule dve osobe, a šest je ranjeno, saopštilo je predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

 

17.10 - Ukrajinske snage su za sedam minuta ispalile osam raketa iz višecevnog bacača raketa „Grad“ na Makejevku i Jasinovatu u DNR, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

 

 

 

 

16.41 - Putin i Si postigli dogovor

Ruski predsednik Vladimir Putin se u telefonskom razgovoru sa kineskim kolegom Si Ðinpingom dogovorio da proširi saradnju u oblasti energetike, finansija i industrije, saopštio je danas Kremlj.

16.05 - Amerika planira novu vojnu pomoć za Ukrajinu u iznosu od 650 miliona dolara, koja uključuje protivbrodske rakete „Harpun“, objavila je agencija „Blumberg“.

 

15.51 - Više od 5.000 domaćinstava ostalo je bez vode u Makejevki usled ukrajinskog granatiranja, saopštio je Štab teritorijalne odbrane Donjecke Narodne Republike.

 

 

14.25 - Makron: Učinićemo sve da zaustavimo rusku vojsku

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je prilikom posete francuskim i savezničkim trupama u bazi NATO-a u Rumuniji da će učiniti sve da se zaustavi napredovanje ruskih snaga u Ukrajini.

- Učinićemo sve da zaustavimo ruske ratne snage, da pomognemo Ukrajincima i njihovoj vojsci i da nastavimo da pregovaramo -  naveo je Makron francuskim trupama i trupama drugih zemalja članica NATO u vojnoj bazi u Rumuniji, prenosi Rojters.

14.06 - "Kalibar" u akciji

 

 

13.02 - Stoltenebreg: Nastavljamo isporuku oružja

Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, ocenio je danas da je u fokus Alijanse u odnosima sa Ukrajinom na podršci u borbi protiv ”brutalne ruske inavzije” i najavio nastavak opremanja ukrajinskih vojnih snaga ubojitim oružjem, uključujući i teško naoružanje i sisteme dalekog dometa.

12.47 - Nikišin: Ukrajina blokirala koridor iz "Azota"

Prvog dana funkcionisanja humanitarnog koridora iz fabrike "Azot" u Severodonjecku je izašao samo jedan penzioner, budući da je Ukrajina blokirala njegovo funkcionisanje, izjavio je načelnik garnizonske službe drugog armijskog korpusa Narodne milicije Luganske Narodne Republike Aleksandar Nikišin.

"Izašao je samo jedan stariji muškarac, koji, očigledno, nije znao da koridor postoji i slučajno je tuda krenuo zamolivši ekstremiste da, kako je rekao, uzme neke stvari", rekao je Nikišin.

 

 

11.56 - Rusi uništili skladište municije za NATO naoružanje

 

11.10 - Ruski udari na položaje Ukrajinaca kod Avdejevke

Trupe Rusije i DNR uništavaju vatrene tačke i položaje Oružanih snaga Ukrajine kod Avdejevke nadomak Donjecka.

 

 

11.04 - Rusija: Koridor za evakuaciju civila iz Azota prema LNR

Do 1.200 civila moglo bi da se nalazi u skloništima hemijskog postrojenja Azot u gradu Severodonjecku na istoku Ukrajine, a Rusija danas otvara koridor za njihovu evakuaciju prema samproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), prenosi TAS S pozivajući se na rusko ministarstvo i zvaničnike LNR.

Rusija je danas saopštila da otvara humanitarni koridor iz velike fabrike amonijaka do grada Svatova koji drže pripadnici LNR, a Ukrajina je u utorak zatražila od Moskve da za prolaz civila iz fabrike Azot otvori koridor do Lisičanska, grada koji još uvek kontroliše.

Rusija je to odbila navodeći kao razlog uništenje poslednjeg mosta preko reke Severski Donjec kojim su blokirani istočni izlazi iz grada.

Prema rečima pomoćnika ministra unutrašnjih poslova LNR, ukrajinske snage planiraju da napuste Azot koristeći civile kao paravan. On rekao da se civili nalaze u delu fabrike koju još uvek kontrolišu ukrajinske snage, za koje je rekao da ih ima do 2.000 uključujući i strane borce.

Ruski humanitarni koridor na severu do grada Svatova biće otvoren do srede uveče, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane. Bitka za Severodonjeck trenutno je poprište najvećeg sukoba u Ukrajini, a Rusija kontroliše veći deo grada, nakon mesec dana intenzivnih borbi.

10.43 - Medvedev: Ko kaže da će Ukrajina za dve godine postojati

10.21 - Kadirov objavio snimak borbi

Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je snimak borbi čečenskih vojnika i ukrajinskih ekstremista u LNR

 

 

09.43 - Rusija je jutros zatražila da ukrajinske snage koje se kriju u hemijskoj fabrici "Azot" u Severodonjecku polože oružje i predaju se.

08.54 - Britanija: Rusija kontroliše veći deo Severodonjecka

Rusija kontroliše veći deo Severodonjecka, nakon mesec dana intenzivnih borbi koje su prouzrokovale „veliku kolateralnu štetu“ u strateški važnom gradu na istoku Ukrajine, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.

U svom najnovijem izveštaju danas, ministarstvo je napomenulo da je „malo verovatno da je Rusija očekivala tako "snažan otpor“ ili „iscrpljujući sukob“, prenosi BBC.

Britansko ministarstvo ukazalo je i na probleme "nekoliko stotina civila" koji se kriju u podzemnim bunkerima hemijskog postrojenja Azot, zajedno sa ukrajinskim vojnicima. Rusija je saopštila da će danas omogućiti bezbednu evakuaciju civila i zatražila od ukrajinskih vojnika da polože oružje i predaju se, navodi BBC.

 

 

07.45 - U Briselu ministri odbrane NATO danas o pomoći Ukrajini

Ministri odbrane zemalja članica NATO i drugih zemalja razgovaraće danas u Briselu o važnosti jačanja partnerstava, ali i o isporuci oružja Ukrajini koja traži značajno povećanje, kako bi zadržala ruske trupe na istoku zemlje, saopštili su zvaničnici Rojtersu.

Bitka za Severodonjeck, grad sa jedva više od 100.000 ljudi pre rata, trenutno je poprište najvećeg sukoba u Ukrajini, a Kijevu je potrebno 1.000 haubica, 500 tenkova i 1.000 dronova između ostalog teškog naoružanja, rekao je u ponedeljak savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak, navodi britanska agencija.

Današnji sastanak na marginama Severnoatlantskog saveta u formatu ministara odbrane (NAC), vodiće američki ministar odbrane Lojd Ostin po treći put, kada će se grupa od skoro 50 zemalja sastati kako bi razgovarala i koordinirala pomoć Ukrajini.

Prethodni takav sastanak održan je u aprilu u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj.

"Rusija nije odustala od borbe, uprkos njenom prilično slabom napretku. Ono što ovde imamo je uporna, spora, postepena ruska operacija, a glavni fokus ministara odbrane biće šta je potrebno Ukrajincima da nastave uspeh koji već imaju u usporavanju i osujećivanju tog ruskog cilja", saopštio je za Rojters visoki zvaničnik američke odbrane, koji je želeo da ostane anoniman.

Američki zvaničnici takođe očekuju saopštenja o dodatnom naoružanju ukrajinskim snagama u narednim danima, a Sjedinjene Države su od ruske invazije 24. februara izdvojile oko 4,6 milijardi dolara pomoći Ukrajini uključujući artiljerijske sisteme poput haubica i raketnog sistema visoke pokretljivosti (HIMARS).

Bajdenova administracija je saopštila ranije da je od Kijeva dobila uveravanja da to oružje većeg dometa neće biti korišćeno za napad na rusku teritoriju, strahujući da bi to moglo da dovode do eskalacije sukoba, navodi Rojters.

07.01 - Lukašenkova poruka

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da prototipovi domaće odbrambene industrije mogu da iznenade i otrezne one koji imaju agresivne planove protiv Savezne države Rusije i Belorusije, prenosi Belta.

"Naši prototipovi u stanju su da iznenade i, što je najvažnije, da otrezne ljude koji iznose agresivne planove protiv Belorusije i Rusije i Savezne države uopšte. Međutim, čak i u sektoru odbrane mi smo još uvek zavisni od uvoznih komponenti", rekao je Lukašenko na sastanku posvećenom razvoju mikroelektronike.

Kako je istakao, Belorusija je jedan od svetskih lidera kada je reč o sredstvima za elektronsko ratovanje, a mnogo je urađeno i u oblasti proizvodnje pametne bespilotne tehnike.

Foto: Tanjug/AP

Ruska vojska u poljima Zaporožja

07.03 - Poginula dva civila

Ukrajinski ekstremisti pucali su na Černobajevku kod Hersona, dva civila su poginula, a pet je povređeno, rekao je izvor za Sputnjik

06.56 - Ubijen ruski vojni novinar Postnov!

U Ukrajini je poginuo ruski vojni novinar, načelnik grupe za informativno reagovanje Prvog odeljenja za odnose sa medijima Ruske garde, pukovnik Sergej Postnov. Ovo je saopšteno u pres-službi Saveta veterana Centralne kancelarije Uprave unutrašnjih poslova (OVD).

"U noći između 13. i 14. juna 2022. godine prekinut je život Sergeja Postnova tokom obavljanja vojne dužnosti. Više od četiri meseca Sergej Postnov je obavljao službene i borbene zadatke u zoni specijalne operacije. U sastavu grupe "V" probio se do Gostomela, zatim učestvovao u oslobađanju više gradova i naselja u Harkovskoj oblasti i LNR" , navodi se u saopštenju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirko

pre 1 godinu

Fuj licemeri, o cemu da pregovarate? Sta bi sa Minks 2? Ko vama moze bilo sta da veruje...

Dusan

pre 1 godinu

Da Rusija sada vrati Nemacku na slicnu situaciju odmah posle drugog svetskog rata nuklearnim udarom,NIKO NEBI NI PRSTOM MRDNUO!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

Gujon sa poslanicom Bundestaga o dešavanjima na KiM i u regionu!
Politika

Gujon sa poslanicom Bundestaga o dešavanjima na KiM i u regionu!

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon razgovarao je danas sa poslanicom nemačkog Bundestaga Žaklin Nastić o situaciji na Kosovu i Metohiji i predstavio joj poslednja dešavanja u južnoj srpskoj Pokrajini, kao i poziciju Srbije po tim pitanjima.

28.03.2024

15:18

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija