• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji webtribune

29.06.2022

22:33

UKRAJINCI ĆE PROĆI KAO KURDI?! Bivši komandanta bataljona Armije DNR govori o tome kako će ih kolektivna Evropa baciti na smetlište istorije

Tanjug/AP

Vesti

UKRAJINCI ĆE PROĆI KAO KURDI?! Bivši komandanta bataljona Armije DNR govori o tome kako će ih kolektivna Evropa baciti na smetlište istorije

Podeli vest

Poznati ruski pisac, bivši zamenik komandanta bataljona Armije DNR, Zahar Prilepin, govori o tome kako će kolektivna Evropa baciti Ukrajince na smetlište istorije, kada se naigraju dovoljno sa njima, kao što se i ranije dešavalo

Činjenica da je „principijelni stav“ Erdogana, koji neko vreme nije dozvoljavao Šveđanima i Fincima da uđu u NATO, samo trgovina i ništa više — odmah, od prvog minuta kada je sve ovo počeo da govori, bilo je napisano ovde, a i na drugim mestima: bilo je jasno svim zdravim ljudima da je Erdogan lukava lisica. I tako su Šveđani i Finci predali Kurde Erdoganu.

Ali su se godinama udvarali Kurdima, otvarali njihova predstavništva, imali budžete za njih i izdašno ih trošili. Kurdi su se, kao naivna deca, osećali potrebnim i zaštićenim.

Sada treba da pričamo ne toliko o Erdoganu, sa njim je sve jasno, već da neumorno podsećamo:

Evropa nema subjektivnost. Ona ne poštuje sebe. Finskim i švedskim političkim liderima iz SAD je rečeno:

- Radi kako ti se kaže, izdaj onoga ko treba da bude izdat, donesi odluku ne vodeći računa o svom mišljenju, a još više stranim narodima - i uradili su sve.

Izgleda odvratno, ali ovde ima dobrih vesti za nas. Evropa sve zaboravlja i izdaje. Bilo je Kurda kao boraca za slobodu – a Kurda nema, i Erdogan je sit. Prekjuče je Evropa verovala da priroda ne zna ništa bolje od čečenskog naroda i čečenskog otpora. Sada su zauvek zaboravili na to.

Juče su verovali da su Venecuelanci na putu brzog oslobođenja od despotovine. Sada im je čak i dosadno da se toga sećaju. Prekosutra će se i oni razočarati u Ukrajince i pustiti ih niz vodu.

- Niste želeli da umrete za svoju slobodu, svi bez izuzetka – zašto bismo vas žalili?’

A onda će početi da grimase oko nekih sledećih malih ljudi, donoseći tom narodu nered, sramotu, izdaju i smrt.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija