• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ria.ru

06.07.2022

20:41

POSLEDNJE INFORMACIJE SA FRONTA, LINIJA SE STALNO POMERA! Ruske trupe napreduju u Harkovskoj oblasti, čak četiri okruga pod snagama Moskve

Reuters

Vesti

POSLEDNJE INFORMACIJE SA FRONTA, LINIJA SE STALNO POMERA! Ruske trupe napreduju u Harkovskoj oblasti, čak četiri okruga pod snagama Moskve

Podeli vest

Oko 20 odsto Harkovske oblasti oslobodile su ruske trupe tokom specijalne operacije u Ukrajini, izjavio je za RIA Novosti Vitalij Gančev, načelnik vojno-civilne administracije regiona

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku Harkovska oblast, koja je pod kontrolom vojno-civilne administracije, obuhvata četiri okruga: Volčanski (administrativni centar grada Volčanska), Izjumski (administrativni centar grada Izjuma), Kupjanski (administrativni centar u gradu Kupjansku), Harkov (administrativni centar u selu Kozački Lopan).

- Teško je sada dati tačnu cifru, pošto se linija fronta stalno pomera. Ali ako govorimo o procentu, mogu reći da je u ovom trenutku oslobođeno oko 20 odsto - rekao je Gančev.

On je napomenuo da u svim oslobođenim naseljima u regionu postoji struja i voda. Prema rečima Gančeva, teškoće ima samo na liniji dodira, neka sela i dalje granatiraju Oružane snage Ukrajine.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je namerno gađala infrastrukturne objekte, trafostanice koje napajaju gradove i naselja stalno se oštećuju usled granatiranja, ista situacija i sa vodosnabdevanjem.

On je napomenuo da Rusija rešava problem, a pomaže i Rusija, na primer, prošle nedelje je, na primer, Roseti isporučio 167 tona humanitarne pomoći u Harkovsku oblast, za pripremu električnih mreža za zimski period.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17