• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

14.08.2022

07:00

PUTIN SKINUO RUKAVICE, RUSIJA SE NEĆE ZAUSTAVITI NA DONBASU! Kijevu je ovo smestila Amerika! DA SE KLADIMO, Vašington neće SMETI NA RUSIJU, Ukrajince će prepustiti sudbini!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

PUTIN SKINUO RUKAVICE, RUSIJA SE NEĆE ZAUSTAVITI NA DONBASU! Kijevu je ovo smestila Amerika! DA SE KLADIMO, Vašington neće SMETI NA RUSIJU, Ukrajince će prepustiti sudbini!

Podeli vest

Snabdevanje Ukrajini zapadnim naoružanje velikog dometa dovešće do proširenja geografskih okvira i zadataka specijalne vojne operacije, izjavio je direktor severnoameričkog odeljenja Ministarstva inostranih poslova RF Aleksandar Darčijev

Moskva, naglasio je, ne može da dozvoli da oružje sa teritorije Ukrajine ugrožava Rusiju, Donjecku i Lugansku Republiku i oslobođene oblasti.

Darčijev je naglasio da će svi zadaci ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini biti realizovani, da to neće sprečiti ni milijarde dolara vojne pomoći Kijevu sa Zapada.
       
Imao je u vidu i da su SAD upravo najavile svoj novi paket vojne pomoći Ukrajini od milijardu dolara koji uključuje projektile za sisteme HIMARS, NASAMS i Javelin.

       
Darčijev je otkrio da su SAD iz Moskve već upozorene na „tačku bez povratka" posle koje je moguć i prekid diplomatskih odnosa.
       
Naveo je da su „zapadnjaci, predvođeni SAD, pogazili međunarodno pravo i apsolutne tabue u diplomatskoj praksi.
       
Apostrofirao je „zakonodavnu inicijativu o kojoj se sada raspravlja u Kongresu da se Rusija proglasi državnim sponzorom terorizma".  I dodao:
       
- Ako taj predlog bude realizovan, to će značiti da je Vašington prešao tačku bez povratka sa najozbiljnijom kolateralnom štetom po bilateralne diplomatske odnose, do smanjenja njihovog nivoa, čak i prekida. Američka strana je upozorena!

Senat SAD je 27. jula usvojio rezoluciju kojom se Stejt departman poziva da proglasi Rusiju za „sponzora terorizma".
       
Darčijev je ocenio da je uticaj SAD na zvanični Kijev dostigao takve razmere da Vašington sve više postaje strana u sukobu u Ukrajini:
       
- Stepen uticaja Vašingtona na Kijev prevazilazi sve zamislive granice. Pored velike vojne i finansijske pomoći, kao i moralne podrške režimu Vladimira  Zelenskog, Amerikanci sve više postaju direktna strana u sukobu:
      
- To potvrđuju i ukrajinski zvaničnici. Konkretno, general VadimĆ Skibicki, zamenik načelnika Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane, nedavno je izjavio da se ukrajinska vojska konsultuje sa svojim rukovodiocima iz Sjedinjenih Država pre nego što udari višecevnim raketnim bacačima HIMARS. Ovo znači da se smrtonosno granatiranje civilnog stanovništva u DNR, LNR i na oslobođenim teritorijama Ukrajine odvija barem uz odobrenje američkih centara za donošenje odluka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
veljko

pre 1 godinu

T0 Putine!Tako treba da postupa plemeniti komadant vojske.Hrabro srce i svetlo oruzje pobedu i slavu donose.Hurraaa,dosao je historijski cas:Pobeda ili nista.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17