• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.11.2022

08:35

PUTIN DONEO ODLUKU! Ne ide na samit G-20 u Indoneziju, stigla potvrda iz ambasade

AP/Tanjug

Vesti

PUTIN DONEO ODLUKU! Ne ide na samit G-20 u Indoneziju, stigla potvrda iz ambasade

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin neće prisustovati samitu Grupe 20 industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju (G20) naredne nedelje u Baliji, saopštila je ruska ambasada u Indoneziji.

- Mogu da potvrdim da će (šef ruske diplomatije) Sergej Lavrov predvoditi rusku delegaciju na samitu G20. Putinov program rada još nije utvrdjen i on bi mogao virtuelno da učestvuje - izjavila je danas neimenovana predstavnica ruske ambasade u Džakarti.

Ta najava dolazi posle višemesečne neizvesnosti oko učešća ruskog predsednika na samitu šefova država i vlada G20, koji 15. i 16. novembra organizuje Indonezija.

Drugi izvor blizak organizatorima samita izjavio je za AFP da je učešće ruskog predsednika "veoma malo verovatno" i da bi trebalo da ga zameni ministar spoljnih poslova.

Indonezija je bila pod jakim pritiskom Zapada da isključi Rusiju sa samita kao reakciju na rat u Ukrajini, ali se ona tome usprotivila, tvrdeći da zemlja domaćin treba da ostane neutralna.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, čija zemlja nije članica G20, takođe je pozvan na samit a očekuje se njegovo virtuelno učešće.

Članice G20 su SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Italija, Turska, Kanada, Meksiko, Brazil, Argentina, Indija, Japan, Južna Koreja, Australija, Indonezija, Saudijska Arabija, Južna Afrika i Evropska unija. One imaju udeo od 80 odsto u ekonomskoj proizvodnji i čine oko dve trećine svetske populacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fedor

pre 1 godinu

Treba koristiti svaku priliku za razgovor sa evropskim zvanicnicima, jer samo upornost i istina mogu doneti povoljno resenje za situaciju oko statusa KiM!

Mišel

pre 1 godinu

Na strani Srbije je medjunarodno pravo, pravda i istina, kada je rec o pregovorima sa Albancima iz Pristine! Samit G20 je idealna prilika da Vucic ponovo ukaze na nepostovanje potpisanih dokumeneta od strane Aljbina Kurtija!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17