• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

15.12.2022

10:21

EU I NATO SPREMAJU ŠOK ZA RUSIJU! Politiko otkrio detalje, spominje se i Kina, rok je kraj godine, ili početak 2023!

Vesti

EU I NATO SPREMAJU ŠOK ZA RUSIJU! Politiko otkrio detalje, spominje se i Kina, rok je kraj godine, ili početak 2023!

Podeli vest

Evropska unija i NATO će, nakon dužeg odlaganja, uskoro zvanično uputiti zajednički poziv Rusiji da povuče snage sa teritorije Ukrajine, piše list „Politiko“, pozivajući se na nacrt nove zajedničke deklaracije


Na deklaraciji se radilo mesecima, ali je objavljivanje odlagano zbog tenzija između Turske i Kipra, navodi list, pozivajući se na neimenovane diplomate.

Kako je precizirano, konačna verzija dokumenta bi mogla biti objavljena već sledeće sedmice ili početkom 2023. godine.

U nacrtu saopštenja se navodi da će EU i NATO pozvati Rusiju da „odmah okonča rat i povuče snage iz Ukrajine“, a takođe će obećati punu podršku vlastima Ukrajine. Dokument uključuje i jedan odeljak o Kini, koji je dodat na inicijativu Nemačke, precizira list.

Ističe se da bi ozvaničenje dokumenta predstavljalo značajno diplomatsko dostignuće, s obzirom na mesece koji su bili potrebni za njegovu pripremu. Prvobitno se očekivalo da deklaracija bude potpisana na samitu NATO-a u Madridu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vejo

pre 1 godinu

Мато ме да добије само курац,као и смрдљиви дезинформер.А такође исто желим и ономе ко вас плаћа.

Sladjan

pre 1 godinu

Jednostavno bez gasa ruskog nemačka ekonomija puca i više nikad neće biti moćna.....kupovace duplo skuplji gas a cene proizvoda će biti skuplji!!!!inflacija i haos,a radiće za Ameriku i biće njihovi poslusnici i robovi.....

Miro

pre 1 godinu

Još ako im pripreti Viola fon Kramon ništa neće moći da urade ni Rusija ni Kina.

Srecko

pre 1 godinu

Sta ce se desiti? Jel ce EU i NATO napasti Rusiju?Nek nestane zemlja kad covek nije za bolje.

Perica

pre 1 godinu

I oni (Rusi) će odmah da vas poslušaju?! Koji debilizam?

miroljub

pre 1 godinu

Ha,ha,ha ..... Deklaracijom će završiti rat. Rusi će se predati , povući prvi dan objave deklaracije a nemačka će preuzeti sve energetske izvore u Rusiji. Malo sutra.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija