• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RIA/Drive

12.03.2023

07:00

UBICA UKRAJINSKIH SUHOJA I MIGOVA!! Nova ruska raketa "vazduh-vazduh" pokazala jedinstvenu preciznost: Jedan projektil-jedan avion! BEZ PREMCA U SVETU! (VIDEO)

Printskrin Youtube

Vesti

UBICA UKRAJINSKIH SUHOJA I MIGOVA!! Nova ruska raketa "vazduh-vazduh" pokazala jedinstvenu preciznost: Jedan projektil-jedan avion! BEZ PREMCA U SVETU! (VIDEO)

Podeli vest

Nova ruska avionska raketa vazduh-vazduh R-37M pokazala je najveću borbenu efikasnost u okviru specijalne operacije, rekao je za RIA Novosti vojni izvor.


- Raketa R-37M je pokazala najveću efikasnost u okviru Specijalne vojne opracije. Tokom upotrebe rakete zabeležena je verovatnoća da će pogoditi ciljeve blizu jedan – to jest, jedna raketa je dovoljna za jedan ukrajinski vojni avion - navodi izvor RIA.

Prema njegovim rečima, ove rakete su do danas korišćene protiv raznih ukrajinskih vazdušnih ciljeva i to od straned ruskih multifunkcionalnih lovaca Su-35S , lovaca presretača MiG-31BM, kao i lovaca pete generacije Su-57 .

- Rakete R-37M oborile su ukrajinske lovce Su-27 i MiG-29 , jurišne avione Su-25 , frontalne bombardere Su-24M , nisko leteće helikoptere i razne dronove, uključujući i Bajraktare. Istovremeno, raketa je pokazala visoka efikasnost u pogađanju ciljeva, manevrisanje sa velikim preopterećenjem - dodao je izvor.

On je pojasnio da je verzija R-37M za Vazdušno-kosmičke snage Rusije superiornija u performansama u odnosu na izvoznu verziju RVV-BD, uključujući i mogućnosti njegove glave za samonavođenje.

- R-37M ima jedinstvene karakteristike za rakete vazduh-vazduh u smislu dometa, sopstvene brzine, brzine i raspona visine gađanja ciljeva. Sada joj nema premca u svetu - rekao je izvor.

Iako su ukrajinske vazduhoplovne snage razvile svoju taktiku kako bi minimizirale pretnju koju predstavlja R-37M, ispada da su samo ograničile sposobnost pilota svojih borbenih aviona.

- Pošto smo razumeli njihovu taktiku tokom gađanja ovim raketama, kreirali smo naše tehnike da ih izbegnemo. Ipak, to ograničava naše sposobnosti da sprovodimo naše misije. Naravno, ako manevrišemo, ne možemo da obezbedimo vazdušni napad ili nešto drugo, tako da je igra i dalje veoma, veoma, veoma teška u vazduhu i veoma rizična. Ako niste svesni lansiranja rakete, mrtvi ste - izjavio je za portal Drajv ukrajinski pilot MiG-29 sa pozivnim znakom "Đus".

U kombinaciji sa Su-57 koji ima stelt karakteristike, ova raketa postaje još smrtonosnija. Zapadni stručnjaci veruju da je projektil skrojen da prevari i avione sposobne i za rano upozoravanje AVAKS.

Prema otvorenim izvorima, R-37M pripada raketama vazduh-vazduh velikog dometa i dizajniran je za uništavanje lovaca, jurišnih aviona, bombardera, vojno-transportnih aviona, helikoptera, dronova i krstarećih raketa neprijatelja u bilo kom trenutku, iz svih uglova, kao i u uslovima elektronskog potiskivanja. Maksimalni domet lansiranja R-37M je 300 kilometara, visina gađanja ciljeva je od 30 metara do 25 kilometara, maksimalna brzina leta rakete je 6 brzina zvuka, što znači da je raketa je hipersonična.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boca

pre 1 godinu

Ukrajinci nemaju Su-24M frontalni bombarder u naoruzanju.... ko pise ove gluposti

Ispravka - Dodikov zakon o nevladinim organizacijama nije “prepisan” od Amerike
Balkan

Ispravka - Dodikov zakon o nevladinim organizacijama nije “prepisan” od Amerike

U tekstu pod naslovom "LUDA KUĆA! U AMERICI MOŽE, ALI U DRUGIM ZEMLJAMA NE! Dodik pozvao američkog ambasadora u BiH da se ne meša u unutrašnja pitanja", na portalu smo preneli vest da je donela Zakon o nevladinim organizacijama 2020. godine upravo po uzoru na američki, anlizom raskrinkavanje.ba utvrđeno da je netačno i takva informacija je ocenjena kao dezinformacija i pristrasno obaveštavanje.

10.03.2023

23:42

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija