• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

28.05.2023

22:13

ZAMALO NUKLEARNA KARASTROFA, VSU NAPALA ZAPOROŠKU NE! ŠOK, U BELGORD UPALI DIVERZANTI POLJACI I AMERIKANCI! Kijev ima novu amfibiju "Bogun" (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

ZAMALO NUKLEARNA KARASTROFA, VSU NAPALA ZAPOROŠKU NE! ŠOK, U BELGORD UPALI DIVERZANTI POLJACI I AMERIKANCI! Kijev ima novu amfibiju "Bogun" (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 459. dan.

 

VSU pokušala da napadne Zaporošku NE

Foto: Reuters

Ukrajinski vojnici pokušali su jutros da napadnu Zaporošku nuklearnu elektranu uz pomoć jurišne bespilotne letelice.
Dron je prizemljen i neutralisan nekoliko stotina metara od stanice, saopštio je novinarima predstavnik snaga bezbednosti.
-Snage za radioelektronsko ratovanje prizemljile su uređaj pre nego što je došao do teritorije stanice na oko 500 metara. Nakon inspekcije, municija je deaktivirana. Dron je nosio termobaričnu granatu, koja se mogla aktivirati i u kontaktu sa metom i preko konzole operatora, objasnio je pripadnik snaga bezbednosti.
On je dodao da je napad pokrenut nakon što je ukrajinska strana objavila navodnu opasnost za nuklearku.
-Ova činjenica može se smatrati kao provokacija od strane Ukrajine, zaključio je on.

ERDOGAN JE DOBIO IZBORE U TURSKOJ, ALI PRAVI POBEDNICI SU PUTIN I RUSIJA! Treba li da "slavi" i Srbija?! ZA AMERE OVO JE NOĆNA MORA!

Ukrajinski dron napao silos u Belgorodskoj oblasti

Oružane snage Ukrajine gađale su selo Murom u Šebekinskom okrugu Belgorodske oblasti, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov.
-Nema žrtava. Dron je napao silos za pšenicu poljoprivrednog preduzeća. Probijen je krov. Zaposleni u preduzeću odvedeni su na bezbednu udaljenost. U selu je oštećen i dalekovod. Brigade hitne pomoći i operativne nalaze se na licu mesta kako bi se što pre otklonile posledice granatiranja, napisao je Gladkov.

MOSKVA: OZBILJAN RAT U UKRAJINI JOŠ NIJE NI POČEO - OD ZAPADA ZAVISI HOĆE LI! Rusija ne koristi ni delić vojnog potencijala kojim raspolaže!

Putin na pregovorima sledeće nedelje

Očekuje se da će ruski predsednik, Vladimir Putin, naredne sedmice lično učestvovati u međunarodnim pregovorima, javila je danas ruska državna televizija "Rusija 1".
U emisiji "Moskva. Kremlj. Putin" nije otkriveno sa kime bi tačno Putin mogao da se sastane, preneo je TASS.

Ukrajinci se hvalie moćnim oružjem - amfibija "Bogun"

Šef vojnog resora Ukrajine Aleksej Reznikov pokazao je probnu vožnju terenskih amfibijskih vozila Bogun. Prema njegovim rečima, nekoliko vozila ovog tipa već su koristile Oružane snage Ukrajine na frontu, iako o tome nema nikakvih dokaza.
Kako je istakao ministar odbrane, ova oprema se proizvodi u ukrajinskim pogonima. Međutim, ova izjava izaziva ozbiljne sumnje, s obzirom na stanje vojno-industrijskog kompleksa zemlje, koji se mahom pretvorio u remontnu bazu.
"Bogun" je identičan terenskom amfibijskom vozilu 4×4 Sherp kompanije Streit Group iz UAE, koje je predstavljeno još 2018 godine. Najverovatnije je nekoliko jedinica Šerpa kupljeno u Emiratima i sada se izdaju kao novi proizvod ukrajinske odbrambene industrije.

UKRAJINA DA ZAUZME MESTO RUSIJE U SB UN! Bošnjački lobista Bernar-Anri Levi ima genijalan plan! KAKAV KVRC U GLAVI IMA OVAJ ČOVEK!

Gladkov: Među diverzantima Poljaci i Amerikanci

U sastavu diverzantske grupe koja je upala u Belgorodsku oblast Rusije 22. maja nalazili su se Poljaci i Amerikanci, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov na svom Telegramu nakon što je posetio hospitalizovane stanovnike Grajvoronskog i Šebekinskog okruga koji su u tom napadu ranjeni.

PRIGOŽIN NAJAVIO HAOS U RUSIJI, OTKRIO I KADA?! Šef Vagnera besan na elite Kremlja! "Išamaraće vas..."

 

 

 

Kiša granata pada po ukrajinskim položajima

 

 

 

 

 

(VIDEO) RUSI RAZARAJU ZAPAD UKRAJINE! PRVO HMELJNICKI, SAD I ŽITOMIR! Ukrajinci snimili ogromnu vatrenu pečurku, eksplozija zatresla ceo grad!

Foto: Printscreen/Twitter

 

 

 

BRUTALNO! ZABORAVITE EMOCIJE, OVO JE SVEOPŠTI RAT! Iz Moskve stigla poruka koja ledi krv u žilama! "Sve što je Putin rekao..."

 


Raste broj mrtvih u ruskom napadu na kliniku u Dnjepru

Porastao je broj mrtvih u ruskom napadu na kliniku u Dnjepru. 

U početku su ukrajinski zvaničnici saopštili da su dve osobe poginule, ali ta se brojka sada povećala na četiri nakon što su na mestu događaja pronađeni "ostaci tela".

Među žrtvama su 56-godišnji lekar, 64-godišnji član osoblja klinike i 57-godišnji zaposleni iz obližnje veterinarske klinike, rekao je regionalni guverner.

 

 

RUSI JEDVA ČEKAJU! DA LI SU UKRAJINCI SVESNI ŠTA IM STIŽE?! Američki pilot otkrio zašto će F-16 doživeti fijasko na frontu! "Šanse su..."

 

 

Izveštaj Ministarstva odbrane Ruske Federacije


- Ruska je vojska presrela tri krstareće rakete „storm šedou“ i šest projektila „hajmarsa“

- Ruske snage su u pravcu Donjecka likvidirale gotovo 340 ukrajinskih vojnika;

- Oružane snage Rusije su tokom prethodno dana u pravcu Krasnog limana likvidirale skoro 65 neprijateljskih vojnika i samohodni top „akacija“;

- Ruska vojska je u Černjigovskoj oblasti uništila skladište municije brigade teritorijalne odbrane i „Legije stranaca;

- U regionu grada Bogoduhov u Harkovskoj oblasti uništen je punkt privremenog dislociranja stranih plaćenika;

- Komandno-osmatrački punktovi jedinica 24. i 65. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine uništeni su u DNR i Zaporoškoj oblasti;

- Ruska vojska je u Zaporoškoj oblasti uništila skladište municije 128. brdsko-jurišne brigade ukrajinskih snaga;

- Ruske snage uništile su skladište municije u regionu Georgijevke i Kramatorska u DNR, uključujući ukrajinske grupe „Liman“;

- Ruska vojska je u pravcu Južnog Donjecka i Zaporožja likvidirala više od 100 neprijateljskih vojnika,

- Ruska PVO sredstva u toku prethodnog dana presrela su 3 krstareće rakete „storm šedou“ i šest projektila višecevnog bacača raketa „hajmars“.
 

 

 

ZELENSKI U VELIKOJ OPASNOSTI! GENERAL NAPAO LIDERA UKRAJINE! Kijevski režim strahuje od šefa vojske, sve je već isplanirano?!

 

 

Dronovi-kamikaze ruskih snaga uništavaju NATO i ukrajinsku opremu

 

 

 

 

 

MONSTRUOZNO! OVAKO ZAPAD ŽELI DA UNIŠTI RUSIJU JEDNOM ZAUVEK?! Lavrov više neće da ćuti, raskrinkao plan tajnih krugova?!

 

 

 

Ukrajinska vojska tvrdi: Uništili smo 52 od 54 drona "Šahed"

 

 

 

 

 

ODVRATNO! MRTVI RUSI NAJBOLJA INVESTICIJA AMERIKE?! Američki senator zgrozio planetu, pred Zelenskim izgovorio skandalozne reči!

 

 

 

Nastavak bitke u Bahmutu, Ukrajinci granatiraju grad

 

 

 

 

 

 

(VIDEO) RUSI BEZ MILOSTI! PUTINOV GNEV SE SRUČIO NA KIJEV! Najmasovniji napad dronovima od početka rata, gore skladišta, zgrade...

Foto: Reuters

 

 

 

RUSI GUBE STRPLJENJE! "AKO KRENEMO DA DEJSTVUJEMO SVIM SILAMA..." NATO na korak od potpune eskalacije, Ukrajina će platiti stravičnu cenu!

 

 

 

Ruske snage u Avdejevci uništavaju uporište ukrajinske vojske protivtenkovskim oružjem

 

 

 

 

 

ŠOK! KREĆE RUSKA OFANZIVA?! AMERIKANCI OZNAČILI NOVU METU MOSKVE! Bahmut je gotova priča, Rusi kreću na zastrašujuće utvrđen grad!

 

 

Napad Rusije u pravcu Hersona

 

Oružane snage Rusije uništile su haubicu D-30 i samohodni artiljerijski uređaj „gvozdika“ u hersonskom pravcu, poginulo je 11 ukrajinskih vojnika, saopštio je predstavnik hitnih službi regiona.

 

DOŠLO JE VREME ODLUKE! RUSIJA I ZAPAD NA PREKRETNICI! Putin: Ovim potezom kažanjavaju sami sebe, ako mi postupimo kao oni...

 

 

Analiza situacije na frontu od strane američkog Instituta za proučavanje rata


▪Ruske trupe nastavljaju ograničene napade severoistočno od Kupjanska i južno od Kremenne.

▪Ruske snage nastavljaju da izvode ofanzivne operacije na liniji Avdejevka-Donjeck.

▪Ruska vojna komanda izgleda da pojačava bokove Bahmuta redovnim formacijama.

▪Čini se da se snage grupe „Vagner“ povlače iz Bahmuta da bi se oporavile i pregrupisale u pozadini.

 

 

 

 

 

NAJVEĆA ZAMKA U ISTORIJI! PUTIN NAVUKAO ZELENSKOG KAO STALJIN HITLERA! Američki pukovnik besan zbog fatalne greške Kijeva, plaćena je užasna cena!

 

 

Masovni napadi na Kijev snažnim talasima dronova: požar i uništenje 1000 kvadratnih metara na jednom od objekata

 

▪ Samo u prvom talasu bilo je 20 geranijuma. Napad na glavni grad Ukrajine izveden je sa juga i istoka u nekoliko talasa, a trajao više od 6 sati.

▪ Nove eksplozije u predgrađima, bespilotne letelice napadaju mete u regionu Kijeva.

▪ Deo dronova precizno pogađa predviđene ciljeve.

▪ Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je rekao da je požar u jednom preduzeću na površini od 700 kvadratnih metara. Uništavanje građevinskih konstrukcija - na ukupnoj površini od 1000 kvadratnih metera. U Golosejevskom okrugu rade vatrogasci. Oštećena su i skladišta.

 

 

▪ Prilikom borbe protivvazdušne odbrane protiv dronova, fragmenti su oštetili i nekoliko krovova.

▪ Sada su Kijevska, Žitomirska, Rivnenska, Ternopoljska, Ivano-Frankovska oblasti pod alarmom za vazdušnu opasnost.

 

 

 

Ukrajina: Najmasovniji napad na Kijev od početka rata

Noćas se dogodio najveći napad dronova na Kijev za vreme tokom rata, a uništeno više od 40 neprijateljskiһ dronova, rekla je Kijevska vojna administracija.

 

 

▪️ U okrugu Holosivsk, ostaci bespilotniһ letelica udarili su u sedmospratnu nestambenu zgradu, jedna osoba je preminula, jedna je һospitalizovana.

 

https://t.me/truexanewsua/73755

 

▪️ Takođe, zbog ruševina se zapalio i zapalio krov jednog od tržniһ centara na teritoriji preduzeća, zapalila su se skladišta gotoviһ proizvoda, požar je zahvatio povšinu od 1.000 kvadratniһ metara, a zabeležena je jedna žrtva.

 

Dronovi napali Rusiju, pokušaj udara na rafineriju u Krasnodarskoj oblasti

 

Dronovi su pokušali da napadnu rafineriju nafte Ilski na Krasnodarskoj teritoriji.

Sve bespilotne letelice su neutralisane, žrtava nije bilo, saopštio je regionalni operativni štab.

 

 

https://t.me/RVvoenkor/46049

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krivi

pre 9 meseci

Besomučno granatiranje Kijeva je znak da su Rusi izgubili kompas i da gube rat. Ne radi se to tako. Neće se tako Ukrajina naterati na predaju. Rusi moraju zauzeti čitavu levu obalu reke Dnjepar i tek tada bi se Ukrajinci predali. Ali to je nemoguće i to se neće desiti. Rusija nema snage za daljnja osvajanja. Što su osvojili ili oslobodili...to je to. Sad moraju da se brane.

Buljbasa Zeka

pre 9 meseci

Jeste "STRAVICAN" napad, koji ima za rezultat 1 mrtav i 3 ranjena i nekoliko zgrada zapaljeno, koliko je dronova i raketa potroseno uopste se ne isplati, sa vojnicke tacke gledanja totalno nepotrebno trosenje sredstava a i sa politicke nikakav rezultat.

Marko

pre 9 meseci

Igor Girkin 'napada" sefa vagnera da namerava da izvrsi drzavni udar kad ukrajinci pocnu ofanzivu i da zato povlaci vagner duboko u pozadinu. Ukrajinci su u Bahmutu ponovo zauzeli ulicu Cajkovskog i tako povecali teritoriju koju kontrolisu u gradu iskoristili su priliku kada su se se trupe vagnera smenjivale sa pripadnicima vojske i tada izvrsili napad. Pripadnici vojske RF su se odmah povukli za dve bloka dalje jer rezervisti nisu vagner i ne mogu da izdrze pritisak ukrajinaca.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59