• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.09.2023

06:35

(UŽIVO) Drama na Krimu, velika bitka PVO i ukrajinskih dronova! Krimski most blokiran, stravičan napad na Sevastopolj! Berbok priznala!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Drama na Krimu, velika bitka PVO i ukrajinskih dronova! Krimski most blokiran, stravičan napad na Sevastopolj! Berbok priznala!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 579. dan.

(VIDEO) Šok! Počela strašna ruska odmazda! Na udaru NATO osoblje, sve se ruši i nestaje u plamenu!

 

MO Rusije: Oborena dva drona

 

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su snage PVO oborile dva ukrajinska drona iznad Kurske oblasti Rusije.

 

 

Gotovo je! Orban saopštio Zelenskom najgore moguće vesti! Ukrajina razgnevila Mađare i potpisala sebi smrtnu presudu!

 

DNR: Poginulo više od 4700 civila

 

Tokom 585 dana eskalacije, u DNR je poginulo više od 4.700 civila, uključujući 139 dece, saopštilo je predstavništvo republike u Zajedničkom centru za za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine.
 

 

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Kadirov brutalno izubijao čoveka! Snimak užasa iz Čečenije digao Rusiju na noge!

 

Razvožajev: PVO odbija raketni napad na Krim

 

Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je da protivvazdušna odbrana odbija raketni napad, jedna raketa je oborena u blizini aerodroma Belbek na Krimu.

O radu PVO izveštavaju i stanovnici Belgorodske oblasti.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je iznad Belgorodske oblasti uništeno sedam ukrajinskih dronova. Po rečima gubernatora oblasti Vjačeslava Gladkova, prema preliminarnim informacijama u napadu nema povređenih, utvrđuje se materijalna šteta.
 

 

Uzbuna! Goreće i kancelarija Zelenskog?! Rusi pokreću najstrašniju moguću osvetu za ubistvo admirala Sokolova!

 

Berbok priznala: Isporučivali smo staru tehniku


Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je da je Nemačka ranije isporučivala Kijevu staru tehniku.

- Ne pomaže ako samo obećaš, a onda ne možeš to da isporučiš, ili isporučiš nešto što ne funkcioniše... nešto od naše pomoći su bili veoma stari komadi, znali smo to, i govorili na početku da nešto nije radilo - rekla je Burbokova u intervjuu Si-En-Enu.

Tokom intervjua, Burbok je takođe navela da se isporučeno oružje mora isporučiti zajedno sa municijom, objašnjavajući kašnjenja u isporukama potrebom za dodatnim odobrenjem. Ona je napomenula da neka tehnika koju je Berlin poslao možda nije funkcionisala jer uz nju nije bila isporučena odgovarajuća municija.

Ona je dodala da još ne može da kaže da li će Berlin Kijevu isporučiti rakete dugog dometa Taurus, jer je potrebno razjasniti sve detalje i saznati ko tačno može da upravlja njima - „za to je potrebno vreme“.
 

 

Au! Najjača šamarčina Zelenskom do sada! Tražio novo oružje od Poljaka, pa dobio brutalan odgovor!

 

Krimski most blokiran, vazdušna opasnost u Sevastopolju


Rusi prijavljuju nsiranja i eksplozije raketa kod Sevastopolja: ruska vojska odbija napad neprijatelja

Prema preliminarnim informacijama, neprijatelj je ispalio krstareće rakete Storm šedou, od kojih su bar neke već oborile snage PVO.

- Naša vojska odbija raketni napad. Prema preliminarnim podacima, snage PVO su oborile jednu raketu u rejonu aerodroma Belbek. Borba se nastavlja - saopštili su iz ruske vojske.
 

 

(VIDEO) Šok u Rusiji! Ukrajina tvrdi: Ubili smo komandanta Crnomorske flote! U stravičnom napadu likvidiran ogroman broj oficira?!

 

Ruski PVO uništio ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti

- Ruski PVO sistemi uništili su oko 14.30 jedan ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Opa! Bajden ključa od besa, Zelenski ga doveo do ludila! Saveznici opasno zakrvili, otkriveni šok detalji!

 

 

Foto: Google maps/Rojters

 

 

Orban pobesneo na Kijev: Nećemo podržati Ukrajinu po bilo kom pitanju sve dok...

- Mađarska neće podržati Ukrajinu na međunarodnom nivou sve dok Kijev ne povrati prava mađarskoj manjine na svojoj teritoriji - izjavio je premijer zemlje Viktor Orban pred parlamentom države, prenosi „Rojters“.

- Ukrajina se godinama protivi mađarskim školama. Oni žele da ih sve pretvore u ukrajinske škole ili, ako to ne uspe, da ih zatvore. Vlada Mađarske bori se na svakom međunarodnom forumu za prava zakarpatskih Mađara, posebno dece. Nećemo podržati Ukrajinu po bilo kom pitanju u međunarodnom životu dok se ne vrate raniji zakoni kojima su bila osigurana prava zakarpatskih Mađara - rekao je Orban mađarskim poslanicima.

 

Precizne prognoze bivšeg savetnika Zelenskog šokirale svet: Predvideo do kada će trajati sukob u Ukrajini!

 

Najnovije s brifinga Ministarstva odbrane Rusije:

- Tokom noći Oružane snage Rusije gađale su visoko preciznim oružjem i dronovima privremenu bazu stranih plaćenika i mesto pripreme diverzantskih grupa Oružanih snaga Ukrajine. Objekti su uništeni;

- Tokom prethodnog dana ruska PVO presrela je sedam raketa „hajmars“;

- Ruski sistemi PVO takođe su uništili 33 ukrajinske bespilotne letelice;
- U zaporoškom pravcu ruska vojska je tokom prethodna 24 časa ubila do sto ukrajinskih vojnika i uništila jedan ukrajinski tenk, tri oklopna vozila i tri automobila. Tokom kontrabaterijske borbe uništeni su artiljerijski sistem M777, oruđe D-20, samohodna haubica „gvozdika“, kao i četiri haubice D-30;

- U DNR i Hersonu ruske snage pogodile su komantno-osmatračke punktove dve ukrajinske brigade;

- U južnodonjeckom pravcu ukrajinske snage izgubile su do 125 vojnika;

- U krasnolimanskom pravcu ruske snage odbile su dva napada jurišnih grupa ukrajinske vojske i porazile brigadu „Azov“ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji). Ubijeno je i ranjeno do 55 vojnika, dva borbena vozila pešadije, dva pikapa, samohodna haubica „akacija“ i dve haubice D-30;

- U donjeckom pravcu ruske snage odbile su sedam napada ukrajinskih trupa u DNR, ukrajinske snage izgubile su do 445 vojnika, a uništene su tri borbena vozila pešadije, 11 automobila, samohodna haubica „gvozdika“ i dve haubice D-30;

- U Hersonskoj oblasti ruske snage uništile su skladište municije 126. brigade teritorijalne odbrane Ukrajine;

- U oblasti Zvanovke u DNR ruske snage uništile su skladište sa municijom 10. planinsko-jurišne brigane Oružanih snaga Ukrajine;

- Ruska avijacija uništila je na aerodromu u Dnjepropetrovskoj oblasti lovac MiG-29 Vazdušnih snaga Ukrajine;

- U kupjanskom pravcu ruske snage ubile su do 25 ukrajinskih vojnika i uništeno dva automobila i samohodna artiljerijska haubica „gvozdika“;

- U hersonskom pravcu ukrajinske snage izgubile su do 90 vojnika, dva tenka, dva automobila i dve haubice D-30.

 

Prpa, bato! Vašington podvio rep i "ispalio" Zelenskog! Samo jedan "kinžal" je bio dovoljan!

 

Artiljerijski napadi na civilnu infrastrukturu

- Ukrajinske snage su u protekla 24 sata izveli oko sto artiljerijskih napada na civilnu infrastrukturu gradova Novaja Kahovka i Kahovka i okolnih sela koja se nalaze duž leve obale Dnjepra u Hersonskoj oblasti - saopštile su hitne službe ovog regiona.

 

Ukrajinske snage ne prestaju s napadima na južnom krilu Artjomovska

Ukrajinske snage ne prestaju da napadaju na južnom krilu Artjomovska (Bahmut) u delu Kleščejevka-Andrejevka, a na severnom krilu povećavaju snage - izjavio je lider DNR Denis Pušilin.

 

U Pridnjestrovlju pronađeni ostaci S-300

- U selu Kickani u Pridnjestrovlju otkriveni su ostaci rakete S-300 - izjavio je za Sputnjik kopredsedavajući Zajedničke kontrolne komisije nepriznate Pridnjestrovske Moldavske Republike Oleg Beljakov.

- Dana 25. septembra u 00.54 čula se prilično ozbiljna eksplozija nad teritorijom Pridnjestrovlja. To je u velikoj meri uznemirilo stanovništvo koje živi u ataru sela Kickani. Fragmenti rakete pali su na teritoriju Pridnjestrovlja u zonu bezbednosti u selu Kickani - rekao je Beljakov. Selo Kickani nalazi se 10 kilometara od Tiraspolja.

Puškov: Ukrajina je drska prema zapadu

- Ukrajina je ubeđena da je Zapad "na udici" za nju, otuda njena zahtevnost i očigledno drzak ton. Zapad joj je dao mnogo razloga za to stvarajući sebi kompleks krivice prema Ukrajini - rekao je ruski senator, Aleksej Puškov na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, „čudno je videti“ kako se, na primer, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus opravdava gradonačelniku Kijeva Vitaliju Kličku zbog nedostatka odluke o prebacivanju nemačkih raketa Taurus.

Istovremeno, iz Kličkovog ponašanja proizilazi da „koliko god dali Ukrajini, to neće biti dovoljno“.

 

"Kijevski režim pokušao teroristčki napad"

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je kijevski režim pokušao da izvrši teroristički napad na teritoriju zemlje bespilotnim letelicama avionskog tipa.

Kako se navodi u saopštenju, tokom noći 25. septembra sistemi PVO oborili su dronove iznad severozapadnog dela Crnog mora, Krima, kao i iznad Kurske i Brjanske oblasti.

Ministarstvo je kasnije dodalo da je oko 9 časova PVO oborio ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti.

 

Kijevu stigli prvi "abramsi"! Šef ukrajinskih obaveštajaca priznaje: ''Ako krenu na rusku odbranu, odmah će biti uništeni!''

 

Ministarstvo odbrane Rusije: Odbijen napad ukrajinskih snaga

- Pet boraca ruske 37. gardijske motorizovane brigade odbilo je napad 12 vojnika Oružanih snaga Ukrajine i nateralo ih na bekstvo na južnodonjeckom pravcu - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Vreme je da Rusi uzvrate! Šok predviđanje izraelskog eksperta zatreslo Zapad! Ukrajini je ostalo još malo vremena, a onda...

 

Žestok ruski napad dronovima na Odesu

- Ruske snage napale su noćas Odesku oblast dronovima "šahed" i raketama "oniks" i "kalibar", ukrajinska PVO je oborila sve dronove i većinu projektila, ali je pogođena i oštećena lučka infrastruktura - saopštila je komanda Jug ukrajinskih oružanih snaga.

Jedna žena je povređena, prenosi agencija Unian.

Pomorski putnički terminal u Odesi faktički je uništen nakon noćnih eksplozija, a oštećen je i silos, izjavila je portparolka ukrajinskih odbrambenih snaga „Jug“ Natalija Gumenjuk.

Ona je za televiziju „Rada“ rekla da je došlo do eksplozija u lučkoj infrastrukturi i skladištu žitarica.

Sa svoje strane, načelnik Dnjepropetrovske ukrajinske regionalne administracije Sergej Lisak rekao je da je nakon noćnih eksplozija izbio požar u industrijskom preduzeću u Krivom Rogu.

Ukrajinski mediji su u noći između nedelje i ponedeljka javili o pet serija eksplozija u Odesi i dve u Krivom Rogu. U Odeskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti objavljena je uzbuna za vazdušni napad.

 

Oborene dve ukrajinske bespilotne letelice

Dve ukrajinske bespilotne letelice tokom noći su oborene iznad Suraškog okruga Brjanske oblasti. U napadu nije bilo žrtava ni štete, saopštio je gubernator oblasti Aleksandar Bogomaz.

 

Izdaja! Državni udar u Ukrajini može početi svakog časa! Američki obaveštajac Zelenskom saopštio strašne vesti!

 

Starovojt: Dramatično u Kurskom okrugu

Nekoliko privatnih domaćinstava i krovovi administrativne zgrade oštećeni su u Centralnom okrugu Kurska zbog napada ukrajinskih dronova, povređenih nema, saopštio je gubernator oblasti Roman Starovojt na svom Telegramu.

On je dodao da je aktivirana protivvazdušna odbrana.

Prema njegovim rečima, drugi dron pao je u Kurskom okrugu, gde su razbijena stakla na prozorima privatne kuće.

 

Šok u Ukrajini, vremena više nema! Ameri oklevaju sa ključnom odlukom, a to znači samo jedno!

 

Ruski lovci Su-34 u akciji

- Ruski lovci Su-34 Centralnog vojnog okruga bombardovali su ukrajinski komandno-osmatrački punkt, oklopnu tehniku i centar za upravljanje dronovima u krasnolimanskom pravcu - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, vođena avionska municija omogućava pilotima da uništavaju utvrđene neprijateljske strukture i tehniku sa velikom preciznošću, radeći sa velike visine.

 

Nuklearna uzbuna, Rusija na nogama! Zelenski će Moskvu zbrisati sa mape ako mu NATO pošalje ovo?!

 

Borbe kod Rabotina i Verbovoja: Ukrajina pokušava da jurišom zauzme Noprokopovku i probije rusku odbranu

➨ Oružane snage Ukrajine nastavljaju puzajuću ofanzivu u pravcu glavnog napada - na Orehovskom sektoru Zaporoškog fronta.

➨ Jugozapadno od Novopokrovke, ukrajinske oružane snage pokušavaju da istisnu ruske oružane snage sa brojnih pozicija, napreduju i steknu uporište.

"Borbe se nastavljaju u nekoliko pravaca zapadno od Verbovoja. Promenljiv uspeh", navode ukrajinski vojni analitičari u svom izveštaju.

➨ Južno od Rabotina, ukrajinske oružane snage pokušavaju da napreduju i da se uporište u pravcu Novoprokopovke. Borbe se nastavljaju na obližnjim prilazima i na periferiji same Novoprokopovke.

➨ Nekoliko jurišnih četa pokušalo je da se probije na desantne položaje na Verbovoj.

➨ Vazdušno-desantne trupe susreću se sa napredujućim snagama artiljerijskom vatrom, minobacačima i protivtenkovskim sistemima.

➨ U rejonu Rabotina, noću i danju, ruske snage su gađale grupe pešadije Oružanih snaga Ukrajine, danju Ukrajina ne prestaje sa granatiranjem kasetnom municijom i pokušava da napreduje duž desanta u pravcu Kopana. godine, napade je odbila pešadija i artiljerija Južnog vojnog okruga

 

"Sledi događaj koji će potresti svet!" Putinovo predviđanje ledi krv u žilama, bliži se nezapamćena katastrofa!

 

Vojnici ruske grupe "Zapad" uništili su dva nemačka tenka "Leopard" 

Vojnici ruske grupe "Zapad" uništili su dva nemačka tenka "Leopard" u području Stelmahovke u LNR uz pomoć artiljerije i dronova "Lancet", rekao je Sputnjiku izviđač Prve gardijske tenkovske armije.

- Neprijatelj je planirao da izvede napad noću, koristeći stranu opremu (dva tenka Leopard). Krenuli su na naše položaje. Čim su došli do našeg dometa, odmah smo otvorili artiljerijsku vatru - rekao je sagovornik agencije.

Artiljerija pogodila prvi tenk, dok je u tom trenutku drugo borbeno vozilo pokušalo da pobegne sa položaja, ali se zaglavilo, pošto nije poznavalo teren.

Posade su, shvativši opasnost, napustile tenkove i pobegle.

Čim su vremenski uslovi to dozvolili, izviđački tim je odlučio da izvede napad bespilotnom letelicom "Lancet". Kao rezultat toga, vojska je uništila oba tenka, naveo je sagovornik agencije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija