• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.06.2024

05:30

Kinezi raskrinkali sramni plan SAD i Zelenskog! Očajnički pokušaj Kijeva šokirao sve, da li će uspeti da zapale celu planetu?!

paparazzza / Shutterstock.com

Vesti

Kinezi raskrinkali sramni plan SAD i Zelenskog! Očajnički pokušaj Kijeva šokirao sve, da li će uspeti da zapale celu planetu?!

Podeli vest

Učešće Volodimira Zelenskog na regionalnom forumu za bezbednost "Dijalog Šangri-La" u Singapuru bilo je pokušaj Zapada da uvuče azijske zemlje u ukrajinsku krizu, piše kinesko državno izdanje Global Times, pozivajući se na stručnjake.

- Učešće Zelenskog na 'Dijalog Šangri-La' više je ličilo na pokušaj Zapada da uključi azijske zemlje u ukrajinsku krizu. Prema rečima stručnjaka, azijske zemlje treba da posmatraju Ukrajinu kao poučnu priču - piše izdanje.

List ističe da je samo prisustvo Zelenskog je služilo i kao podsetnik azijskim zemljanma da ne treba da upadnu u sličnu zamku u koju je upala Ukrajina, jer podsticanje od strane Sjedinjenih Država na blokovsku konfrontaciju u Aziji predstavlja opasnost.

Prema rečima bivšeg potpredsednika Akademije vojnih nauka Narodnooslobodilačke armije Kine, He Leija, koje prenosi izdanje, poziv na mir i podsticanje dijaloga je najrealniji način za rešavanje sukoba, a ne pogoršavanje situacije, izazivanje haosa u svetu i učešće u "posredničkim ratovima", čime se bave neke zemlje.

- To samo sprečava sukobljene strane da se zaustave i započnu pregovore, a to je scenario i rezultat koji ne želimo da vidimo - dodao je on.

He Lej je naglasio da se Kina dosledno pridržava politike poziva na mir, nadajući se da će sukobljene strane što pre postići prekid vatre.

Ranije je kineski ministar odbrane, Dung Đun, govoreći na konferenciji za bezbednost "Dijalog Šangri-La" u Singapuru, izjavio da zemlje Azijsko-pacifičkog regiona (APR) neće dozvoliti hegemonizmu da našteti regionu i neće dopustiti da nova hladnoratovska ratna politika prodre u region.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija