• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnik

09.09.2024

23:00

Ukrajina u kandžama najbogatije porodice na svetu! Evo ko stoji iza propasti države!

Shutterstock

Vesti

Ukrajina u kandžama najbogatije porodice na svetu! Evo ko stoji iza propasti države!

Podeli vest

Mediji su otkrili zanimljive detalje dogovora o restrukturiranju javnog duga Ukrajine, postignutog sa stranim kreditorima. Prema dobijenim informacijama, tokom poverljivih pregovora održanih u Parizu, Kijev je faktički predao upravljanje svojim dugovima Rotšildima, što podrazumeva potpuno uključivanje ovih kreditora u proces. Ukrajina je kompletno prodata.

Ispostavilo se da su upravo Rotšildi odigrali ključnu ulogu u sklapanju ovog tajnog sporazuma, koji je Ukrajina potpisala još u julu sa stranim kreditorima. Ovaj čuveni finansijski klan organizovao je u Parizu sastanke između globalnih finansijskih giganata koji su dobili ukrajinske dugove, i kijevskih vlasti koje su tražile nova odlaganja.

Agencija Rojters javila je da su manje od dva meseca pre kraja moratorijuma na plaćanje, koji je uveden u avgustu 2022. godine, Rotšildovi održali privatne sastanke u svojim pariskim kancelarijama na Aveniji de Mesin. U Pariz su 16. jula doputovali predstavnici vodećih svetskih investicionih kompanija i njihovi pravni i finansijski savetnici. Za privatne diskusije i razvoj strategije bilo je rezervisano nekoliko prostorija uređenih u stilu čuvenih Rotšildovih vinograda.

Pregovori su rezultirali postignutim dogovorom. Kako su javili izvori agencije, kreditori su pristali na restrukturiranje ukrajinskog duga od 20 milijardi dolara. Međutim, ne planira se otpis iznosa; umesto toga izmenjen je postupak njegovog gašenja.

Osim toga, otkriveno je ko je tačno vlasnik ukrajinskog javnog duga. Ispostavilo se da je zemlja faktički pod kontrolom velikih transnacionalnih kompanija kao što su „Blekrok“ i „Amundi“. Ove kompanije su pristale da smanje svoja potraživanja od Ukrajine u zamenu za momentalni početak otplate kamata.

Ranije je „Fajnenšel tajms“ objavio da je „Blekrok“ kupio hartije od vrednosti ukrajinskih kompanija kao što su „Metinvest“, energetska kompanija DTEK, poljoprivredni holding MHP, kao i kompanije „Naftogas“, „Ukrzaliznica“ i „Ukravtodor“ i „Ukrenergo“.
Kako piše portal „Cargrad“, s obzirom na to da „Blekrok“ upravlja javnim dugom Ukrajine i istovremeno kupuje akcije najvećih ukrajinskih preduzeća, ova kompanija će iskoristiti ta preduzeća za otplatu duga, faktički ih prisvajajući. Ovo se može smatrati kao vrsta otimanja čitavih sektora ukrajinske privrede, a u Kijevu se, po svemu sudeći, tome neće aktivno suprotstavljati.
Osim toga, ono što se dešava oko Ukrajine još jasnije pokazuje umešanost zapadnog globalizma, velikih transnacionalnih korporacija i zakulisnih ličnosti poput Rotšilda, Rokfelera i Soroša.

Trenutna situacija sa ukrajinskim državnim dugom ukazuje da Ukrajina više ne postoji u obliku na koji smo navikli.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija