• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.09.2024

14:10

Svete, spremi se! Kreće nezapamćena katastrofa u SAD! Mask poslao zastrašujuće upozorenje celoj planeti! "Upravo smo premašili..."

Reuters/shutterstock

Vesti

Svete, spremi se! Kreće nezapamćena katastrofa u SAD! Mask poslao zastrašujuće upozorenje celoj planeti! "Upravo smo premašili..."

Podeli vest

Američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask izjavio je da Sjedinjene Američke Države ubrzano bankrotiraju, naglasivši da su kamatna plaćanja na državni dug premašila budžet za odbranu zemlje.

Kandidat za predsednika SAD iz Republikanske stranke Donald Tramp obećao je prošle nedelje da će, u slučaju pobede na predsedničkim izborima, formirati komisiju za reformu vlade radi povećanja njene efikasnosti, dodavši da će Mask biti na čelu te komisije.

- Ako Tramp pobedi, imaćemo priliku da sprovedemo svojevrsnu retku deregulaciju i smanjenje obima vlade. Jer, ako govorimo o stvarima mimo regulative, Amerika ubrzano bankrotira... Budžet Ministarstva odbrane je veoma veliki budžet. To je jedan trilion dolara godišnje. A kamatna plaćanja na državni dug su upravo premašila budžet za odbranu - izjavio je Mask u intervjuu za podkast „All-In“.

Predsednički izbori u SAD održaće se 5. novembra. Iz Republikanske stranke za šefa države kandidovan je bivši predsednik Donald Tramp. Iz Demokratske stranke, kandidatkinja je potpredsednica Kamala Haris.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija