• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

26.10.2024

23:06

Žestoki udari na Ukrajinu tokom noći, pojavili se snimci! Izbila pobuna u Odesi!

EPA

Vesti

Žestoki udari na Ukrajinu tokom noći, pojavili se snimci! Izbila pobuna u Odesi!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 974. dan.

Krupan manevar Putina i saveznika! Počinje najgora noćna mora Amerike: Ovaj potez će proces dedolarizacije ubaciti u petu brzinu!

Počela obuka pilota dronova

Pre slanja u zonu specijalnih operacija, budući operateri dronova započeli su praktičnu obuku na poligonu centra za obuku Lenjingradskog vojnog okruga.

Nakon teorijske obuke, posebna pažnja se posvećuje tehnikama upravljanja dronom.

Počinju letenjem malim brzinama. A ovde, za razliku od prve linije, operateri mogu da rade čak i po lošem vremenu.

Regruti lete tek treći dan u centru za obuku Lenjingradskog vojnog okruga. Dron se i dalje periodično trese. Usput, operateri u magli pokušavaju da se snađu.

Beskrajna poletanja i sletanja. FPV dronovi pokrivaju kilometre cik-cak.

Trenažni letovi na kursevima obuke za početnike počinju sa velikim preprekama.

Ako se operater nosi sa njima, prelazi na sledeću rutu. Tamo je manje prepreka. Ispit se polaže na završnoj trasi.

Antiruska histerija se nastavlja! NATO zemlja razmatra oduzimanje prava glasa Rusima!

Desetodnevna akcija kod Časovog Jara

Tri ruska vojna lica su deset dana izvršavala zadatke iza ukrajinskih trupa na jugozapadu Časova Jara, rekao je za RT vojnik specijalnih snaga „Ahmat“ sa pozivnim znakom Trinaška .

Vojska je otišla tri kilometra duboko do tačke gde su ukrajinske oružane snage isporučivale namirnice i municiju.

U prvoj zemunici tri Ukrajinca su izašla da ih napadnu, od kojih je jedan naknadno zarobljen.

- Zadatak je bio da zauzmemo zemunicu i tu se učvrstimo, iza neprijateljskih linija. Minut kasnije neprijatelj je već trčao... Trenutak kasnije morali smo da izađemo eliminisati i komandanta - priseća se komandant.

Neće moći! Ukrajince sačeko pakleni scenario kod Kurska, sprečene sve ofanzive!

Pobuna u Odesi

U Odesi su posetioci i zaposleni na gradskoj pijaci „Sedmi kilometar“ isterali radnike Teritorijalnog centra za regrutaciju i socijalnu podršku (TCC), koji su planirali da izvrše raciju na muškarce. Ovo je objavila ukrajinska publikacija „Strana“.

U početku su vojni komesari uspeli da privedu veliki broj muškaraca, ali je ubrzo gomila ogorčenih isterala radnike TCC-a sa pijace. Kao rezultat toga, sukob posetilaca i vojnih komesara je razrešen, a zatočenici su pušteni.

Podsetimo, početkom oktobra u Kijevu su zaposleni u TCC izvršili masovnu raciju nakon koncerta grupe „Okean Elzi“.

Muškarci su nasilno ugurani u automobile i odvezeni u nepoznatom pravcu. Istovremeno, vršene su racije u noćnim klubovima širom Ukrajine.

Ova praksa je vezana za zakon o pooštravanju pravila mobilizacije, koji je usvojen u maju ove godine.

Šokantna saznanja - ispisuje se nova istorija! Otkriveno tajno mesto fabrika u Severnoj Koreji koje proizvode Rusima smrtonosno naoružanje?!

Helikopteri u akciji

Ministarstvo odbrane Rusije saopštava da su posade helikoptera Ka-52M koji su delovali u sastavu mešovite taktičke grupe ometali rotaciju ukrajinskih militanata u regionu Kursk.

Piloti vojnog vazduhoplovstva izvršili su borbeni zadatak podrške kopnenim snagama. Ispalili su projektile, gađajući koordinate koje je preneo kontrolor aviona.

Rusko ministarstvo odbrane pojašnjava da je zbog toga bilo moguće uništiti oklopna vozila i osoblje Oružanih snaga Ukrajine. To je potvrdio i prednji vazdušni nišandžija.

Nakon udara, posade su izvele protivraketne manevre na izuzetno maloj visini. T

akođe su ispalili toplotne zamke kako bi sprečili da helikopteri budu pogođeni neprijateljskim MANPADS-ima.

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane:

Ruske snage oslobodile su mesto Aleksandropolj u DNR;
Grupa "Sever" nanela je poraz ukrajinskoj vojsci u Harkovskoj oblasti a protivnok je izgubio do 40 vojnika;
Grupa "Jug" odbila je kontranapad ukrajinskih snaga u čijim redovima je poginulo ili ranjeno više od 740 vojnika;
Grupa "Zapad" je poboljšala taktički položaj, odbijen je kontranapad Oružanih snaga Ukrajine koje su izgubile više od 510 vojnika a uništena su im i četiri skladišta oružja;
Grupa "Dnjepar" je nanela poraz ukrajinskoj vojsci u Zaporoškoj oblasti, a protivnik je ostao bez 80 vojnika, kao i bez skladišta s municijom;
Grupa "Centar" je nastavila prodor u dubinu odbrane protivnika, odbijeno je šest protivnapada, u ukrajinskim redovima iz stroja je izbačeno do 545 vojnika;
Grupa "Istok" poboljšala je svoje položaje na isturenom delovima fronta, a ukrajinska vojska je izgubila do 120 vojnika;
Ruska vojska izvela je napade na infrastrukturu vojnih aerodroma ukrajinskih snaga i lokacijama gde su čuvani dronovi.

Ruska vojska oslobodila je Aleksandropolj u DNR, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Jezivi snimci razaranja nebodera u Kijevu! Nadmoćni ruski dron od kog strepi svet donosi stravičnu smrt! (VIDEO)

 

Pogođena zgrada u Kijevskoj oblasti

Dron tipa "Šahed" pogodio je stambenu zgradu u Irpenu, Kijevska oblast. Vlasti su saopštile da gori dvospratna zgrada uz jedan hostel.

 

 

Neočekivana akcija! Na njih je i Bog zaboravio! Rusi se nakon dva meseca pojavili iz "otpisanih" kotlova i iznenadili sve, prošli su kroz nezamisliv pakao!

 

Žestok ruski napad na Dnjepar, troje poginulih, među njima i dete!

Ruske snage napale su noćas grad Dnjepar. Tri osobe su poginule, među kojima i detea, a 19 je povređeno, od kojih četvoro dece, saopštili su Državna služba za vanredne situacije i šef OVA Sergej Lisak.

Kao rezultat noćnog raketnog napada na grad, dolazi do razaranja na više lokacija odjednom, a delimično je uništena i dvospratna stambena zgrada. Oštećeno je i 13 stambenih zgrada i 2 privatne kuće, 30 automobila. Oštećene su zgrade bolnice.

Spasioci su izvukli 3 mrtva iz ruševina dvospratne stambene zgrade. Spašena je još jedna žena. Iznesena je iz porušene kuće i predata lekarima.

 

 

Pukla tikva! Stigle šokantne vesti iz Ukrajine, zapadni mediji sramotno ćute: Da li je ovo znak da je predaja blizu?!

 

Haubica uništila naoružanje

Ruska vojska je, uz pomoć haubice "msta-B", uništila naoružanje ukrajinske vojske zapadne proizvodnje na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti, rečeno je novinarima u Ministarstvu odbrane.

Kakva dominacija Rusije! Bruje svi mediji, Zapad ne veruje svojim očima: Ovo se dogodilo usred rata i sankcija!

 

Rusi oborili 17 dronova

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je tokom noći PVO oborila 17 ukrajinskih dronova iznad nekoliko regiona Rusije - Brjanske, Belgorodske, Orlovske i Kurske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija