• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.03.2020

20:40 >> 21:03

(VIDEO) KALINIĆ SRUŠIO ZVEZDU! Fener pobedio crveno-bele, da li je ovo kraj sna o TOP 8?

Crvena zvezda

(VIDEO) KALINIĆ SRUŠIO ZVEZDU! Fener pobedio crveno-bele, da li je ovo kraj sna o TOP 8?

Podeli vest

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Crvenu zvezde u Istanbulu sa 66:63 (22:20, 19:17, 8:14, 15:12) u 27. kolu Evrolige. Crveno-beli su ovim porazom dodatno sebi otežali put ka TOP 8. Nikola Kalinić ispostavio se kao ključan igrač u ekipi Željka Obradovića

 

Bila je Zvezda jako blizu, ali nije uspela da napravi iznenađenje u Istanbulu i savlada ekipu Željka Obradovića koja je ovim trijumfom napravila ozbiljan korak ka plasmanu u plej-of, iako su ih svi već optisali nakon lošeg početka sezone.

(VIDEO) ŠAKOTU MENJA MLAĐI STRUČNJAK? Trener Zvezde poručio: Biću najsrećniji ako se to desi!

Ekipa Fenerbahčea otvorila je meč na odličan način pa je brzo došla do 7:0, ali su se crveno-beli brzo trgli i uspeli da se vrate na minimalan zaostatak pre svega zahvaljujući Marku Jagodiću Kuridži koji je brzo došao do šest poena i nastavio sa dobrom igrom koju je prikazao i protiv Cedevita Olimpije u nedelju.

Foto: Starsportphoto

Uspeli su crveno-beli i da izjednače u jednom momentu, ali su domaći vratili prednosti i prvu četvrtinu rešili u svoju korist. Nastavili su Turci i u nastavku da pre svega zahvaljujući Deriku Vilijamsu koji je bio nepogrešiv, čuvaju prednost. U redovima šampiona Srbije u tim momentima se istakao Stratos Perperoglu koji je trojkama držao Zvezdu u igri.

 

 

Do kraja prvog poluvremena crveno-beli nisu uspeli da preuzmu vođsto, ali jesu da spuste razliku na podnošljivih 41:37.

Početak drugog dela igre doneo je odličnu igru izabranika Andrije Gavrilovića koji su serijom 6:0 po prvi put stekli prednost od početka meča. Kipteo je od besa Željko Obradović, ali nije uspevao da razmrda svoje momke.

Foto: Starsportphoto

Nakon što je Branko Lazić propustio priliku da svoju ekipu odlepi na ubedljiviju razliku sa dve vezane promašene trojke, domaći su ponovo uspeli da vrate prednost i povedu pred kraj treće deonice. Ipak, Braun je uspeo da donese novo izjednačenje i sa 51:51 najavi neizvesnu poslednju četvrtinu.

 

 

Crveno-beli su imali šansu u poslednjoj deonici da dođu do velike pobede, ali su u poslednja tri minuta poklekli. Pogodak Nikole Kalinića za "plus tri" ispostavio se kao presudan pa su Turci došli do velikog trijumfa koji ih gura ka TOP 8.

Najefikasniji u Fenerbahčeu bio je Nikola Kalinić sa 10 poena, dok je devet ubacio Derik Vilijams. Kod crveno-belih istakli su se Kevin Panter i Lorenco Braun sa po 14 poena.

FENERBAHČE - CRVENA ZVEZDA 66:63 (22:20, 19:17, 8:14, 15:12)

Arena: Ulker Arena, Sudije: Huan Karlos Garsija, Spiros Gkontas, Gitis Viljus

FENERBAHČE: Vesterman, Mahmutolu, Kalinić, Biberović, De Kolo, Vilijams, Tomas, Veseli, Dikson, Duveriolu, Datome, Lovernj.

CRVENA ZVEZDA: Panter, Braun, Perperoglu, Davidovac, Lazić, Beron, Gist, Lukas, Jagodić-Kuridža, Simanić, Odžo, Štimac.

KRAJ!

18.45 - Utakmica je upravo počela!

18.36 - Sa druge strane Željko Obradović na ovom meču neće moći da računa na Kostasa Slukasa i Džejmsa Nanelija.

18.30 - Ekipu Zvezde sa klupe će ponovo predvoditi Andrija Gavrilović jer zbog problema sa venama Dragan Šakota nije u stanju da putuje. Takođe zbog povreda crveno-beli su lišeni pomoći Čarlsa Dženkinsa i Ognjena Dobrića.

18.20 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 27. kola Evrolige između Fenerbahčea i Crvene zvezde. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Istanbula.

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17