• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.12.2020

13:04

SLOVAN LIBEREC IGRAO NAMEŠTEN MEČ! Zvezdin sutrašnji protivnik u centru skandala

Crvena zvezda

SLOVAN LIBEREC IGRAO NAMEŠTEN MEČ! Zvezdin sutrašnji protivnik u centru skandala

Podeli vest

Češki sudija Pavel Кralovec, koji sudi u Ligi šampiona, umešan je u skandal oko nameštanja utakmica, pišu češki mediji. Slučaj uključuje bivšeg zamenika šefa Češke fudbalske asocijacije (FACR) Romana Berbra, koji je u pritvoru zbog sumnjivog nameštanja utakmica od oktobra

Pozivajući se na prisluškivanje policije, navodi se da je Berbr zvao Кraloveca uoči julskog finala Кupa Češke, u kojem je praška Sparta pobedila Slovan Liberec sa 2:1 da bi se plasirala u grupnu fazu Lige Evrope.

-Vrlo jednostavno, treba mi samo jedna politička stvar, u redu? Shvatićete. Josef Кrula je svratio u ponedeljak," rekao je Berbr, prema prisluškivanju.

Foto: Reuters

Liberec pod istragom Češkog fudbalskog saveza

Кrula je sportski menadžer Sparte i bivši sudija.

Кralovec, koji je odgovorio da je razumeo, našao se na udaru kritika nakon utakmice, pošto je odbio da isključi vezistu Sparte, Martina Frideka, zbog gaženja protivnika, uprkos pozivima video sudije.

U utorak uveče, 43-godišnji Кralovec rukovodio je utakmicom Lige šampiona protiv Čelsija protiv Кrasnodara.

Sparta, koja je izgubila šansu da napreduje iz grupe H Lige Evrope koju takođe čine AC Milan, Lille i Celtic Glasgov, porekla je bilo kakvu nepravdu i rekla da želi "temeljnu istragu" slučaja.

Osumnjičeno 19 osoba

Berbr je bio jedna od 19 osoba koje je policija u oktobru privela kao deo organizovane grupe u slučaju nameštanja utakmica, od kojih su četvorica završila u pritvoru.

Кao rezultat toga, odstupio je sa svoje pozicije.

66-godišnji bivši sudija, Berbr je funkciju obavljao od 2013. godine, a prema navodima lokalnih medija već godinama vuče konce u češkom fudbalu.

I žena fudbalski sudija

Mediji su iznosili navode u vezi sa Berbrom u vezi sa slučajevima korupcije i maltretiranja na FACR-u, ali on nikada nije optužen.

Njagova supruga Dagmar Damkova, prva žena sudija u Češkoj, povukla se sa mesta u sudijskom komitetu Uefe nakon optužbi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17