• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2021

12:25 >> 15:34

RASPUCANA ZVEZDA NAJAVILA MEČ SEZONE U "KAMENOLOMU"! Katai i Rodić RASPALILI DELIJE pred Bragu! /FOTO/VIDEO/

Starsportphoto©

Crvena zvezda

RASPUCANA ZVEZDA NAJAVILA MEČ SEZONE U "KAMENOLOMU"! Katai i Rodić RASPALILI DELIJE pred Bragu! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak sa 2:0 (2:0) u 19. kolu Superlige Srbije

Najbolji mogući način izabrali su fudbaleri Crvene zvezde da najave meč sezone u Bragi! Četa Dejana Stankovića slavila je u derbiju 19. kola u Kruševcu sa 2:0 (2:0), a što je još važnije crveno-beli su posle dugo vremena bili vrlo dobri u polju! 

Napredak je prihvatio da se nadigrava sa Crvenom zvezdom i publici prijušti pravi praznik za oči. Čarapani su prvi i zapretili na meču već posle tri minutra preko Đorđa Jovanovića, ali je Milan Borjan sjajno reagovao, a već u narednom napadu beogradski velikan poveo je golom Milana Rodića. 

Aleksandar Katai izveo je korner, ubacio na prvu stativu, loptu je dočekao Strahinja Eraković i prebacio je na drugu stranu gde je lak posao imao Milan Rodić da zakuca loptu u nebranjeni deo mreže. Zvezdin gol naterao je Čarapane da se dodatno otvore što je stvorilo dosta šansi za crveno-bele, ali svoje dan nije imao Milan Pavkov. 

Stameni golgeter Zvezde propustio je tri velike šanse u prvih pola sata meča, potom je i El Fardu Ben loše reagovao i propustio stopostotnu priliku, ali njihove "greške" nije ponovio Aleksandar Katai. Savršen pas Njegoša Petrovića prethodio je golu "Magika", koji je lako matirao Jordanova, a onda šaljivo rekao Benu "ovako se to radi". 

Ipak, Napredak je bio još agresivniji na startu drugog poluvremena, a posle desetak minuta igre u nastavku Čarapani su uspeli da savladaju Borjana. Petar Đuričković je šutirao sa dvadestak metara, pogodio stativu i lopta se odbila na nogu JOvanoviću. Nakon konsultacija sa VAR sobom gol mladog napadača poništen je zbog ofsajda, a taj detalj značajno je uticao na nastavak meča. 

Zvezda je bila daleko pažljivija u izletima na protivničku polovinu, Stanković je šansu dao Rišairu Živkoviću i Slavoljubu Srniću kako bi raširio svoj napadački arsenal pred meč sa Bragom. Crveno-beli su još dva puta priredili Jordanovu, ali je na snazi ostao rezultat iz 43. minuta!

Zvezda se ovim trijumfom izjednačila sa Partizanom na čelu tabele, ali crno-beli imaju utakmicu manje u odnosu na najvećeg rivala. 

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA  0:2 (0:2)

Strelci: Rodić 5, Katai 43
Stadion Mladost, Kruševac  Sudija: Novak Simović

Napredak: Jordanov - Jovanović, Marinković, Kerkez, Ćuković - Mršić, Đuričković, Stevanović, Marjanović, Rašković - Jovanović Đ.

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Dragović, Eraković, Rodić - Kanga, Petrović - Ben, Katai, Ivanić - Pavkov 

Tok meča: 

Drugo poluvreme: 

86. minut - Dobar pokušaj Mirka Ivanića sa distance, siguran je Jordanov!

83. minut - Prekida Gajić uspavani period šutem sa dvadesetak metara, ali nema promene rezultata! 

82. minut - Čini se da i jedni i drugi jedva čekaju kraj meča u Kruševcu! 

77. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi - umesto Kataija u igri je Lazetić, a Kangu je zamenio Krstičić.

75. minut - Nova prilika za Napredak, sada je Marko Bačanin bio u prilici, ali nema gola!

Foto: Starsportphoto©

69. minut - Još jednom je svoj šut oprobao Gelor Kanga, ali ponovo lopta odlazi daleko od gola!

66. minut - Srnić je dobio šansu umesto Pavkova, dok je u redovima Napretka Raškoviča zamenio Kočić.

61. minut - Nakon furioznog početka, nešto sporiji ritam nakon što je VAR tri minuta većao da li će gol Napretka biti priznat ili ne!

57. minut - Pokušao je Aleksandar Katai sa 40 metara da kazni Jordanova i njegov izlazak sa gol-linije, ali je lopta otišla tik preko prečke, sreća sada za Napredak!

54. minut - Trajala je provera gola nekoliko minuta, ali je iz VAR sobe stigla informacija da je Jovanović bio u ofsajdu, ostaje 0:2!

Foto: Starsportphoto©

51. minut - STATIVA, GOL I NA KRAJU OFSAJD! Mnogo bolje je Napredak otvorio drugo poluvreme, Čarapani su preko Đuričkovića pogodili stativu, lopta se odbila na nogu Jovanoviću koji je prosledio u nebranjeni deo mreže, ali je napadač domaćih bio u ofsajdu - 0:2!

49. minut - Agresivan start Napretka u drugom poluvremenu, pokušao je Mlađan Stevanović sa ivice kaznenog prostora da matira Milana Borjana, ali je miran bio kapiten crveno-belih! 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! 

Prvo poluvreme:

45. minut - Poluvreme! Izuzetno zanimljivih i sadržanih 45 minuta u Kruševcu, Zvezda zasluženo vodi, ali je i Napredak imao svoje šanse!

43. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Nakon serije promašaja Crvena zvezda duplira prednost! Katai je dobio sjajan pas od Njegoša Petrovića i uradio ono što njegovi saigrači nisu uspeli - matirao je Jordanova - 0:2!

40. minut - Nastavlja se serija promašaja Crvene zvezde, Gelor Kanga je savršeno proigrao Bena, reprezentativac Komora je u situaciji "jedan na jedan" prebacio Jordanova, ali nije pogodio gol!

37. minut -  PONOVO ERAKOVIĆ! Preti štoper crveno-belih od starta meča, upisao je asistenciju, a sada je bio i najbliži golu! Sjajno je centrirao Aleksandar Katai, a popularni "Čupa" bio je za malo neprecizan - 0:1!

36. minut - Novi pokušaj Gelora Kange sa distance, biće ponovo korner za Crvenu zvezdu! Negodovao je zbog toga Stefan Jovanović, a glavni arbitar Novak Simović pokazao mu je žuti karton zbog prigovora! 

32. minut - Izgubio je Stevanović loptu u opasnoj zoni, a potom srušio Gelora Kangu. Novi prekid, sjajan centaršut Kataija, malo je falilo da se Strahinja Eraković upiše u strelce, ostaje 0:1!

Foto: Starsportphoto

29. minut - Najveća šansa za meču za Crvenu zvezdu! Dobio je Ben sjajnu loptu na drugu stativu, uhvatio volej, ali je pravovremeno u šut uleteo Ćuković i izblokirao ofanzivca crveno-belih, plejada promaša na stadionu "Mladost" u prvom poluvremenu!

26. minut - Uzvraća Napredak sa druge strane preko Đorđa Jovanovića, uspeo je napadač Čarapana da dođe do lopte posle Borjanovog ispucavanja, ali Dragović blokira njegov udarac, od svega samo korner za domaće.

24. minut - Dobro su kombinovali Katai i Rodić po levoj strani, bek Zvezde šalje loptu na drugu stativu, ali kasni tamo El Fardu Ben, nema promene rezultata ni posle nove šanse crveno-belih - 0:1!

20. minut - Izuzetan ritam meča u Kruševcu, ofanzivna je Crvena zvezda od starta, ali ništa manje otvoren nije Napredak. Sada je svoj udarac sa distance oprobao Gajić, otišla je lopta pored gola!

16. minut - Nova šansa! Pobegao je sada Milan Gajić svojim čuvarima, poslao loptu Milanu Pavkova, ali je napadač Zvezde još jednom nešto "slabije" reagovao. Pogodila je lopta u ruku Bačanina, ali Simović nije dosudio najstrožu kaznu!

Foto: Starsportphoto©

14. minut - Još jedna ogromna šansa za crveno-bele, Milan Pavkov je presekao dodavanje Alekse Jordanova, ali uspeva grešku svog golmana da ispravi Jovanović, ostaje 0:1! Morao je bolje da reaguje napadač Zvezde

12. minut - Ponovo preti Crvena zvezda, pokušao je Mirko Ivanić sa dvadesetak metara, ali je dobro reagovao Jordanov i izbio loptu preko gola. Ponovo gužva posle kornera, ovoga puta golman domaćih uspeva da "ukroti" Kataijev centaršut!

9. minut - Nažalost, povreda štopera Napretka! Težak sudar sa Aleksandrom Kataiem i Jovan Marinković mora van teren, menja ga Marko Bačanin.

7. minut - Otvoren početak utakmice sa obe strane, nakon ranog vođstva Zvezde, ponovo je zapretio Napredak, ali nije bilo opanosti po gol Milana Borjana. 

5. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Crvena zvezda vodi u Kruševcu, Milan Rodić je pobegao posle kornera i sa peterca zakucao loptu u mrežu Jordanova - 0:1! Katai je sjajno ubacio loptu, Eraković prebacio na drugu stativu, a lakši deo posla ostao je beku srpskog šampiona! 

3. minut - Velika šansa za Napredak! Đorđe Jovanović pobegao je Aleksandru Dragović i sa pet metara pokušao da savlada Borjana, siguran je bio kapiten crveno-belih - 0:0!

1. minut - Sa centra su krenuli fudbaleri Crvene zvezde, odmah dug pas za Milana Pavkova, ali Mršić čisti!

Utakmica je počela minutom ćutanja u čast Momčila Moce Vukotića!

12:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 19. kola Superlige Srbije između kruševačkog Napretka i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17