• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2022

22:03

TEŠKA SITUACIJA MEĐU CRVENO-BELIMA! Nedović još nije spreman, Adams ima VIRUS!

Starsportphoto

Crvena zvezda

TEŠKA SITUACIJA MEĐU CRVENO-BELIMA! Nedović još nije spreman, Adams ima VIRUS!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 19 časova dočekuju Bajern iz Minhena u petom kolu Evrolige

Uspela je Crvena zvezda protiv FMP-a u četvrtom kolu ABA lige da prekine seriju poraza, a već u petak četu Vladimira Jovanovića očekuje novi izazov. U goste regionalnom šampionu stiže Bajern iz Minhena koji nakon četiri runde u Evroligi nema pobedu, baš kao ni crveno-beli. 

- Bajern je rezultatski u situaciji istoj kao i mi, biće jako motivisana i željna da prekine negativni niz. I mi imamo svoje ambicije, igramo na domaćem terenu, pred našom publikom. Nadam se da ćemo pre svega biti zdravi i spremni. Ako tako bude, igraćemo sa velikim požrtvovanjem i energijom - rekao je Vladimir Jovanović. 

Crveno-beli jesu upisali četiri poraza na startu Evrolige, ali su u svakom meču bili konkurentan rival i držali se do pred sam kraj. Protiv Panatinaikosa i Real Madrida gubili su u neizvesnoj završnici, dok su Efes i Baskonija srpskog šampiona lomili u poslednjem periodu. 

- Mi smo veliki deo utakmica, u svim gostovanjima bili konkurentni. Čak u nekim utakmicama bili bolji protivnici u nekom periodu. Sva tri poraza na gostovanjima pretrpeli smo sa razlikom većom od realne. To je ostavilo negativan utisak i kod nas i u javnosti, iako smo u svim tim utakmicama imali realnih problema, izostanke važnih igrača, što smo pokušavali da nadoknadimo. Protiv Panatinaikosa smo ostali bez trojice igrača iz spoljne linije, praktično smo bili prinuđeni za druga rešenja i taktičke ideje - istakao je trener Crvene zvezde i dodao. 

- Opet, da nam sada neko ponudi pet razlike na minut i 50 sekundi do kraja, svaki put bismo prihvatili. Pravili smo neke greške i doživeli poraz. To je košarka, to je život. Verujem da će se to vratiti u nekim drugim situacijama. 

Očekuje se da uskoro na parketu bude i Nemanja Nedović koji se polako opravlja od povrede. Stizale su informacije da će reprezentativac Srbije već u nedelju zaigrati u crveno-belom dresu, ali po svemu sudeći od toga nema ništa. Sa druge strane, Džejlen Adams ima problema sa virusom i zbog toga ga nema u sastavu. 

Foto: Starsportphoto©

- Svakim danom šanse rastu, ali do samog početka utakmice ne možemo da znamo u kojem obimu možemo da koristimo Nemanju. On je jako motivisan, dobro trenira, ali mi moramo da budemo oprezni. Zdravlje igrača je na prvom mestu. Adams ima virus i to je razlog zašto nije sa ekipom na treningu - otkrio je Jovanović. 

Navijači jedva čekaju da Zvezda upari Luku Vildozu i Nemanju Nedovića budući da će onda spoljna linija crveno-belih biti daleko opasnija. 

- Oni su napadački jako potentni i to je nešto što nam je jako falilo u prethodnom periodu. Evo, Vildoza je za kratko vreme pokazao da može da bude pojačanje i da nam znači u igri. Nemanjini kvaliteti su dobro poznati, on je došao ovde da bude lider i to očekujemo. Zato i želimo da ga vidimo što pre na terenu, ali opet da vodimo računa o njegovom oporavku, da ga postepeno ubacimo u trenažni i takmičarski proces, pa da dobijemo od njega ono što se očekuje - podvukao je Jovanović i istakao da je zadovoljan učinkom centara u dosadašnjem delu sezone. 

- Tražili smo neka rešenja. Evo, ako se sećate utakmice protiv Budućnosti, unutrašnja linija je ubacila 53 poena. To je bio izbor za tu utakmicu, smatrali smo da imamo prednost ispod koša i na to smo se fokusirali. To je normalno. Ako budemo smatrali da imamo prednost na nekim drugim pozicijama u budućnosti, to ćemo koristiti. To je bio i dosta iznuđen potez i igra koja nije bila planirana kada smo pravili tim. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija