• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

27.10.2024

14:00

Zvezda ovako nije igrala poslednjih deset godina! Statistika ne laže, crveno-beli u top formi!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Zvezda ovako nije igrala poslednjih deset godina! Statistika ne laže, crveno-beli u top formi!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde fantastično su otvorili ovu sezonu Superlige Srbije! Tim Vladana Milojevića, koji posle 12 odigranih mečeva ostaje jedini neporažen u domaćem šampionatu, zauzima ubedljivo lidersko mesto na tabeli sa 34 boda, uz gol razliku od 40:8 - što je njihov najefikasniji start u poslednjih deset godina!

Crvena zvezda se od ostalih klubova u prvenstvu, između ostalog, izdvojila pomenutom gol razlikom od 40:8, što znači da u proseku postižu više od tri gola po meču.

Statistički posmatrano, ovo je najdominantnija sezona srpskog šampiona u poslednjih deset godina, jer su crveno-beli u prvih 13 kola postigli čak 40 golova - najviše u ovom periodu! Najbliže ovogodišnjem učinku bili su u sezoni 2020/21, sa 39 golova nakon prvih 13 utakmica.

Izabranici Vladana Milojevića su aktuelnu sezonu otvorili trijumfom nad Jedinstvom iz Uba (4:0), da bi u sledećem kola "kiksnuli" i odigrali nerešeno sa ekipom lučanske Mladosti (2:2). Sve nakon toga bile su pobede, koje su se nizale jedna za drugom. Nakon meča sa Lučancima, crveno-beli su na svakom od sledeća tri meča postigli po četiri gola - protiv Tekstilca (4:0), Novog Pazara (4:1), i Čukaričkog (4:1).

Foto: Starsportphoto

Ubedljivo najbolja sezona: Fudbaleri Crvene zvezde

Posle toga su prvenstvo nakratko stopirale utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona, da bi nakon toga ekipa iz Ljutice Bogdana nastavila golgeterski niz - protiv kragujevačkog Radničkog (1:0), Napretka (2:0), Partizana (4:0), Železničara (2:1), i IMT-a (3:1).

Posebno ubedljivi, crveno-beli bili su u protekla dva kola, kada su niški Radnički i Spartak iz Subotice pobedili ubedljivim rezultatom - 5:1.

Važno je napomenuti da je ekipa iz Ljutice Bogdana do sada odigrala 12 mečeva, jedan manje od ostalih ekipa, te je učinak crveno-belih mogao biti i ubedljiviji. 

STATISTIKA CRVENE ZVEZDE U POSLEDNJIH 10 GODINA U UVODNIH 13 KOLA SUPERLIGE SRBIJE

Sezona 2024/25 - 40

Sezona 2023/24 - 32

Sezona 2022/23 - 38

Sezona 2021/22 - 30

Sezona 2020/21 - 39

Sezona 2019/20 - 31

Sezona 2018/19 - 35

Sezona 2017/18 - 29

Sezona 2016/17 - 38

Sezona 2015/16 - 33

Sezona 2014/15 - 15

Sledeći najbolji prema parametru gol razlike jeste Zvezdin "večiti" rival - Partizan, koji je nakon 13. kola domaćeg šampionata upisao 23, odnosno primio 13 golova.

 

Пласман обезедио Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija