• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

05.06.2024

14:41

Oprez, navijači! Ne nosite falsifikovane dresove u Nemačkoj, evo kolika je kazna

Reuters

EURO 2024

Oprez, navijači! Ne nosite falsifikovane dresove u Nemačkoj, evo kolika je kazna

Podeli vest

Navijači, ne pomišljajte da u Nemačkoj nosite dresove koji nisu original! Država Nemačka strogo zabranjuje sve falsifikate, a to se odnosi i na reprezentativne dresove. Kazna za onog ko bude nosio falsifikat je 5.000 evra.

Evropsko prvenstvo u fudbalu biće održano u ovoj zemlji od 14. juna do 14. jula i očekuju se milioni fanova iz svih krajeva sveta. Kako to obično biva, navijači obožavaju da se obuku u drsove, majice i sotala obeležja zemlje za koju navijaju.

 

To je svakako dozvoljeno, ali ono što je strogo zabranjeno je nositi garderobu koja nije od originalnog prozviđača. Dakle, onaj ko planira da ide na kontinentalno takmičenje i ako želi da ponese dres,k neka se potrudi da bude originalan. U protivnom, platiće kaznu mnogo skuplju od cene dresa. 

Sportski analitičar Aleks Heming pričao je na engleske medije o ovom fenomenu, da bi upozorio tamošnje navijače.

"Nemačke vlasti pokušaće da stanu u kraj trendu da se nosi falsifikovana roba. Pravljenje i distribuiranje dresova koji nisu original je krivično delo. Cene dresova jesu i visoke, što je navelo mnoge proizvođače da prave imitacije te robe, koja izgleda lepo. Međutim, to je kršenje zakona i strogo je zabranjeno. Na prometnim mestima, ispred stadiona i slično nasumično će nadležni imati pravo da zaistave prolaznika i pogledaju je li majica original. Ukoliko ne bude, kazna je 5.000 evra" prenose britanski mediji reči ovog analitičara. 

 

Navijači iz Srbije imau gde da kupe dresove. Postoje zvanične prodavnice Fudbalskog saveza Srbije i tamo može da se kupi nekoliko vrsta dresova. Oni najjednostavniji su po 89 evra, odnsono 10.400 dinara. Najskuplji je dres koji nosi naziv "igrački" odnosno garnitura u kojoj će fudbaleri nastupati u Nemačkoj. Jedan takav košta 139,80 evra, odnosno 16.370 dinara. 

 

Možda jeste skupo, ali je svakako povoljnije od kazne od 5.000 evra. Nemača ima niz strogih pravila, sa kojima bi svako ko putuje tamo trebalo da se upozna. Niko ne bi voleo da plaća sumanute kazne u iznosu od više stotina evra zbog skidanja pesme sa interneta, hodanja biciklističkom stazom, prelasku ulice van pešačkog prelaza i nekog sličnog banalnog prekršaja, na koji narod iz Srbije nam običaj da obraća pažnju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija