• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

25.06.2024

11:40

Mitar, Sergej, Tadić... Koga će Srbija večeras da slavi? (ANKETA)

Starsportphoto/EPA/Profimedia/Reuters

EURO 2024

Mitar, Sergej, Tadić... Koga će Srbija večeras da slavi? (ANKETA)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće večeras od 21.00 čas protiv Danske ključnu utakmicu za plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva. Izabranicima Dragana Stojkovića Piksija potrebna je pobeda da bi sa sigurnošću prošli u osminu finala. Postavlja se pitanje ko bi mogao da bude junak utakmice.

Imali su "orlovi" možda i lakši način da se domognu narednog kruga, u teoriji deluje da im je lakše bilo da pobede Sloveniju, ali praksa nas je demantovala, pošto su golom Luke Jovića u petom minutu nadoknade drugog poluvremena izvukli remi (1:1). Šta je bilo - bilo je, gledanja unazad nema, Srbiju može da izvadi samo ono što je pred nama, a to je meč sa Dancima. 

Ono što se možda čini loše, a praksa je pokazala da je olakšavajuća okolnost, je činjenica da nema kalkulisanja. Nema čekanja, nema odlaganja, nema polaganja nade u buduće mečeve. To je to, trenutak kada mora da se krene napred. Takvi momenti obično trgnu ljude, izvuku najbolje iz njih, nateraju ih da pokažu snagu i veštine koje ni sami možda nisu znali da poseduju. Baš takve "orlove" večeras očekujemo.

Foto: Starsportphoto

 

Pamtimo dobro Mitrovićev gol u poslednjim trenucima meča u Lisabonu, kojim je reprezentaciju odveo na Svetsko prvenstvo u Katar. Tim pogotkom, golgeter Al Hilala kupio je sebi mesto u srcima svih navijača, ali i u istoriji reprezentacije. Tih 58 pogodaka na 94 utakmice u državnom timu svakako deluju impozantno, ali da se ne lažemo, nemaju svi istu težinu. Taj gol u Lisabonu neko bi menjao za pet drugih. 

Vlahovića recimo još čekamo za takav gol. Možda je zaludeo italijanske lepotice, ali navijače Srbije još nije. U rangu sa njegovim renomeom bio bi upravo gol kojim bi bi naša zemlja napravila iskorak i našla mesto među 16 najboljih na kontinentu. Protiv Slovenaca smo videli da je Luka Jović uradio više za pola sata nego Mitrović i Vlahović zbirno za 154 minuta. Možda će golgeter Milana opet, kao što je i sam rekao, da bude džoker, ono što je bio kroz celu karijeru. 

Od kapitena Dušana Tadića za sada smo čuli da je najbolji u timu, ali još to nismo videli. Možda je iskusni krilni fudbaler rešio da pribegne lukavstvu, iuskusno zavara protivnike šta sve može, da bi danas pokazao majstorstvo kad se bude lomilo. Ništa manje ne očekujemo ni od Sergeja Milinkovića Savića. Za vezistom Al Hilala ludeli su klubovi širom Evrope, bili su spremni bogatstvo da daju za njega i po svim parametrima, on bi sada trebalo da je u fantastičnim igračkim godinama. Ne bi smelo ni motiva da mu manjka, jer kad, ako ne sad?

Foto: Starsportphoto

 

Momci koji su iskočili iz drugog plana su Lazar Samardžić i Veljko Birmančević. Valjda zaokupljeni velikim zvezdama u timu, navijači su zaboravili na epizodiste, a kada je pomenuti dvojac kročio na teren protiv Slovenije, pobrao je sve simpatije. Jučerašnji trening, na kojem se Piksi vrlo prisno obraćao Samardžiću, deleći mu savete, nagovestio je da bi on danas mogao da bude starter i da selektor od njega mnogo očekuje. 

Foto: Starsportphoto

 

Na kraju, ali ne i najmanje važno je da svi shvate da su tim. Mnogo je manje bitno ko će ga dati od toga da prođu dalje. Čak je i veliki Kristijano Ronaldo, koga bije glas da je ego manijak i sebičan na terenu, pre neko veče protiv Turske, kada je bio u relativno izglednoj situaciji da šutira, odabrao da doda saigraču. Lopta je stigla do Bruna Fernandeša, a on je dao gol. Ronaldo je prvi potrčao ka njemu i slavio kao da je lično on dao gol. Jer zaista na kraju nije toliko važno ko će loptu da sprovede u mrežu, ako ekipa shvati šta joj je zajednički cilj. 

 

Anketa

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija