• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

28.10.2017

07:00

MUSLIN MORA DA VODI SRBIJU! Srpski fudbalski stručnjaci uz selektora "orlova"!

Fudbal

MUSLIN MORA DA VODI SRBIJU! Srpski fudbalski stručnjaci uz selektora "orlova"!

Podeli vest

Slavoljub Muslin mora ostati selektor Srbije, samo on može da nas predvodi na Svetskom prvenstvu u Rusiji, smatraju srpski fudbalski stručnjaci! Legendarni fudbaleri i treneri Stanislav Karasi, Ivan Golac i Milovan Rajevac dali su podršku selektoru Muslinu i smatraju da bi njegova smena bila katastrofalna za naš nacionalni tim.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza i Slavoljub Muslin sešće početkom sledeće nedelje za sto i tada će se znati definitivna sudbina selektora na klupi Srbije.

Sami sebe upropaštavamo
Umesto da se slavi odlazak na Mundijal, kvari se atmosfera oko reprezentacije
Ivan Golac, fudbalski trener

Nemogući uslovi

Stanislav Karasi, nekadašnji reprezentativac i bivši fudbaler Crvene zvezde, kaže da niko osim Muslina u ovom momentu ne može da vodi reprezentaciju.

- Nema potrebe menjati selektora. Da nije otišao na SP, pa u redu je da dobije otkaz. Ovako, ono što je on uradio uradio je u nemogućim uslovima. Igrači su navikli na Muslina i na disciplinu koju je zaveo. Jeste bilo problema u poslednje dve utakmice, ali to nema veze s Muslinovim radom. Čoveka koji je napravio ovakav rezultat trebalo bi podržati. Možda bi mogao da ubaci neke nove igrače, ali kad bi se desila smena, bila bi napravljena velika greška - poručuje Karasi.

On smatra da je sasvim u redu da se selektor i predsednik sastanu i da popričaju o svemu, pa i o sastavu tima.

Karasi: Zovite Ninkovića

Karasi je u razgovoru za Informer dao zanimljiv predlog ko bi mogao da bude plejmejker reprezentacije Srbije.
- Koliko vidim, nama najviše fali plejmejker. Ako toliko imena imamo, pa kako niko ne vidi Miloša Ninkovića? Zar i mediji nisu pisali da igra odlično u Australiji? Mogao bi neko otići da ga pogleda i pokuša da ga ubedi da igra za reprezentaciju - rekao je Karasi.

- Predsednik je taj koji odlučuje o svemu i ima pravo da kaže šta mu se sviđa i ne sviđa. Normalno je što razgovaraju, kamo sreće da je uvek bilo tako. Dešavale su se još gore stvari, timovi su se sastavljali politički. Koliko vidim, toga sada nema i ne treba dizati buku. Mediji pišu da se ne slažu oko Sergeja Milinković-Savića. U redu, ali selektor ima svoje mišljenje i ako mu se neki igrač ne uklapa u viziju tima, ima pravo da ga ne zove - kaže Karasi.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i bivši igrač Partizana Ivan Golac kaže da mu nije jasno zbog čega se uopšte vodi polemika o statusu selektora.

- Naravno da Muslin treba da ostane selektor. Ne znam zašto se uopšte vodi polemika u vezi s tim. Poslednji put direktno smo otišli 2010, prošlo je osam godina, znači nečija cela karijera. I sad da ga menjaju? Ipak, dobro sam upoznat s ovakvim situacijama, dešavale su se i pre 40 godina. Umesto da se slavi odlazak na Mundijal, kvari se atmosfera oko reprezentacije. Ako se nismo pomakli od stanja od pre 40 godina, to je katastrofalno. Problem je što se kod nas uvek ovako nešto događa - naglašava Golac.

Potrebno jedinstvo

Srpski stručnjak Milovan Rajevac poziva sve u FSS da se ujedine i da sve urade kako bi Srbija postigla dobar rezultat u Rusiji.

- Normalno da sam za to da Muslin vodi reprezentaciju, ko ju je odveo, taj treba i da vodi. Logika je da ne bi trebalo da gubimo snagu osim da se koncentrišemo na to da napravimo što bolji rezultat. To je veliki interes za sve nas. Moramo da se ujedinimo, da svi duvamo u istu tikvu i da pravimo rezultat - istakao je Rajevac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sale

pre 6 godina

Sramotimo se pred citavom fudbalskom planetom, u sportu se priznaje samo rezultat, mi ga imamo posle 8 godina, najveci gubitnik u celoj ovoj prici je Kokeza i njegovi clanovi IO Fss koji nisu sutnuli pile sa praga

Djole

pre 6 godina

Delimično se slažem sa tobom,no jel po tebi igramo dobro u ovim kvalifikacijama?To što je prošlo toliko godina od učešća na nekom velikom takmičenju,ne bi trebalo da bude alibi za nesposobnjakoviće u FSS i stručnom štabu.Kokeza je kao i njegov predhodnik,neobrazovani Šaban i hohštapler,stručni štab se nikada i nigde nije dokazao,pre nego što su preuzeli reprezentaciju i to nije naš najveći problem.Ozbiljan problem je to što nam ne igraju naši najbolji igrači!Nisam za to da se Muslin smeni ali mora da proguta svoju sujetu i počne da radi svoj posao,onako kako bi to radio svako sa dva grama mozga!Prosto je neverovatno da se Muslin pravi da ne vidi gde smo sve šuplji i da uporno forsira,dekadentnu igru gde kompletna zadnja linija,ne da ne izvršava svoje zadatke u odbrani,nego bi svi da budu golgeteri!Niko normalan ne bi sebi dozvolio da i dalje poziva Baneta,Kolarova,Karleušu,Rukavinu i ostale "metuzaleme"pored zlatne generacije tzv "orlića"koji su ,podsećam bili svetski šampioni!Matić u sredini,sam nemože,Mitroviću su potrebne upotrebljive lopte,Tadić odličan ali mu je pomoć potrebna itd...Cela priča sa Fss i stručnim štabom se svodi na to čiji je veći,umesto da se potrude da pozovu najbolje,uigraju ih i izbegnu tešku bruku u Rusiji koja nam se smeši!!!

Resenje

pre 6 godina

Trebalo bi postaviti Kokezu i sve ostale, koji bi da sastavljaju reprezentaciju, za selektora, na po jednu utakmicu, pa da vidimo koliko to oni vrede, koliko se razumeju u ono gde muljaju i mazu lovu i koliko znaju i umeju.

Matori

pre 6 godina

Једино што би по мом скромном мишљењу Муслин требао да промени је систем са 3 играча позади. Не зато што то не ваља, већ зато што наши играчи не умеју да се снађу у том систему и одиграју како треба. Такође мислим и да не треба да буде толико тврд по питању позивања одређених играча, који се и те како доказују и најјачим светским лигама. Све остало је човек урадио како треба и треба му помоћи. Под хитно вратити оне некад сјајне утакмице типа селектор против новинара и рецимо домаћи играчи против оних који играју у иностранству. То би био својеврсни "базар" најбољег што ми као нација имамо у фудбалу и добра провера за селектора на које играче може и треба да рачуна. 4 тима по 18 играча, дакле 72 играча на једном месту за проверу турнирског типа. Е па ако из тога не може да се изабере, онда боље да угасимо фудбал. Такође колико год подржавао КСС и селектора Ђорђевића да нам не требају странци у кошарци, исто толико нисам против да неки странци добију прилику да играју за фудбалску ако желе. Доналд, Евертон и да не лицитирам именима, јер има оних који то боље знају од мене и којима је то посао. Наравно не по сваку цену, већ ако имају квалитет и желе да играју за нас. Срдачан поздрав.

sladjan

pre 6 godina

pitao bi ove velike strucnjake gde su mladi igraci?jer u timeu nemaju mladi sastav cine stojkovic rukavina ivanovic kolarov tosic koji imaju preko 30 godina!!!!!!!nikada mladi nece dobiti sansu nikakvu!koga zamajavate!smena generacija a ne forsirati veterane!!!!!!!

srbin

pre 6 godina

Treneri  koji ga brane bas su strucnjaci u pm hahaha kao i Muslin !!!\n

deki

pre 6 godina

cuj ninkovica da ubedjuju da igra za reprezentaciju,ovaj karasi pojma nema

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17