• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.04.2019

19:00

DRAMA U BORBI ZA PLEJ-OF: Prošli Vojvodina i Napredak, derbi na "Marakani"

Fudbal

DRAMA U BORBI ZA PLEJ-OF: Prošli Vojvodina i Napredak, derbi na "Marakani"

Podeli vest

U poslednjem kolu regularnog dela takmičenja u Superligi Srbije mesto u plej-ofu obezbedili su Napredak i Vojvodina

Napredak je pobedom protiv Zemuna 1:0 izborio plasman u plej of Superlige. Gol za tri boda postigao je Alivodić.  

Vojvodina je u Novom Sadu u neverovatnom meču savladala Partizan sa 3:2 i obezbedila plej-of domaćeg takmičenja. Crveno-bele je samo pobedila vodila u plejof. Matić je već u trećem minutu načeo goste, ali je Tošić u finišu poluvremena poravnao na 1:1. Potom su u drugom delu utakmice navijači Partizana napravili haos, vređali su domaćine, pa je meč prekinut i potom produžen skoro 20 minuta što je prijalo "lalama". U 99. Matić je vratio nadu Novosađanima, a sve dileme rešio je Gajić u 107. Ivanović je samo minut kasnije ublažio poraz na 3:2.

(VIDEO/FOTO) MATIĆ ŠOKIRAO PARTIZAN! Poraz crno-belih u Novom Sadu, "grobari" vređali "lale"


Radnik je bio ubedljiv protiv Dinama, pobedio je sa 3:0. Zlatanović je pogodio u prvom delu igre,  Damnjanović u 51. minutu duplirao prednsot, dok je strelac provog pogotka postavio konačnih 3:0. 

Fudbaleri Čukaričkog remizirali su bez golova sa ekipom Mladosti iz Lučana. Tako će bez obzira na to što je u Novom Sadu Partizan izgubio od Vojvodine 3:2 ostati na četvrtom mestu na tabeli!

Foto: Starsportphoto

 


Partizan je pred poslednje kolo imao bod prednosti u odnosu na Čukarički i bolji međusobni skor i to mu je garantovalo treću poziciju bez obzira na rezultat meča sa Vojvodinom, pod uslovom da "brđani" ne savladaju Mladost.  To znači da će 160. "večiti" derbi biti odigran u okviru 3. kola plej-ofa i to na stadionu Crvene zvezde 25. aprila!

Spartak iz Subotice uspeo da slomi Rad sa 1:0 preko Kerkeza u 66. minutu. Spartak bio osmi, nadao se povoljnom rezultatu u Novom Sadu, da Voša neće pobediti, ali to nije dogodilo, crno-belima je Matić dao gol u 99. minutu i rastužio "golubove".

Foto: Starsportphoto

 

Radnički iz Niša nastavio je seriju nepobedivosti. Surovo su puleni Nenada Lalatovića pregazili Bačku u poslednjem meču pred plej -of. Pukla je petrada u Nišu - 5:1.


Već posle prvih 45 minuta igre znao se pobednik. Seriju je otvorio u devetom minutu raspoloženi  Kojaševi, koji je duplirao vođstvo u 24. Haskić je u 38. povećao na 3:0, dok je Drunčić dotukao nejake goste minut pre kraja poluvremena.  Haksić se u drugom delu pobrinuo za petardu, a gosti su uspeli do kraja utakmcie da dođu do počasnog pogotka. 

SUPERLIGA

30. kolo

Nedelja

Čukarički - Mladost 0:0

Dinamo (V) - Radnik 0:3 (0:1)
(Zlatanović 25, 86, Damnjanović 51)

Voždovac - Mačva 1:0(1:0)
(Jovanović 8)

Napredak - Zemun 1:0 (1:0)
(Alivodić 25)

Radnički (N) - Bačka 5:1 (4:0)
(Kojašević 9, 24, Haskić 38, 71,  Drinčić 44)

Spartak - Rad 1:0 (0:0)
(Kerkez 66)

Vojvodina - Partizan 3:2 (1:1) 
(Matić 3, 90+9, Gajić 90+17 - Tošić 45+4, Ivanović 90+18 )

C. zvezda - Proleter 19.00

Standings provided by Sofascore LiveScore

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kole

pre 5 godina

Petarda, to je tako inteligentan naziv... I maštovit...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17