• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

15.05.2019

11:17

KUP LUDNICA! PARTIZAN ZA UGLED, RADNIČKI ZA ISTORIJU, Zvezda u Lučanima overava finale

Fudbal

KUP LUDNICA! PARTIZAN ZA UGLED, RADNIČKI ZA ISTORIJU, Zvezda u Lučanima overava finale

Podeli vest

Fudbaleri Partizana večeras gostuju Radničkom u Nišu (20.00, Arena sport 1) u revanš meču polufinala Kupa Srbije i brane 1:0 iz prethodnog meča odigranog u Humskoj

Crno-beli žele da se plasiraju u finale i pokušaju da odbrane trofej ne bi li tako spasli jedu od najgorih sezona u istoriji kluba.

S druge strane, novi vicešampion Srbije Radnički probaće da nadoknadi zaostatak od jednog gola i da se prvi put u istoriji plasira u finale Kupa. Pobednik ovog duela u finalu će najverovatnije igrati protiv Crvene zvezde, koja je u prvom meču savladala Mladost iz Lučana 4:1 i time verovatno već izborila meč za trofej.

Kladionice uz Nišlije

Štoper Partizana Bojan Ostojić kaže za Informer da je spreman za bespoštednu borbu s Nišlijama. Iskusni defanzivac napominje da crno-bele, osim teškog protivnika, čeka i verovatno užasno težak teren.

- Biće totalno različita utakmica u odnosu na prvu. Znamo da je teren inače težak, a da će vremenski uslovi učiniti da bude još teži. Naš cilj je jasan i meč ima poseban značaj za nas, jer želimo u finale. Biće teško i neizvesno, ali daćemo poslednju kap znoja da ostvarimo cilj i plasiramo se u finale - ističe Ostojić.

Zvezda u Lučanima overava finale

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju danas (17.30, Arena sport 1) u Lučanima u revanš meču polufinala Kupa Srbije. Crveno-beli slavili su u prvom meču 4:1 i očekuje se da u revanšu rutinski overe plasman u finale.
Uprkos tome, trener Zvezde Vladan Milojević poziva na oprez.
- Tražim od igrača da shvate kako smo odigrali samo prvo poluvreme i da ne smemo da se obaziremo na rezultat. Više puta se u fudbalu pokazalo, pogotovo u poslednje vreme, da prednost od tri gola nije baš toliko velika kao što deluje. Tražiću od igrača da odigraju kao da je 0:0. Gostujemo disciplinovanoj ekipi, koju odlično vodi Neško Milovanović - ističe Milojević.
Zvezdin strateg je najavio da bi uskoro na teren mogao da se vrati i napadač Ričmond Boaći, za kojeg se pre nekoliko dana mislilo da je završio sezonu.

Tim iz Humske je ove sezone u prvenstvu dva puta izgubio od Radničkog (3:1 i 1:0) i jednom odigrao nerešeno (2:2). Jedinu pobedu nad Nišlijama crno-beli su ostvarili u prvom meču polufinala Kupa. Zbog svega toga, kladionice veruju da je favorit u ovom meču Radnički. Kvota na pobedu domaćina je 2,10, a na pobedu gostiju 3,10, dok je kvota na remi 3,20.

Štoper Partizana Svetozar Marković uprkos tome veruje da njegov tim može u finale.

- Možemo da prođemo u finale Kupa. Dobro ćemo da se pripremimo i daćemo sve od sebe da učestvujemo u završnoj predstavi. Važno je da smo kolo pre kraja u prvenstvu obezbedili Evropu, sad možemo da se fokusiramo na to da osvojimo Kup. Radnički je odlična ekipa, imaju mnogo dobrih igrača, ali verujem da ćemo mi u finale - kaže Marković.

SAVO NA SKUPŠTINI FSS, POMOĆNI TRENER PRED NIŠ: Teško mogu da nas pobede ako budemo igrali na nivou!

Lalatović priziva Boga

S druge strane, trener Radničkog Nenad Lalatović ima recept kako savladati Partizan i nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice.

- Ako ima Boga, izborićemo finale. Ako ne izborimo, nećemo plakati. Moji igrači će ostaviti srce na terenu. Igrači moraju da budu jaki u skoku, svaka lopta da bude naša, ako povedemo, da se ne povlačimo. Kad smo mogli da se nosimo s Makabijem ovde, možemo i s Partizanom. Nemamo pritisak, on je na igračima Partizana - zaključuje Lalatović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17