• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2020

08:02

ALBANAC I SRBIN SE BRANE ĆUTANJEM! Ramadani i Damjanac ODBILI DA SVEDOČE!

Fudbal

ALBANAC I SRBIN SE BRANE ĆUTANJEM! Ramadani i Damjanac ODBILI DA SVEDOČE!

Podeli vest

Agenti Fali Ramadani i Nikola Damjanac, koje španske vlasti sumnjiče za pranje novca i utaju poreza, pojavili su se u četvrtak u Nacionalnom sudu u Madridu, ali su iskoristili svoje pravo da se brane ćutanjem

Poznati fudbalski menadžeri Fali Ramadani (57) i Nikola Damjanac (48) odbili su juče da daju izjave pred Nacionalnim sudom u Madridu!

Vlasnik agencije "Lian sports" i njegov najbliži saradnik, koje španske vlasti sumnjiče za fiktivne transfere igrača, pranje novca i utaju poreza, iskoristili su svoje pravo da se brane ćutanjem, a kao razlog su naveli "poslovne tajne"!

Nikolina žena nije došla

Supruga bivšeg golmana Partizana Sanja Damjanac svoj izostanak je opravdala zdravstvenim problemima
Španski mediji

Njih dvojica su se pojavili pred sudijom Marijom Tardon, ali nisu bili spremni da kažu bilo šta vezano za optužbe s kojima se suočavaju. Nije došla samo supruga bivšeg golmana Partizana Sanja Damjanac, koja je svoj izostanak opravdala "zdravstvenim problemima".

Hoće da sarađuju

Prethodno je u sredu veče odjeknula vest da su osumnjičeni agenti uhapšeni, ali je to ubrzo i demantovano. Oni su bili na stadionu "Santjago Bernabeu" i uživo gledali meč Lige šampiona između Reala i Mančester sitija, što je potvrđeno njihovom zajedničkom fotografijom. Zanimljivo, u izjavi koju je Damjanac dao "Večernjim novostima" napomenuo je da je "supruga Sanja u Beogradu sa njihovom decom".

Foto: Informer.rs

Fali Ramadani i Nikola Damjanac

ŠPANCI SVE "ČEŠLJAJU", ISTRAŽUJU I TRANSFER GAĆINOVIĆA! Ramadani i Damjanac oštetili i Srbiju, evo kako su se bogatili!

NE STIŠAVA SE BURA! Ramadaniju zbog ovoga PRETI ZATVOR, evo za koliko je PREVARIO DRŽAVU!



- Menadžeri sa Balkana bili su pozvani da, zajedno sa ženama, daju zvanične iskaze pred sudom povodom istrage koja se vodi protiv njih. Izostala je Sanja Damjanac zbog zdravstvenih problema, pa je njeno svedočenje odloženo za drugi dan. Albanac i Srbin su samo rekli da ne mogu da pričaju o detaljima transfera i ugovorima igrača, jer je to poslovna tajna. Takođe, izjavili su da su na raspolaganju nadležnim organima i da će svedočiti čim se budu stekli uslovi za to - prenose španski mediji.

Ruso: Bili su nezasiti nekretninama

 

Jedan od najpoznatijih istraživačkih novinara u Evropi, kada je reč o fudbalskim malverzacijama, Pipo Ruso objasnio je gde su pogrešili poznati menadžeri i kako su otkriveni.
- Prevarila ih je nezasitost nekretninama. To je bizarna istina koja se pojavila tokom istrage o aferi superagenta Falija Ramadanija i njegovog partnera Nikole Damjanca. Epicentar istraživanja bila je kupovina luksuznih kuća u gradu Kalvija. Nadležnima u poreskoj agenciji nije promaklo oko deset miliona evra ubačenih u Španiju preko mutne mreže kompanija, čija funkcija je bila da spreče trag do izvora novca - naglasio je Ruso.

Tim za borbu protiv organizovanog kriminala je došao do podataka da su menadžeri agencije "Lian sports", koristeći klubove u Belgiji, Srbiji i na Kipru, potpisivali fiktivne ugovore sa igračima i tako sticali ogroman profit. Kao jedan od primera, naveden je Apolon iz Limasola, preko kojeg su svojevremeno obavljeni i transferi srpskih fudbalera Luke Jovića u Benfiku i Mijata Gaćinovića u Ajntraht.

Firme vodile žene

Novac su potom, preko mreže kompanija, koristili za kupovinu nekretnina i jahti na Majorki, ali nisu plaćali porez. Albanac je navodno rekao da je obaveze regulisao na Kipru, iako je na Pirinejima boravio duže od pola godine, a samim tim je, po tamošnjem zakonu, u obavezi da Španiji plati porez.

- Poreske vlasti su utvrdile da su Ramadani i Damjanac uneli u državu oko deset miliona evra koje nisu prijavili. Oni su to učinili preko nekoliko povezanih firmi, koje su služile da spreče nadležne organe da uđu u trag tom novcu. Zato su osnovali i preduzeće 'SL Majorka Aleksa Terza', koje je u međuvremenu ugašeno, a vodilo se na njihove supruge Hajke Sabinu Ramadani i Sanju Damjanac. Zbog toga su i njih dve pozvane da daju izjave pred sudom - navode španski mediji.

ALBANCU ZBOG NJEGA PRETI ZATVOR! Evo ko je "otkucao" Ramadanija vlastima u Španiji!

HAPSE RAMADANIJA? Albanac je sarađivao sa Zvezdom i Partizanom, evo da li STRAHUJU "večiti"!


Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17