• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2021

10:37

NEMCI I DALJE U ŠOKU ZBOG BAJERNA! Aleksandar Ignjovski za Informer posle senzacije: Navijači su blokirali grad, uleteli u more, napravili bakljadu....

Fudbal

NEMCI I DALJE U ŠOKU ZBOG BAJERNA! Aleksandar Ignjovski za Informer posle senzacije: Navijači su blokirali grad, uleteli u more, napravili bakljadu....

Podeli vest

Senzacija! To je reč koja se najčešće provlači u svetskim, posebno nemačkim medijima posle šokantog ispadanja Bajerna iz Minhena od drugoligaša Holštajn Kila! Prvotimac nemačkog drugoligaša, Srbin Aleksandar Ignjovski, nije krio oduševljenje zbog velikog uspeha svog kluba

Bajern iz Minhena, aktuelni šampion Nemačke i evropski vladar, eliminisan je u drugoj rundi nemačkog kupa! Bolji je bio Holštajn Kil, mali klub sa severa zemlje kome je do tog trenutka najveći uspeh bilo igranje u baražu za plasman u Bundesligu!

Od 13. januara, najveći uspeh je trijumf nad Bavarcima! Nakon rezultata 2:2, u dodatnih 30 minuta nije bilo golova, da bi u penal seriji  grčki čuvar mreže Joanis Gelios bio bolji od  Manuela Nojera - 6:5!

Ispisana je istorija, bura u Nemačkoj se ni dva dana kasnije nije slegla, a srpski internacionalac i nekadašnji reprezentativac Srbije Aleksandar Ignjovski, u intervjuu za Informer.rs izneo je utiske posle velike pobede njegovog Holštajn Kila.

- Na moju veliku žalost zbog povrede nisam mogao da budem na terenu, ali ono što su saigrači napravili je senzacija u Nemačkoj! Sjatilo se toliko novinara kao da smo osvojili Ligu šampiona! Bajern je jedan od najboljih timova Evrope i sveta, a sada ovdašnji mediji ne prestaju da pišu i pričaju o njihovoj blamaži

 

 

Ignjovski je već dvanaestu sezonu u Nemačkoj, jezik govori gotovo kao maternji i ne krije da uživa u hvalospevima koji pristižu sa svih strana! Kaže da ovakva ludnica nije viđena u gradu nikada!

- Uspeli smo dva puta da izjednačimo protiv velikog Bajerna! Pobedili smo, bila je to utakmica iz snova! Oko stadiona su se odmah okupili navijači, priredili bakljadu... Automobili su blokirali taj deo grada, a pojedini navijači su po snegu uleteli u more u dresu Kila! Prizori za pamćenje! 

 

U Nemačkoj 12 godina...

Aleksandar Ignjovski  gotovo celu karijeru u Nemačkoj, ljubitelji fudbala u Srbiji mogli su da ga gledaju samo u OFK Beogradu i nacionalnom dresu, a nosio je dres Minhena 1860, Verdera, Ajntrahta, Frajburga i Magdeburga. 

 

 

Ignjovski koji je svojevremeno pružao sjajne partije u dresu mlade reprezentacije Srbije, a bio i član A selekcije, kaže da uživa u Kilu i da se klub dobro razvija.

- Lepo mi je ovde. Uživam, porodicia se navikla i nemamo nikakve zamerke. Mislim da imamo šanse da se borimo za ulazak u viši rang! Ima još da se igra, ali smo na dobrom putu. U Kupu ćemo se sastati sa Darmštatom i verujem da možemo da napravimo još jedan podvig! Nisam siguran da li ću se u potpunosti oporaviti i biti spreman za taj meč, ali daću sve od sebe da budem na raspolaganju!

Foto: Privatna arhiva

Ignjovski uživa sa suprugom Jovanom u Kilu

 

 

Poznato je da je Kil grad rukometa, a deluje da će sada i fudbal imati značajnu ulogu kod ljubitelja sporta!

- THW Kil je osvojio Ligu Šampiona, i nema im ravnih! Oni su u rukometu isto što i Barselona u fudbalu! Iako nas prati dosta navijača, ljudi su zaluđeni nima! Ipak, mislim da će sada i na nas obraćati više pažnje - kroz osmeh kaže Ignjovski i dodaje:

- Cvajta je liga za poželeti, pre nekoliko godina je bila među 5 naposećenijih liga na svetu, što je zapanjujući podatak! Imao sam ranije priliku da odem u Englesku, voleo bih da sam i tamo doživeo atmosferu, ali sigurno da su te dve druge lige najbolje u Evropi i šire! Engleska ima prednost jer ima više novca, može neko da kupi klub i ulaže u njega, u Nemačkoj to nije slučaj - zaključio je Ignjovski za Informer. rs. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17