• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2021

13:38

PREMIJER ZAPRETIO PREMIJERLIGAŠIMA! Učinićemo sve da se Superliga ne razvije!

Fudbal

PREMIJER ZAPRETIO PREMIJERLIGAŠIMA! Učinićemo sve da se Superliga ne razvije!

Podeli vest

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da će učiniti sve što je moguće kako "otcepljena" fudbalska Superliga, osnovana od strane 12 najmoćnijih evropskih klubova, ne bi ostvarila svoje planove

Klubovi su u zajedničkom saopštenju naglasili da će novo takmičenje obezbediti veći ekonmski razvoj, a da će za realizaciju ovog projekta dobiti čak 3,5 miljardi dolara.

Zajedno sa fudbalskim zvaničnicima razmotrićemo sve moguće opcije kako bismo bili sigurni da se stvari neće razvijati onako kako se trenutno predlaže. Ne mislim da su to dobre vesti za fudbalske navijače, niti za fudbal u ovoj zemlji - rekao je Džonson, prenela je agencija Rojters.

Fudbalski klubovi Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančeter junajted, Totnhem, Milan, Inter i Juventus saopštili su da napuštaju Udruženje evropskih klubova, takmičenje u Ligi šampiona i da osnivaju novu evropsku Superligu u kojoj će učetvovati 20 klubova podeljenih u dve grupe po 10.

Foto: Tanjug

 

Svakom klubu koji uđe u Superligu nuđeno je 350.000.000 evra već u startu, za sam potpis. Na ovo je reagovala UEFA i poručila da je spremila tužbu protiv 12 klubova osnivača u visini od 50.000.000.000 evra. 

U takmičenju će učestvovati 20 timova - 15 osnivača, dok će preostala tri tek biti saopštena, i još pet klubova koji će moći da se svake sezone kvalifikuju za Superligu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17