• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: J. N.

10.06.2021

23:09

KORONA VEĆ UNIŠTAVA EVROPSKO PRVENSTVO! Kolaps zbog virusa dva dana pre početka šampionata!

AP/Photo

Fudbal

KORONA VEĆ UNIŠTAVA EVROPSKO PRVENSTVO! Kolaps zbog virusa dva dana pre početka šampionata!

Podeli vest

Fudbaleri Španije Serhio Buskec i Dijego Ljorente, kao i reprezentativci Švedske Dejan Kuluševski i Matijas Svanberg pozitivni na koronu * Ova dva tima trebalo bi da se sastanu 14. juna u Sevilji

Evropsko prvenstvo trebalo bi da počne sutra utakmicom Italija - Turska u Rimu (21.00, TV Nova S), a korona je već počela da kosi fudbalere!

Španci Serhio Buskec i Dijego Ljorente, kao i Šveđani Dejan Kuluševski i Matijas Svanberg pozitivni su na kovid-19, tako da su svi igrači ova dva tima morali da treniraju individualno i da borave u odvojenim sobama!

ZARAŽENI IGRAČI U POSLEDNJIH DESET DANA


Serhio Buskets (Španija)
Dijego Ljorente (Španija)
Dejan Kuluševski (Švedska)
Matijas Svanberg (Švedska)
Jasper Silesen (Holandija)
Enis Bardi (Makedonija)


Španija i Švedska trebalo bi da se sastanu 14. juna u Sevilji, a pitanje je ko će moći da izađe na teren ako virus nastavi da se širi među reprezentativcima. Poslednji koji se zarazio je Dijego Ljorente, a koronu je dobio od saigrača Serhija Buskeca. Kod Šveđana, Kuluševski je prvi dobio simptome, pa su svi igrači testirani i ispostavilo se da je i Svanberg pozitivan.

Obavezna izolacija

Četvorica zaraženih fudbalera moraće da budu u izolaciji deset dana, tako da će propustiti grupnu fazu takmičenja. Selektor Španije Luis Enrike je, uprkos svemu, optimista.

- Najpre je pozitivan bio Buskec, pa Ljorente. Svi ostali igrači su testirani po dva puta i negativni su. Reprezentacija nastavlja redovne aktivnosti u kampu i spremamo se za Evropsko prvenstvo kako je i planirano - rekao je Enrike.

Što se Šveđana tiče, oni imaju nešto drugačija pravila. Kuluševski i Svanberg biće testirani svaka dva dana i ako se desi da posle sedam dana budu negativni i bez simptoma, moći će da se priključe ekipi.

Lekar reprezentacije Švedske Anders Valentin kaže da je Kuluševski prvi koji se razboleo, ali da on nije imao mnogo kontakata sa ostalim fudbalerima.

PRAVILA U SLUČAJU ZARAZE IGRAČA VIRUSOM KOVID-19


* Zaraženi igrač može biti zamenjen pre prve utakmice na prvenstvu
* Utakmice mogu igrati samo igrači sa negativnim PCR testom
* Ukoliko nastane epidemija unutar ekipe, minimum za igranje utakmice je 13 zdravih igrača, među kojima jedan mora da bude golman
* Ukoliko prethodni kriterijumi ne budu ispunjeni, komisija UEFA odlaže meč u narednih 48 sati ili traži novi termin
* Ukoliko utakmica ne može da se održi, ekipa koja ne bude mogla na teren izgubiće službenim rezultatom 3:0


- Dejan je verovatno sa odmora doneo virus korona. Probudio se pod temperaturom i simptomima prehlade i ispostavilo se da ima kovid-19. Sreća je da gotovo uopšte nije bio u kontaktu sa ostalim igračima. Nadali smo se da su oni zdravi, ali smo ih preventivno testirali i nažalost ustanovili da i Svanberg ima koronu. On je izolovani i ne trenira sa ekipom, ali za razliku od Kuluševskog, nema simptome. Uskoro ćemo ga ponovo testirati. Prema pravilima Švedske zdravstvene organizacije, svi zaraženi moraju biti u izolaciji najmanje sedam dana. Ukoliko šestog i sedmog dana nemaju simptome i negativni su, izolacija se prekida - objasnio je Valentin.

Neće ih menjati

Selektor Švedske Jane Anderson naglašava da neće pozivati druge igrače umesto obolelih.

- Imamo opciju da zamenimo pozitivne igrače pre prve utakmice, ali nema potrebe za tim. Verujem da će Kuluševski i Svanberg biti dobro i da će nam se priključiti već posle utakmice sa Španijom - zaključio je Anderson.
 

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17