• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

08.11.2021

12:40

MITROVA PLATA 6.300.000 EVRA! Srpski fudbaler ove sezone ima najveća primanja!

Tanjug/AP

Fudbal

MITROVA PLATA 6.300.000 EVRA! Srpski fudbaler ove sezone ima najveća primanja!

Podeli vest

apadač Fulama Aleksandar Mitrović (27) nedeljno zarađuje 116.740 evra, odnosno 6,3 miliona godišnje * Trenutno je najbolji strelac drugoligaškog ranga Engleske sa 20 pogodaka

Srpski napadač Aleksandar Mitrović (27) najplaćeniji je fudbaler u istoriji Čempionšipa, otkriva Skaj sports. Napadač Fulama, koji je na 17 utakmica u drugoligaškom rangu Engleske već postigao 20 golova, nedeljno zarađuje 116.740 evra, odnosno 6,3 miliona godišnje!

Ispunio bonuse

On je tako nadmašio rekordnu platu Andrea Ajua dok je nastupao za Svonsi, i Troja Dinija dok je nosio dres Votforda, a oni su primali 93.390 evra.

MITAR OVE SEZONE


17 utakmica
1.471 minut na terenu
20 golova
5 asistencija


Srpski reprezentativac je letos, uprkos ispadanju iz Premijer lige, produžio saradnju sa londonskim klubom do leta 2026. godine, što mu je donelo i veća primanja. Budući da je trenutno ubedljivo prvi strelac ekipe, kao i kompletne lige, ispunio je bonus iz ugovora i opravdao velika ulaganja "kolibara".

To najbolje potvrđuju tabela i lični učinak momka koji je ponikao u Partizanu. Klub sa "Krejven kotidža" trenutno je na drugom mestu, sa dva boda manje od lidera Bornmuta. Za šesti trijumf zaredom najzaslužniji je upravo popularni Mitrogol, koji je u subotu zatresao mrežu Piterbroa u gostima (1:0).

Foto: Reuters

 



- Aleksandar je ponovo bio sjajan. Na meni je da ga stalno guram napred, da tražim više od njega, jer znam da to može. Kolektiv je iznad svih, a njegov doprinos timu je ogroman. Mitrović je u petercu fantastičan, neverovatan je realizator i malo ko može da ga zaustavi. Srećan sam što ga imam u ekipi - objasnio je Marko Silva, menadžer Fulama.

LISTA STRELACA ČEMPIONŠIPA


1. Aleksandar Mitrović (Fulam) 20
2. Ben Brereton (Blekburn) 13
3. Dominik Solanke (Bornmut) 13
4. Žoel Piro (Svonsi) 9
5. Viktor Gjekeres (Koventri) 9

Kad je reč o platama u Čempionšipu, prvi iza Mitrovića su trenutno Andre Grej i Čarli Ostin iz KPR (85.220 i 60.705 evra nedeljno), Džo Alen iz Stouka (58.370), Stiv Kuk iz Bornmuta (50.198)...
Nema jačeg u petercu

Pored bankovnog računa, Mitrova dominacija se ove sezone ogleda i na terenu. Srbin je dao više pogodaka od čak 11 timova u ligi. Njegovim partijama oduševljen je i bivši engleski centarfor, Don Gudman (55).

- Teško da ćete u Čempionšipu trenutno naći boljeg napadača od Mitrovića. Ima tu tehnički nadarenijih igrača i uticajnijih na terenu, ali kada dođe do toga da treba lopta da se gurne u mrežu, od njega nema jačeg. Deluje mi da može da postigne gol kad god hoće. U kontinuitetu trese mreže i za svoju reprezentaciju, pa verujem da će naredne sezone to raditi i u Premijer ligi - rekao je Gudman.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17