• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ognjen Borjanović

05.04.2022

11:22

ILIEV ZAGRMEO ZA INFORMER: Srbija ide u ČETVRTFINALE! Već smo dobili Portugal, zašto ne bismo ponovo!?

Fudbal

ILIEV ZAGRMEO ZA INFORMER: Srbija ide u ČETVRTFINALE! Već smo dobili Portugal, zašto ne bismo ponovo!?

Podeli vest

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev u razgovoru za naš portal izneo je očekivanja nakon žreba za grupnu fazu Svetskog prvenstva

Sportski direktor Partizana je neposredno pred žreb u Dohi istakao da ne želi Brazilce iz prvog šešira, no ipak Orlovi će u prvom kolu baš na Karioke. Pored Južnoamerikanaca, na spisku rivala su još Kamerun i Švajcarska!

- Koliko god zvuči lepo igrati protiv Brazila, kada juriš rezultat i velike stvari gledaš da ti na papiru protivnik bude lakši. To ništa ne znači, ali da je rival po meni, da šanse budu što veće za pozitivan rezultat. Imamo još Švajcarsku, mi smo bolji i kvalitetniji u odnosu na prethodni Mundijal, a oni lošiji. Tu je i Kamerun, iskreno verujem da ćemo proći grupu. Želim da budem realan i racionalan, realno je da će Brazil biti prvi, a mi drugi, ali i protiv Brazilaca treba ići na pozitivan rezultat - jasan je Ivica Iliev na startu razgovora za naš portal. 

Orlovi će turnir otvoriti upravo protiv Brazila, prethodno Svetsko prvenstvo smo zatvorili porazom od istog rivala. Da li je dobro što ćemo najteži ispit imati na startu. 

Foto: Tanjug/AP

 

- Verujem da je bolje odmah da igramo protiv njih. Na prethodnom takmičenju smo igrali protiv Brazila na kraju i morali da se vadimo. Poenta je da će igrači biti rasterećeni, a i naš rival zna da ima još dva meča te možda budu opušteniji. Smatram da je žreb idealan po nas - objasnio je sportski direktor Partizana. 

Pobeda protiv Kameruna je imeprativ budući da smo, bez dileme kvalitetnija ekipa od Afrikanaca, a onda će se sve rešavati protiv Švajcarske u poslednjem kolu. 

- Favoriti smo protiv Kameruna, a onda sa Švajcarskom sve da rešimo. Mada, smatram da ćemo i pre poslednjeg kola biti u boljem boložaju od njih - rekao je Iliev, a potom se dotakao i utakmice sa Sajdžijama koja je na prethodnom Mundijalu podigla mnogo prašine. 

Foto: informer

- To je već daleka prošlost, time se više bave navijači nego igrači. Druge su okolnosti, druga ekipa, drugi trener. Sve je drugačije, na mnogo višem nivou. Oseća se sloga, priča koja nosi srpski fudbal poslednjih godinu ili dve. 

Dugo godina nije vladalo jedinstvo na relaciji navijača i reprezentacije. Ipak, dolazak Dragana Stojkovića na klupu Srbije oživeo je "kult" nacionalnog tima, a Orlovi iza sebe imaju kompletnu Srbiju. 

- Izuzetno je bitno što oko reprezentacije duvaju pravi vetrovi. Svi bolje funkcionišu u takvim okolnostima. Kada je sve čisto i pravo, onda se to oseća na svim nivoima. Verujem da ćemo proći grupu, znamo da se ukrštamo sa Portugalom, jednom smo ih već pobedili, što ne bi ponovo? Mislim da imamo egal šansi da odemo i do četvrtfinala - dodao je bivši napadal Partizana. 

Sportski direktor Partizana ističe da su Brazilci i Francuzi prvi favoriti na Mundijalu, a od Engleza najmanje očekuje. 

- Uvek se vrte iste ekipe. Mislim da će o tituli ponovo odlučivati Brazil i Francuska. Ne očekujem previše od Španije. Englezi uvek najavljuju kao da nešto mogu, a na kraju ništa. Nemačka je uvek prvi vrhu, ali ne verujem da oni i Portugalci mogu do vrha - podvukao je Ivica Iliev. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija