• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

30.04.2022

07:15

FILIP KOSTIĆ ZA INFORMER: Hoću da srušim Brazil kao što sam Barsu! Progovorio o ostanku u Ajntrahtu!

Reuters

Fudbal

FILIP KOSTIĆ ZA INFORMER: Hoću da srušim Brazil kao što sam Barsu! Progovorio o ostanku u Ajntrahtu!

Podeli vest

Uradiću sve što je u mojoj moći da protiv Brazila na Svetskom prvenstvu odigram kao protiv Barselone na "Nou kampu", poručuje Filip Kostić u intervjuu za Informer!

Fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta bio je zvezda četvrtfinala Lige Evrope jer je usred Katalonije sa dva gola i asistencijom odveo nemački klub do istorijske pobede nad Barselonom od 3:2 i do plasmana u polufinale.

Foto: Tanjug/AP

 

Danima su se mediji utrkivali u hvalospevima na račun srpskog reprezentativca, a navijači na društvenim mrežama primetili su zanimljivu koincidenciju. Kostić je ove sezone najbolje partije pružio protiv najboljih: gol i asistenciju upisao je u pobedi protiv Bajerna u Minhenu - 2:1, a dva gola i asistenciju protiv Barselone. Nameće se pomisao da je sledeći veliki rival na slovo B - Brazil na Mundijalu.

Foto: Tanjug/AP

 


Jesi li spreman da razbiješ i Brazilce?

- Daću sve od sebe da u tom meču odigram kao protiv Barselone. Ne bi bilo srećnijeg od mene ako bih to mogao da ponovim. Partija na "Nou kampu" je bila moje najbolje izdanje u karijeri.

Foto: Starsportphoto

 


Fernando Kampos, jedan od uticajnijih brazilskih fudbalskih novinara i komentatora, napisao je posle tvoje partije u Barseloni: "Kako da se odbranimo od tima koji u napadu ima Vlahovića, Mitrovića, Tadića i Kostića?" Misliš li da se Brazilci stvarno plaše Srbije?

- Brazil je fudbalska sila, imaju majstore na svim pozicijama. Neće se oni puno baviti nama, ali to je naša šansa da im pokažemo šta znamo.


Kako procenjuješ šanse Srbije na Mundijalu?


- Najmanje što možemo jeste da prođemo grupu, samo ako nas bude krasila atmosfera iz kvalifikacija.

Bolji od De Brujnea

Statistika kaže da si u poslednje četiri godine imao više asistencija od Kevina de Brujnea, koji je po ocenama mnogih stručnjaka možda i najbolji vezni igrač današnjice ili je barem u top-tri. Kako to doživljavaš?

- Iskreno, nisam znao za tu informaciju, ali to meni ne predstavlja ništa. Bitno mi je da moja ekipa ima što veću korist od mene, a da li ću prestići nekog drugog igrača i šta će pisati u statistici, najmanje mi je važno.


Kakav je osećaj kad maltene sam izbaciš Barselonu iz Evrope?


- Prelep i jedinstven. Neponovljiv i neopisiv. Barselona je možda imala krizu rezultata u jednom delu sezone, ali je pre meča sa nama imala i dugi niz pobeda. To je i dalje jedna od najboljih ekipa na svetu. Mi smo prevazišli sebe i uspeli da odnesemo važnu pobedu.

Pobedu si proslavio u Mesijevom stilu: skinuo si dres, ka tribinama okrenuo "leđa" da svi vide desetku i prezime Kostić. Je li to bilo spontano ili je bila poruka Kataloncima - videli ste srpskog Mesija?
 

- To je bilo namenjeno našim navijačima. Došli su u ogromnom broju na "Nou kamp" da nas bodre i učinili su da se tamo osećamo kao kod kuće. Uostalom, videli ste da se danima pisalo o tome, o njihovoj podršci, a u Barseloni je bilo vanredno stanje zbog naših navijača.

Foto: Reuters

 

Od koga ti je stigla najzanimljivija čestitka posle utakmice?
- Bilo je mnogo, mnogo lepih čestitki, trebalo mi je nekoliko dana da ih sve iščitam jer sam konstantno imao obaveze - putovanja, treninge, utakmice...

Može li Ajntraht ove sezone do trofeja u Ligi Evrope, pošto vam je izmakao 2019. godine?
- Biće teško, sve ekipe su izjednačene, ali mislim da imamo realnu šansu i borićemo se da je iskoristimo.
Opet je aktuelna priča da na leto ideš u Italiju, tačnije u Inter. Da li je to gotova stvar?
- Trenutno sam fokusiran samo na utakmice Ajntrahta, posebno one koje slede u Ligi Evrope. O prelaznom roku i odlasku iz Frankfurta u ovom trenutku uopšte ne razmišljam.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17