• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2022

10:13

ITALIJA NA NOGAMA! Berluskonijeva Monca prvi put u istoriji u Seriji A!

printscreen

Fudbal

ITALIJA NA NOGAMA! Berluskonijeva Monca prvi put u istoriji u Seriji A!

Podeli vest

Fudbaleri Monce igraće prvi put u istoriji u italijanskoj Seriji A, pošto su u revanšu finala plej-ofa Serije B pobedili Pizu sa 4:3.

Monca je u prvom meču na svom terenu slavila sa 2:1, a u nedelju uveče posle 90 minuta bilo je 3:2 za Pizu. Meč je odlučen u produžecima, a Monca je na kraju u gostima slavila sa 4:3.

Vlasnik Monce od 2018. godine je bivši predsednik Milana i premijer Italije Silvio Berluskoni, a u upravi kluba nalazi se još jedan nekadašnji funkcioner "roso-nera" Adrijano Galijani.

Klub će po prvi put u istoriji igrati u Seriji A. Četiri sezone pošto su Berluskoni i Galijani preuzeli klub, "Dečaci" su uspeli da se iz treće lige popnu do elite, ali kažu da je to tek početak. 

Foto: printscreen

 

Novac nije problem, Monca ima jake sponzore, a navijači već veruju u čuda. Tako se pominje da bi bomba prelaznog roka mogao da bude Andrea Beloti. "Galo" će napustiti Torino, za Moncu bi bio ogromno pojačanje, sa napadačem koji može da garantuje 20-tak golova po sezoni, opstanak će biti blizu.

Monca je već otkupila za četiri miliona Di Gregorija od Intera, u stvari u pitanju je bila klauzula koja se aktivira automatski zbog plasmana u Seriju A. Na meti kluba je i Aćerbi, još jedan reprezentativac Italije, pa Brazilac Mesajas iz Milana, a sigurno je da će klub nastaviti sa praksom pozajmica od velikih klubova.

Foto: printscreen

Silvio Berluskoni

Ovo je divno. Navikao sam da pobeđujem, pa sada moram da osvojim Skudeto, da uđemo u Ligu šampiona i da osvojim to takođe – rekao je Berluskoni.

 

 


Misliti o utakmici Monca – Milan sledeće sezone je neverovatan san. Moja deca su mi tražila da pobedimo Inter, a ne Milan, ali to je druga tema – rekao je Galijani.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija