• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.07.2022

08:38 >> 23:48

TRANSFERI (4. JUL)! Barselona i Čelsi "U KLINČU" zbog Ronalda! Inter pronašao zamenu za Škrinjara!

Pixabay

Fudbal

TRANSFERI (4. JUL)! Barselona i Čelsi "U KLINČU" zbog Ronalda! Inter pronašao zamenu za Škrinjara!

Podeli vest

Uz Informer.rs uživo pratite najnovija dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci

  U Engleskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji prelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta. 

Svi klubovi će ipak moći da dovode slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni za jedan klub! Detaljno ćemo pratiti  i obaveštavati vas o svemu što se dešava tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka.

Srbi su i ovog leta u centru pažnje! Reprezentativci naše zemlje Luka Jović, Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović su i te kako poželjni igrači i u ovom prelaznom roku...

23:33 - Novi vlasnici Čelsija rešeni su da ulažu u novi tim, a naredna meta Plavaca je Rahim Sterling!

23:05 - Španski trener Albert Rijera trebao je da nasledi Roberta Prosinečkog na klupi Olimpije, ali je posle skandala na promociji sve pod znakom pitanja. 

22:50 - Štoper Dinama iz Moskve i reprezentativac Ukrajine Ivan Ordets pregovara sa Bazelom. Njegova ideja je da iskoristi pravilo FIFA i izađe iz ugovora sa ruskim klubom.

22:22 - Inter je zainteresovan za Manuela Ananđija i štopera Borusije Dortmund vidi kao naslednika Milan Škirnjara.

21:57 - Žorž Mendeš nalazi se u Barseloni na pregovorima sa Đoanom Laportom, a tema su Rafael Leao, Ruben Neveš, Bernardo Silva i Kristijano Ronaldo! 

21:30 - Ivan Šaponjić je dobio novog saigrača u Slovanu iz Bratislave. Na jednogodišnju pozajmicu iz Genta stigao je Gruzijac Giorgi Čakvetadze.

20:48 - Kristof Galtije potpisao dvogodišnji ugovora sa Pari Sen Žermenom, a "Radio Montekarlo" javlja da je promocija zakazana  za sutra!

20:20 - Al Itihad iz Saudijske Arabije je predstavio Nuna Espirita Santa kao novog trenera.

19:49 - Džekson Muleka koji je dovođen u vezu sa Crvenom zvezdom karijeru nastavlja u Bešiktašu. Napadač iz DR Konga je dogovorio petogodišnji ugovor vredan 900.000 evra po sezoni, dok će Standardnu na ime obeštećenja pripasti 3.500.000. 

19:26 - Juventus je drugi put prodao Rolanda Madragoru. Fiorentina je ozvaničila transfer defanzivnog veziste i isplatiće Staroj Dami 8.200.000 evra fiksno i još 1.000.000 u slučaju da uslovi za bonuse budu ispunjeni.

19:05 - Benžaman Pavar bi ovog leta mogao da napusti Bajern iz Minhena tokom ovog leta. Šuška se da je zainteresovan Atletiko Madrid, ali bi Bavarci pre da pregovaraju sa Juventusom zbog Matijasa De Lihta. 

18:13 - Bris Samba bio je jedan od heroja Notingem Foresta u borbi za povratak u Premijer ligu, ali golman Konga neće zaigrati u eliti. On je dogovorio transfer u Lans, a francuski klub će Šumarima platiti 5.000.000 evra obeštećenja. 

18:03 - Hrvatski trener Igor Tudor zvanično je predstavljen kao novi trener Olimpika iz Marselja. Velikan sa Velodroma je sa Hrvatom potpisao dvogodišnju saradnju. 

Foto: Reuters

17:50 - Talentovani napadač Rena Matis Tela nalazi se na radaru Bajern Minhena. Bavarci su juče poslali prvu ponudu, a nemački mediji otkrivaju da je reč o 7.000.000 evra obeštećenja uz dodatne bonuse. 

17:12 - Verona je zainteresovana da na jednogodišnju pozajmicu dovede mladog napadača Milana Danijela Maldinija. Rosoneri žele samo "suv" dogovor bez prava i opcije otkupa posle godinu dana.

16:55 - Brazilski štoper Luis Filipe napustio je Lacio po isteku ugovora i kao slobodan igrač sklopio petogodišnju saradnju sa Betisom.

16:30 - Posle Franka Kesija, Barselona je ozvaničila i dolazak Andreasa Kristensena.

15.55 - Nemanja Matić je pre skoro mesec dana potpisa za Romu, a zvanična prezentacija održana je tek danas. Srpski fudbaler je rekao italijanskim medijima da je izabrao da dođe u Romu zbog Žozea Murinja. Njih dvojica su sarađivali u Čelsiju, pa Mančester junajtedu, a sada će i u Večnom gradu.

- Imam iste ambicije kao klub i kao Murinjo i zbog toga sam došao ovde. Imao sam brojne ponude, ali sam zbog Moa izabrao Romu. Kada nešto odlučim, nikada ne menjam mišljenje - poručio je Matić.

15.30 - Uskoro bi mogao da padne potpis! Pregovori između Čelsija i Mančester sitija privode se kraju, prenosi britanski Skaj. Navodno je dogovor vrlo blizu.

15.20- Doskorašnji vezista Milana Frenk Kesi prešao je bez obeštećenja u Barselonu, s kojom je potpisao ugovor do 2026. godine! Kesi je ove sezone osvojio titulu sa Rosonerima, ali nije hteo da produži ugovor i navodno je još u martu imao usmeni dogovor sa Barsom koja je u ugovor stavila otkupnu klauzulu od 500 miliona evra.

15.06 - Anderleht je na jednogodišnju pozajmicu doveo Sebastijana Espozita kojeg će narednog leta moći da otkupi od Intera za 10.000.000 evra. U slučaju da 20-godišnji Italijan eksplodira u Anderlehtu, Nerazuri su se osigurali povratnom klauzulom od 11.500.000 evra.

14.55- Verder je doveo je levog beka Derbija Lija Bjukenana. Mladi Englez stigao je bez obeštećenja.

14.32 - Turski šampion Trabzon je za 4.000.000 evra iz Aston Vile doveo egipatsko krilo Trezegea.

14.30 - Na jednogodišnju pozajmicu sa obaveznim otkupom za 15.000.000 evra u Moncu je iz Atalante stigao Mateo Pes ina. Milan je zadržao 50 odsto od naredne prodaje kada je pre pet godina pustio Pesinu u Atalantu za 1.800.000 evra.

 

14.07 - Danski fudbaler Kristijan Eriksen je presekao, karijeru će nastaviti u Mančester junajtedu, prenose mediji. Kako prenosi BBC, Eriksen će sa "crvenim đavolima" potpisati trogodišnji ugovor.  Eriksen u Junajted dolazi kao slobodan igrač.

 

 

13.47 - Trener Barselone Ćavi Ernandez u narednoj sezoni ne računa na šestoricu fudbalera, a to su Riki Puig, Neto, Oskar Minguez, Kleman Lengle, Samjuel Umtiti i Musa Vague, prenose španski mediji. Barselona je danas počela pripreme za novu sezonu, a Ćavi je saopštio čelnicima kluba da se odriče šestorice igrača, dok planira da dovede najmanje pet novih fudbalera. Španski sportski list "As" tvrdi da je Ćavi poručio šestorici igrača da mogu da potraže nove klubove. Umtiti bi mogao da ode na pozajmicu, Lengle je na pragu Totenhema, dok ostala četvorica "precrtanih" fudbalera Barselone čekaju pravu ponudu. Barselona je prošlu sezonu završila bez trofeja, a u La Ligi bila je druga sa 13 bodova manje od Reala.

13.20-  Fudbalski klub Mančester junajted mogao bi da potpiše ugovor sa argentinskim napadačem Paulom Dibalom, prenose britanski mediji. "Skaj sport" navodi da se novi menadžer "crvenih đavola" Erik ten Hag našao u velikom problemu, pošto je najbolji fudbaler kluba sa "Old traforda" Kristijano Ronaldo najavio da će da napusti Mančester junajted. Ronaldo je poručio Ten Hagu da se neće pojaviti na početku priprema za novu sezonu zbog porodičnih obaveza.

13.00-  Defanzivni fudbaler Svetozar Marković vratio se u Partizan i zvanično promovisan. Svetozar Marković se u Humsku vratio posle tri godine u grčkom Olimpijakosu. Potpisao je četvorogodišnji ugovor.

Foto: partizan.rs

 

12.30 - Stiven Bergvajn napušta Totenhem i prelazi u Ajaks, koji će platiti 30.000.000 evra za obeštećenje što je novi klupski rekord.  Bergvajn se u Totehemu nije snašao i na 83 utakmice postigao osam golova, uz 10 asistencuja. U Holandiji je dominirao i na 149 meča za PSV postigao 31 i nametio još 41 gol. 

12.19 - Iskusni engleski univerzalac Ešli Jang produžio je ugovor sa Aston Vilom na još godinu dana.

 

 

12.17 - Luis Enrike želi da napust Marselj i vrati se u Brazil, a Flamengo mu nudi priliku da karijeru vrati na pravi put.

12.00 - Štutgart za Sašu Kalajdžića traži 25.000.000 evra, ali niko do sada nije ponudio ni blizu. Roma je spreman da izdvoji 15.000.000, a interesovanje pokazuju još dva londonska kluba, Totenhem i Vest Hem.

11.30 - Mančester siti je objavio dolazak trećeg pojačanja u letnjem prelaznom roku. U pitanju je vezista Lidsa Kalvin Filips, a ukupna vrednost transfera procenjuje se na 58 miliona evra. Filips je potpisao ugovor na šest godina, dok će kao deo transfera put Jorkšira otići fudbaler "građana" Darko Gjabi. Siti će u kasu Lidsa odmah uplatiti 48,75 miliona evra, a ostatak u vidu bonusa.

10.55 - Kako su mediji u Bugarskoj najavili, Mladen Krstajić bi uskoro trebalo da i zvanično postane novi selektor te zemlje. Dogovor je zaključen krajem prošle nedelje, ugovor će biti do 2024. godine, a poznato je i koliko će nekadašnji selektor Srbije zarađivati na godišnjem nivou.

Bugari navoda da će Krstajić inkasirati 240.000 evra godišnje, što je 60.000 manje u odnosu na platu koju je imao na klupi "orlova".

 

10.35 -  Dosadašnji fudbaler Mančester sitija i brazilski reprezentativac Gabrijel Žesus potpisao je petogodišnji ugovor sa Arsenalom, saopštio je londonski klub. "Bi-Bi-Si" prenosi da je Arsenal pristao da klubu iz Mančestera isplati obeštećenje od 45 miliona funti. Brazilski fudbaler će u londonskom timu nositi dres sa brojem devet.
- Razgovarao sam sa menadžerom kluba Mikelom Artetom o klubu, igračima, projektu. Verujem 100 odsto u njega. On je veoma dobar trener. Dosta mi je pomogao dok smo zajedno bili u Mančester sitiju. Kao mlad igrač pratio sam Arsenal zbog Tijerija Anrija - rekao je brazilski fudbaler.

 

 

10.12 - U ponedeljak, na početku priprema Mančester junajteda, kada su reprezentativci iz raznih selekcija bili dužni da se jave menadžeru Eriku ten Hagu, nije se pojavio Kristijano Ronaldo

Nedeljama se spekuliše o odlasku Kristijana Ronalda iz Junajteda, a on je krajem prišle nedelje navodno tražio od kluba da ga pusti. Navodno je Portugalac nezadovoljan napretkom Crvenih đavola na tržištu, a i želi da se takmiči u Ligi šampiona, što neće biti u prilici ove sezone sa velikanom sa Old Traforda.

09.55 - Mančester junajted sve je dalje od dovođenja De Jonga iz Barselone. Erik ten Hag želi Holanđanina, a Barselona bi htela da ga proda kako bi nešto zaradila s obzirom na tešku finansisjku situaciju. Ali, De Jongu se ne idlazi iz Barselone, prenose mediji. 

 

09.33 - Brazilac David Luiz ponuđen je Interu. Bivši igrač Čelsija  i Arsenala hteo bi se vrati u Evropu u 35. godini. Trenutno igra za brazilski Flamengo, u koji je stigao u junu prošle godine. .

Eraković ništa ne zna o Zenitu

09.15 - Ruski mediji tvrde da štoper Crvene zvezde  Strahinja Eraković prelazi u Zenit. Međutim,  Eraković se vratio u Beograd i dalje je igrač Crvene zvezde i to je rekao ruskim novinarima posle utakmice u Sočiju.

- Stvarno? Ne znam ništa o tome.Iskreno, ništa nisam čuo na tu temu. U Rusiji se igra dobar fudbal, a Zenit je odličan klub. Ali, ja sam i dalje fudbaler Crvene zvezde - poručio je Strahinja Eraković.

09.00 - Italijanska Gazeta delo Sport piše da je Čelsi ponudio Juventusu 80.000.000 evra za Holanđanina Matijsa de Lihta. Prva je glatko odbijena od strane Bjankonera, a  iznosila 40.000.000 evra plus jedan od igrača, Nemac Timo Verner ili Amerikanac Kristijan Pulišić. Holandski reprezentativac ima klauzulu od 120.00.000 evra za prevremeni raskid saradnje koja ističe 2024. godine.

08.40 - Crvena zvezda blizu je jednog od najvećih transfera u klupskoj istoriji! Supertalentovani štoper Strahinja Eraković (21) nadomak je prelaska u Zenit iz Sankt Peterburga, a srpski šampion na svom biseru mogao bi da zaradi čak 12 miliona evra, prenose ruski portali "Sport ekspres" i bombardir.ru.

Ekipa Crvene zvezde poražena je u nedelju od Zenita u Sočiju u prijateljskoj utakmici (2:1). Prema tvrdnjama pomenutih portala, plan je bio da čelnici jednog i drugog kluba sednu za pregovarački sto i dogovore transfer najvrednijeg fudbalera srpskog prvaka. Čitav posao još nije zvanično zaključen, ali sve ide ka tome. Postoji još dilema koliko će tačno iznositi obeštećenje, deset ili 12 miliona evra, kao i kakva će biti dinamika isplate.

Foto: Starsportphoto

Strahinja Eraković pred odlaskom iz Zvezde

08:38- Dobro jutro! Uživo uz portal Informer.rs pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE. 

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija