• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2022

08:30

SVAKA ČAST, RUMUNI NEĆE DA IGRAJU SA ŠIPTARIMA! Preti im kazna, ali su spremni za brutalne sankcije!

Fudbal

SVAKA ČAST, RUMUNI NEĆE DA IGRAJU SA ŠIPTARIMA! Preti im kazna, ali su spremni za brutalne sankcije!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Rumunije je u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo u grupi sa selekcijom tzv. Kosova, sa kojom ne žele da igraju

Rumuni nisu priznali lažnu državu, pa se svi pitaju šta će se desiti, da li će Rumunija igrati taj meč u kvalifikacijama ili ne.

- S obzirom na to da su Rumunija i tzv. Kosovo u istoj grupi, a imajući u vidu geopolitičku situaciju, FS Rumunije će voditi dijalog sa Vladom Rumunije oko uslova utakmice u kojoj će naša zemlja dočekati tzv. Kosovo - rekli su iz rumunskog saveza za portal "GSP."

Nekadašnji ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Maleškanu pričao je o pomenutoj problematici, pa smatra da meč ne bi trebalo da se igra.

Foto: Reuters

 

- Tzv. Kosovo ne priznaje jedan broj država, uključujući i nas. Nismo priznali njihovu nezavisnost. Normalno, naš FS bi trebalo da razgovara sa drugim državama koje imaju isti stav kao Rumunija i da dođe do metode koja ne bi trebalo da uništi ceo sistem, ali da se poštuju stvari koje su veoma jasne iz ugla Rumunije FS Rumunije će morati da pronađe neka rešenja. Ako ne, onda je ono što se može učiniti da izgubimo službenim rezultatom 3:0.

Portal "GSP" tvrdi da bi Savez mnogo izgubio u slučaju da ne igrao protiv tzv. Kosova.

- Neodlazak na utakmicu iz političkog razloga doveo bi do odvajanja FS Rumunije od UEFA. Političku intervenciju u fudbalu UEFA ne prihvata.

Rumunija je u kvalifikacijama za šampionat Starog kontinenta u grupi sa lažnom državom, Švajcarskom, Izraelom, Belorusijom i Andorom.

 

KVALIFIKACIONE GRUPE

Grupa A: Španija, Škotska, Norveška, Gruzija, Kipar

Grupa B: Holandija, Francuska, Irska, Grčka, Gibraltar

Grupa C: Italija, Engleska, Ukrajina, Severna Makedonija, Malta

Grupa D: Hrvatska, Vels, Jermenija, Turska, Letonija

Grupa E: Poljska, Češka, Albanija, Farska Ostrva, Moldavija

Grupa F: Belgija, Austrija, Švedska, Azerbejdžan, Estonija

Grupa G: Mađarska, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Litvanija

Grupa H: Danska, Finska, Slovenija, Kazahstan, Severna Irska, San Marino

Grupa I: Švajcarska, Izrael, Rumunija, tzv. Kosovo, Belorusija, Andora

Grupa J: Portugal, Bosna i Hercegovina, Island, Luksemburg, Slovačka, Lihtenštaj

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Gde pise da nece igrati? Jel smete da se kladite da hoce?

ratko

pre 1 godinu

Bravo Rumunija,samo jos da skinete sankcije Rusiji i da izadjete iz nacisticke NATO organizacije ,da se ne glupirate

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17