• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2022

10:00 >> 19:08

MUNDIJAL, 2 DAN: Bejl ostavio Amere BEZ VIĐENE POBEDE, BRAZILCI SAMOUVERENI pred Srbiju! Kolina o utakmicama od 100 minuta! (VIDEO/FOTO)

Informer

Fudbal

MUNDIJAL, 2 DAN: Bejl ostavio Amere BEZ VIĐENE POBEDE, BRAZILCI SAMOUVERENI pred Srbiju! Kolina o utakmicama od 100 minuta! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

U nedelju je u Kataru počelo Svetsko prvenstvo u fudbalu, a od 20. novembra do 18. decembra, cela planeta uživaće u magiji najboljih fudbalera sveta

U našem blogu uživo na jednom mestu možete da pronađete najnovije informacije, rezultate, najave, zanimljivosti, a ekskluzivne priče, video snimke i fotografije donosiće naši reporteri sa lica mesta... 

BLOG UŽIVO:

23:06 - Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da je zadovoljan posle ubedljive pobede protiv Irana, u prvom kolu grupne faze Svetskog prvenstva.

Sautgejt je rekao da je lošija završnica meča posledica rezultata i veoma duge nadoknade vremena (14 minuta u prvom i 10 minuta u drugom poluvremenu).

22:50 -  Fudbalska reprezentacija Belgije moraće da promeni jedan detalj na dresu. Iako je Mundijal već počeo i Belgija je svoje garniture dresova predstavila u septembru, FIFA se sada setila da moraju da promene jedan detalj na dresu. 

22:27 - Brazilski fudbaler Rišarlison izjavio je danas da njegov saigrač Nejmar nije "argonatan" zato što je na Instagramu postavio fotografiju grba Brazila sa mogućom šestom zvezdom svetskog šampiona, i dodao da je on "samo sanjar".

Foto: reuters

Reagujući na polemiku koju je pokrenuo članak u nemačkom dnevniku Bild u nedelju, koji je Nejmara optužio za aroganciju, Rišarlison je sve ljude koji su učestvovali u ovoj polemici ocenio "glupima".

22:16 - Fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država i Velsa remizirali su u prvom kolu grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru - 1:1 (1:0).

Opširnije OVDE.

21:32 - Kapiten Argentine i jedan od najboljih fudbalera svih vremena Lionel Mesi svestan je da mu je Mundijal u Kataru poslednja šansa da ispuni najveći životni san.

- Osećam se dobro. Stigao sam ovde u odličnom momentu i mentalnom i fizičkom. Nemam nikakvih problema. Trenirao sam nešto drugačije jer sam dobio udarac, ali nije ništa strašno niti čudno, samo je u pitanju predostrožnost - rekao je Lionel Mesi.

Foto: Tanjug/AP

Opširnije OVDE.

21:10 - Duel Brazila i Srbije se bliži, do susreta na Lusail stadionu ostalo je manje od tri dana. Orlovi i Karioke se sastaju u četvrtak od 20 časova, a uoči meča sa selekcijom Dragana Stojkovića Piksija govorio je reprezentativac Brazila Rafinja. 

Opširnije OVDE.

20:00 - Na stadionu Ahmad bil Ali počela je druga utakmica u B grupi Svetskog prvenstva između SAD i Velsa.

19:03 - Reprezentacija Holandije uspela je u poslednjih desetak minuta da slomi otpor Senegala i upiše, utisak je, nezasluženu pobedu na startu Mundijala. Strelci za Lale bili su Kodi Gakpo i Dejvi Klasen - 2:0!

17:47 - Gotovo je prvo poluvreme na meču Senegala i Holandije! Mnogo uzbuđenja viđeno je na stadionu Al Tumama, a jedino fale golovi. Obe selekcije mogle su da vode nakon 45 minuta, ali su mreže mirovale! 

Foto: Tanjug/AP

17:00 - Na stadionu Al Tumama u Dohi počinje druga utakmica današnjeg programa, a sastaju se Senegal i Holandija u okviru grupe A Svetskog prvenstva!

16:05 - Fudbalska reprezentacija Engleske pobedila je danas u Dohi selekciju Irana rezultatom 6:2 (3:0) u meču prvog kola grupe B na Svetskom prvenstvu u Kataru. Golove za Englesku postigli su Džud Belingem u 35, Bukajo Saka u 43. i 62, Rahim Sterling u 45, Markus Rašford u 71. i Džek Griliš u 90. minutu. Oba gola za Iran postigao je Mehdi Taremi u 65. i 103. minutu iz penala.

14.45 - Engleska je povela 2:0 preko Sake u 53. minutu, dok je dva minuta kasnije Sterling povećao na 3:1. Sjajan centaršut Harija Kejna, pravo na nogu Rahima Sterlinga koji postože treći gol Giordog Albiona, koji ovim rezultatom ide na odmor!

Foto: Reuters

 

14.42 - Tokom intoniranja himne, pre početka utakmice, fudbaleri Irana nisu pevali. Solidarisali su se sa ženama Irana i javno pokazali da su protiv tamošnje vlade. Više o tome pročitajte OVDE.

Foto: reuters

 

14.40 - Alireza Bejranvand, golman Irana, doživeo je potres mozga u meču protiv Engleske na Mundijalu i morao je da napusti teren

Igrao se osmi minut i viđena je prva ozbiljnija pretnja Engleza. Tripijeov lukav prekid, nakon toga vrlo opasan centaršut Kejna, ali koji nije uspeo dovoljno dobro da uhvati Megvajer.   Više o tome pročitajte OVDE.

14.35 - Džad Belingam doveo je Engleze u vođszvo, lopta je preko golmana Hoseinija završila u mreži Irana za 1:0. Meč kožete da pratite OVDE.

13:15 - Fudbaler Juventusa Leonardo Bonući priznao je da mu je mnogo žao što reprezentacija Italije nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru, prenosi "RAI Sport".

Foto: Tanjug/AP

 



- Razočarani smo i tužni. Gledali smo ceremoniju otvaranja Svetskog prvenstva, to je mnogo bolelo. Međutim, ne vredi plakati za prolivenim mlekom, to je prošlost i sada ne možemo da je promenimo, možemo samo da gledamo u budućnost - izjavio je Bonući.

13:00 - Možete uživo pratiti dešavanja sa meča Engleska-Iran na našem lajv blogu posvećenom ovom meču!

12:59 - Španski fudbalski reprezentativac Dani Karvahal propustio je današnji trening zbog gripa, prenosi španska "Marka".

Španski mediji navode da se fudbaler Reala prehladio u Dohi zbog nagle promene temperature. Alvaro Morata nije juče trenirao zbog stomačnih problema, ali selektor "crvene furije" Luis Enrike najavljuje da će svih 26 igrača biti spremno za prvi meč na Mundijalu.

12:45 -  Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan izjavio je da su Rafael Varan i Eduardo Kamavinga spremni za sutra, za prvi meč na Svetskom prvenstvu protiv Australije, prenose francuski mediji. Varan zbog povrede nije igrao od 22. oktobra, dok je Kamavinga propustio jučerašnji trening francuskog tima u Dohi.

Foto: reuters

 



- Varan je dobro i spreman za meč, koji nas očekuje sutra. Može da se desi da igrač ne odradi trening ili dva u slučaju nekog malog problema...Kamavinga će biti danas na raspolaganju- rekao je Dešan.

12:40 - RASPORED UTAMICA

Engleska - Iran 14.00

Holandija - Senegal 17.00       

SAD - Vels 20.00

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore

 

12:17 - Bivši reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović govorio je o početku Svetskog prvenstva i očekivanjima od Srbije! Više o tome pročitajte OVDE

Foto: fss.rs

 

12:06 -  Bivši kapiten urugvajske reprezentacije Dijego Lugano, izjavio je da se pojedini francuski fudbaleri raduju izostanku Karima Benzeme sa Svetskog prvenstva u Kataru, prenosi ESPN Brazil. 

Foto: reuters

 


Benzema, koji je nedavno osvojio "Zlatnu loptu" za najboljeg fudbalera u prošloj sezoni, mora da propusti Mundijal u Kataru zbog povrede.
 

- Siguran sam da su neki francuski fudbaleri zadovoljni što Benzema neće igrati na Mundijalu. Znam šta pričam, jer sam bio saigrač sa nekim francuskim fudbalerima, koji su srećni što Benzema neće da bude u timu - rekao je Lugano.

12.00 - Argentinska voditeljka Dominik Mecger je opljačkana dok je vodila program na ulici. Ona je snimala prilog za "TN Televiziju" i tada joj je neko izvukao novčanik iz torbe.   Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

11:33 - Selektor engleske fudbalske reprezentacije Garet Sautgejt ima problema sa povredama igrača, pošto će današnji, prvi meč na Svetskom prvenstvu protiv Irana, propustiti Kajl Voker i Džejms Medison, prenose britanski mediji.

11:26 - Kapiten portugalske fudbalske reprezentacije Kristijano Ronaldo izjavio je da njegov intervju, koji je nedavno dao poznatom britanskom novinaru Pirsu Morganu, nije poremetio ništa u svlačionici nacionalnog tima uoči prvog meča na Svetskom prvenstvu u Kataru! Takođe, dodao je da je najbolji tajming-njegov tajming i da je Portugal najbolji na Mundijalu! Više pročitajte OVDE

Foto: reuters

 

11:05 - Još samo tri dana ostala su do dugo očekivane prve utakmice naše selekcije na Mundijalu, a da je atmosfera u taboru Srbije pred meč sa Brazilom sjajna potvrđuje i kratak video u kojem su se Dušan Tadić i Filip Kostić obratili naciji

Foto: printscreen/fss

 

10.56 - U Dohi sve vrvi od navijača iz celog sveta, ali kako javlja izveštač Informera sa lica mesta, Argentinci su ovog ponedeljka zaposeli glavni grad Katara. Dogovoren je susret navijača Argentine kod "sata" tačno u podne (po lokalnom vremenu), a reka ljudi koji podržava Mesija i drugove uputilo se ka njemu! Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

Foto: informer

 

10:21 - Verovali ili ne, dvojica navijača Engleske koji su posetili Katar zbog Svetskog prvenstva, postali su viralni nakon što su otkrili da su završili u šeikovoj palati dok su bili u potrazi za pivom! Više pročitajte OVDE

10:09 - Blam! Na Hrvatskoj radioteleviziji pričali su o šansama Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru, a ne znaju ni ko je prvi golman Orlova, misle da je Milan Borjan. 

Foto: reuters

 

10:05 - Još samo tri dana ostala su do dugo očekivane prve utakmice naše selekcije na Mundijalu, a da je atmosfera u taboru Srbije pred meč sa Brazilom sjajna potvrđuje i kratak kviz u kojem su se takmičili kapiten našeg tima Dušan Tadić i najbolji strelac u istoriji "orlova", Aleksandar Mitrović. Lepo su se nasmejali, dočarali koliko se dobro poznaju i progovorili Kristijanu Ronaldu, Mesiju, folk muzici, pici i drugim zanimljivim temama! Kako je to izgledalo, pogledajte OVDE

Foto: printscreen

 

10:04 - Informer je bio na treningu Brazila. Obično se kapije sportskog centra u kojem neka od reprezentacija učesnica Svetskog prvenstva ima zvaničan trening otvaraju za medije oko pola sata pred izlazak igrača na teren. I po nepisanom pravilu ostaju otvorena, jer je očekivano da neće baš svi stići na vreme, budući da nije tako jednostavno snalaženje i kretanje po Dohi. Pogledajte kako je izgledao trening 

10:03 - Zvuči nestvarno, ali mnogi Iranci navijače za Englesku, a ne za svoj nacionalni tim, zbog dešavanja u njihovoj zemlji i jer, kako kažu, reprezentativci ne podržavaju ljude u Iranu!

 

 

 

 

 

10:02 - Drugi dan Mundijala otvara meč selekcija Engleske i Irana u 14:00 časova. Nakon ovog od 17:00 nas očekuje duel Senegla i Holancije, a od 20:00 i poslednja utakmica ovog ponedeljka, u kojoj će snage odmeriti SAD i Vels! Svaki od ovih mečeva, kao i sve zanimljivosti možete uživo pratiti na našem portalu

10:01-  Najzanimljivije detalje jučerašnjeg dana pogledajte OVDE

10:00 - Pratite Svetsko prvenstvo u fudbalu uz Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija