• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.12.2022

09:46

MILAN MI JE POSLAO 600 EVRA, TRAKTORI SU GLUPOSTI... Borjanova baka se setila "Oluje": Ne govorimo šta je nama zapaljeno i uništeno, u kombiju smo otišli u Beograd...

printscreen

Fudbal

MILAN MI JE POSLAO 600 EVRA, TRAKTORI SU GLUPOSTI... Borjanova baka se setila "Oluje": Ne govorimo šta je nama zapaljeno i uništeno, u kombiju smo otišli u Beograd...

Podeli vest

Baka Milana Borjana, Štefica Borjan, živi u Kričkama u Hrvatskoj, otkrila je za tamošnje medije da joj golman Kanade često pošalje 200 evra, ali i kaže da nije čula uvrede na njegov račun od strane ustaša na utakmici sa Hrvatskom u Kataru

Hrvatski navijači vređali su kanadskog golmana i kapitena Crvene zvezde Milana Borjana, koji ima srpske korene u meču u kojem je Hrvatska je pobedila sa 4:1.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kazniće reprezentaciju Hrvatske prilično blago ukoliko se utvrdi da su njeni navijači vređali Milana Borjana. Protiv "šahovničara" je u utorak pokrenut disciplinski postupak zbog sramnog ponašanja publike tokom meča 2. kola grupne faze na Svetskom prvenstvu. Na meti im je bio Borjan, koji je 1995. godine sa porodicom izbegao iz Knina u "Oluji", kao i njegova supruga Snežana. Ustaše su čak javno podelile i njihove brojeve telefona i slale im uvredljive poruke.

Baka Štefica Borjan ističe da uvrede hrvatskih navijača na račun unuka Milana nije ni čula.

- Nisam ih čula jer ne čujem dobro, a i bolje da ih nisam čula. Nosim slušni aparat i opet ne čujem dobro, treba vikati da ja nekoga čujem. A i one traktore što sam videla na onim transparentima na televiziji... Ne znam šta bih vam rekla. Šta se tu ima koga tužakati, on je rekao svoje gluposti, ovi na stadionu svoje i neka na tome završi. Ne znam koliko ću još živeti, ali živeti treba sa što više zadovoljstva i što manje mržnje - rekla je Borjanova baka.

Foto: reuters

Milan Borjan

Štefica ističe da se unuk često seti bake:

- Sin i ćerka brinu o meni, a i unuk Milan se seti bake, često pošalje po dvesta evra. Mislim da je poslao šesto evra u ovoj godini. Ne tražim, ali se seti. Ja bih više volela da ga vidim, sa Snežanom i malim. Novine ne čitam, televiziju ne čujem, a kada Milan igra, onda me nazove rodbina iz Vodica i kaže mi: Milan ti igra u pet popodne, pritisni na daljinskom broj dva.

Foto: printscreen

Stefica Borjan

Setila se baka rata, kada su morali da pobegnu iz Hrvatske.

- Najpre mi smo za Beograd otišli u kombiju, a Audi kojeg smo ostavili su nam posle ukrali. Kakvi traktori, kakve gluposti. Borjani su uvek bili gospoda. Mi nikada ne govorimo šta je nama zapaljeno i uništeno. Rat ne donosi nikome ništa dobroga, zato sam ja rekla: je**la ga Krajina, misleći zapravo – j**o ih rat. Moj Boško, Milanov otac, bio je sjajan golman, trebao je potpisati za Hajduk. Branio je fenomenalno za DOŠK dugi niz godina. Ko kaže da nije bilo rata da moj unuk Milan ne bi došao u Hajduk? I mlađi unuk, njegov brat Nikola, dobar je golman, brani sada za juniore Crvene zvezde, kažu da je jako talentovan. Sinovi su na oca i nadam se da će i mlađi Nikola postići karijeru kao stariji unuk Milan, kad moj Boško nije mogao.

Baka Štefica navija za Dinamo i objašnjava malo poznate detalje porodične istorije.

- Ja sam sa svojim pokojnim mužem imala samo građansko, a ne crkveno venčanje u pravoslavnoj crkvi i niko mi nije zamerio u porodici Borjan. Ja tvrdim da moj unuk Milan, kao ni moj sin i kćer, Boško i Vesna, ne mrze nikoga. Ni Hrvate, ni Slovence, ni Makedonce. Bio je Milan ovde kod mene pre sedam godina u Kričkama, od tada ga nisam videla, ali se često čujemo. Sin Boško će doći ovih dana, baš mi je kupio drva za zimu. Sredio je sve po kući, on je inače električar po zanimanju.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aca sd

pre 1 godinu

Pa ovaj je polu Krvat ...zaludjuje one sa severne sipke ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija