• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.12.2020

13:06

OVO SMO ČEKALI, NAVIJAČI SU BILI U STRAHU! Srbija dobila važne vesti iz FIBA!

Košarka

OVO SMO ČEKALI, NAVIJAČI SU BILI U STRAHU! Srbija dobila važne vesti iz FIBA!

Podeli vest

Dobre vesti za Srbiju! Svi košarkaši koji igraju u NBA ligi će moći da se takmiče na Olimpijskim igrama

Nedeljama se spekuliše o tome da li će Srbija biti u najjačem sastavu ili ne, ali dileme više nema. Generalni sekretar FIBA Andreas Caklis potvrdio je dobre vesti.

Grk je otkrio da je FIBA imala razgovore sa čelnicima NBA lige i najavio da će svi igrači iz najjačeg lige sveta biti deo Olimpijskih igara u Tokiju.

Foto: ap/tanjug

Biće sa orlovima na Olimpijskim igrama - Bogdan Bogdanović

- Imali smo sastanak sa rukovodstvom NBA i Udruženja igrača NBA, a tema je bila važnost toga da se sezone u NBA završi pre Olimpijskih igara. Verujemo da ćemo imati sve NBA igrače na Igrama i veliku većinu, ako ne i sve na kvalifikacionim turnirima - rekao je Caklis.

Srbija se doduše još nije kvalifikovala na OI, ali će biti učesnik jednog od četiri finalna turnira, koji će od 22. juna do 4. jula biti održani u Kanadi, Hrvatskoj, Litvaniji i Srbiji.

- S naše strane, uveć će biti mesta viziji i fleksibilnosti, želimo da imamo mnogo igrača u ovom sportu. Pre godinu dana dve nedelje u kalendaru bile su veliki problem. Ove godine smo videli da ima prostora za fleksibilnost. Cilj FIBA je da ujedini košarkašku porodicu.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17