• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.07.2022

09:25

UDARAC ZA SRBIJU PRED BELGIJU! Povrede kroje tim selektoru Pešiću!

Starsportphoto

Košarka

UDARAC ZA SRBIJU PRED BELGIJU! Povrede kroje tim selektoru Pešiću!

Podeli vest

Košarkaši Srbije u nedelju od 21.00 u Nišu dočekati selekciju Belgije u meču šestog kola grupe A prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Zdravstveni bilten pred duel sa Belgijom nije povoljan.

- Od pomenuta 23 igrača koja su igrala na ovih pet utakmica, samo trojica su bili na svakoj – Avramović, Kuridža i Ristić. Na ovoj utakmici u Rigi izgubili smo tri igrača, za Avramovića ne znamo da li je slomio ruku, Bjelica je obnovio povredu, Kuridža se povredio i oni nisu trenirali. Prema ugovoru NBA i FIBA, NBA igrači pod ugovorom imaju pravo da treniraju sa reprezentacijama 28 dana pred takmičenje. Dogovor je da se Jokić priključi 4. avgusta na početku priprema, a koliko mu znači reprezentacija govori i to što nam je poželeo sreću pred Letoniju, poslao nam je poruke podrške - rekao je selektor Svetislav Pešić.

Informacija da su skoro sve ulaznice za utakmicu protiv Belgije rasprodate je najbolja vest otkad sam ponovo selektor. Samo da imate informaciju, igrali smo u Rigi protiv Letonije pred 11.500 gledalaca, a u Beogradu je bilo 2.300 ljudi, izjavio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić.

Glavobolja za Pešića
 

- Ova utakmica sa Belgijom, kao i svaka u kvalifikacijama, je veoma važna. Pokušavamo da se pripremimo najbolje što možemo. Nama je taj kontinuitet ekipe ugrožen. Ako uporedimo mečeve protiv Letonije u Beogradu i tamo, važno je da kažemo da su tokom tog perioda kroz ekipu prošla 23 igrača. Nikakav kontinuitet ne postoji, osim što je trener imao priliku da ih upozna. To je alarmantna situacija, kao što je alarmantna i situacija u kojoj se nalazi srpska košarka - rekao je Pešić na konferenciji za medije u Nišu.

Foto: Starsportphoto

 

Reprezentacija je kao lokomotiva košarke u svakoj zemlji i pokazatelj gde se ona nalazi, dodao je iskusni stručnjak.

- Na Evropskom prvenstvu 2001. godine igrali smo četvrtfinale sa Letonijom i pobedili 114:78, a 20 godina nakon toga Letonija je naš protivnik koga kada hoćemo da pobedimo moramo da damo maksimum. U Rigi se sada, pred 11.500 ljudi, pevalo od samog početka, to ste morali doživeti, da vidite koja je to podrška. Ako nekom zavidim, zavidim njima na toj spremnosti da podrže reprezentaciju, a sa druge strane, naši momci su dali maksimum. Bili smo tužni nakon poraza, ali nismo razočarani jer su igrači dali najviše, a to znači borbenost i želju za pobedom. Uspeli smo da nekako izgubimo sa sedam poena razlike čime se ne ponosimo, ali to je realna situacija u ovom momentu.

Selektor je istakao i da je logično da niko ne želi ni jedan poraz, ali…

- Mi smo za 20 godina slabo napredovali jer u Srbiji postoji košarka samo kada igraju Parizan i Zvezda, publika ne dolazi nigde, osim možda u Čačku. Reprezentacija je očigledno trebalo da dođe u Niš i da dobije podršku. Radujemo se što smo ovde, što ćemo imati punu dvoranu koja nam je neophodna da bismo dali maksimum i probali da pobedimo. To nam je važna utakmica, daje nam šanse da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija