• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.07.2022

09:02

POZNATI SVI DETALJI! ZNA SE SVAKI DOLAR KOJI SRBIN DOBIJA NAREDNIH PET GODINA! Postoje dve klauzule, a za jednu se pita Jokić!

Tanjug

NBA

POZNATI SVI DETALJI! ZNA SE SVAKI DOLAR KOJI SRBIN DOBIJA NAREDNIH PET GODINA! Postoje dve klauzule, a za jednu se pita Jokić!

Podeli vest

As Denvera i centar Srbije Nikola Jokić potpisao je ugovor sa Nagetsima vredan vrtoglavih 270.000.000 dolara

Počeo je prelazni rok u NBA ligi, a Nikola Jokić je  zvanično potpisao ugovor  na još pet godina u Nagetsima!

Jokićev supermaks ugovor aktivira se od sezone 2023/2024 i u prvoj godini doneće mu 46.55 miliona dolara. Onda svake godine sledi povećanje od po osam procenata, a poslednju godinu sam Jokić može da aktivira i nema dileme da će to i uraditi za sumu od 63.33 miliona dolara. Tako bi u Denveru sigurno ostao do kraja sezone 2027/2028. 

Prva informacija je bila da ugovor iznosi 264 miliona dolara, ali u pitanju je ipak šest miliona više kako je potvrđeno od strane Jokićevih agenata.

 

 

Ugovor obuhvata i trejd kiker klauzulu, u kojoj bi Jokić u slučaju trejda mogao dodatno da inkasira novac u skladu sa procentima koji se obračunavaju na osnovu trajanja ugovora.

 

 

Kada je Tim Koneli ove nedelje odlučio da se iz redova Denvera preseli u Minesotu za 40 miliona dolara na pet godina, pojavilo se pitanje da li bi to možda moglo uticati na status na relaciji Nagetsa i Jokića i da li postoji mogućnost da uzastopni MVP dvaput razmisli pre nego što se obaveže na novu vernost dosadašnjoj ekip, ali odgovor na to pitanje je ne.

Podsetimo, uslov da dobije supermaks je zaradio kada je osvojio svoju prvu MVP nagradu.. Igrači se kvalifikuju za superkamks tako što budu imenovani za najbolju petorku lige ili osvajanjem nagrade za odbrambenog igrača godine u poslednjoj sezoni ili dve prethodne sezone, ili osvajanjem MVP nagrade lige u bilo kojoj od prethodne tri sezone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17