• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

04.07.2024

01:51

Ponoćna bomba! Doskorašnji košarkaš Partizana našao novi klub u NBA ligi!

Starsportphoto

NBA

Ponoćna bomba! Doskorašnji košarkaš Partizana našao novi klub u NBA ligi!

Podeli vest

Došao je iz najjače lige sveta u Humsku, odigrao jednu sezonu, a sada se Pi Džej Doužer (27) vraća na najveću pozornicu.

Američki košarkaš dogovorio je saradnju sa Minesotom, sa kojom je potpisao ugovor na godinu dana, tvrdi poznati novinar Adrijan Vojnarovski.

Iskusni bek, a po potrebi i plejmejker, uspeo je da se koliko-toliko vrati u željenu formu, nakon što je u decembru 2021. godine pokidao prednje ukrštene ligamente kolena na meču sa Portlandom. U to vreme je nosio dres Denvera i bio saigrač sa srpskim reprezentativcem Nikolom Jokićem.

 

 

Momak iz Južne Karoline je tokom karijere bio još i član Oklahome, Bostona, Ajove i Sakramenta, pre nego što je minulog leta odlučio da se po prvi put oproba u Evropi. Prihvatio je poziv crno-belih, gde je sarađivao sa trenerom Željkom Obradovićem, a u proseku je u Evroligi beležio 9,2 poena, uz tri skoka i 3,1 asistencije po meču.

Međutim, Partizan je sezonu osvojio bez ijednog osvojenog trofeja, što je označeno kao veliki neuspeh, pa je klub krenuo u potpunu rekonstrukciju tima. Sa Doužerom saradnja nije nastavljena, ali očigledno da su mu partije za beogradski tim obezbedile povratnu kartu za SAD, a prvi su do njega stigli Timbervulvsi.

Foto: Starsportphoto

Pi Džej Doužer

Podsetimo, pored Pi Džeja, ovog leta su Humsku napustili i Kevin Panter, Zek Ledej, Frenk Kaminski, Mateuš Ponjitka, Danilo Anđušić i Alen Smailagić. Spekuliše se da će uskoro njihovim stopama krenuti i Džejms Naneli, Aleksa Avramović, Bruno Kaboklo, Ognjen Jaramaz i Uroš Trifunović.

Zanimljivo, u NBA će naredne sezone biti trojica doskorašnjih prvotimaca Partizana, pošto su osim Doužera, tamo još Dante Egzum (Dalas) i Tristan Vukčević (Vašington), dok je još od ranije "preko bare" i bivši as crno-belih Bogdan Bogdanović (Atlanta).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Ovo je novi predsednik Irana! Moćni svetski lider mu prvi čestitao!
Planeta

Ovo je novi predsednik Irana! Moćni svetski lider mu prvi čestitao!

Reformistički kandidat Masud Pezeškijan izabran je za novog predsednika Irana, pošto je u drugom krugu predsedničkih izbora, koji je održan juče, pobedio konzervativnog rivala Saida Džalilija osvojivši 53,3 odsto glasova, dok je Džalili osvojio osvojio 44,3, odsto, prenosi agencija Tasnim.

06.07.2024

10:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija