• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

19.07.2024

06:40

Proslavljeni košarkaški as za Informer: Kari krije karte, biće Srbija prava u Parizu

Starsportphoto

Olimpijske igre

Proslavljeni košarkaški as za Informer: Kari krije karte, biće Srbija prava u Parizu

Podeli vest

Proslavljeni košarkaški stručnjak Željko Rebrača (52) poručuje da nacionalni tim Srbije nije pokazao realnu snagu u porazima od Australije i Amerike u Abu Dabiju, a veruje i da je selektor Svetislav Pešić (74) svesno skrivao adute pred početak Olimpijskih igara u Parizu!

"Orlovi" su u utorak i sredu doživeli neuspehe u prijateljskim mečevima. Prvo su popularni "kenguri" slavili sa 84:73, a prekjuče su Nikola Jokić i saigrači poraženi i od američkog "drim-tima" sa ubedljivih 105:79.

Osnovni utisak je da je mnogo nedostajao kapiten Bogdan Bogdanović, koji nije igrao iz predostrožnosti, ali bez obzira na to, ekipa je mogla i morala znatno više da prikaže.

Foto: profimedia

Lebron i Gudurić u duelu

 

Našem timu ostale su dve pripremne utakmice protiv Japana i Grčke, pa put u Lil, gde će prvi rival biti upravo selekcija SAD 28. jula. Prema rečima proslavljenog asa Željka Rebrače, vrlo je moguće da selektor Svetislav Pešić svesno skrivao karte pred duele sa Amerikancima, Južnim Sudanom i Portorikom na OI.

- Skrivanja karata uvek bude, maltene niko ne pokazuje svu svoju snagu na prijateljskim mečevima. Ne bi trebalo da budemo kritički nastrojeni, već da izvučemo pouke. Istina je da neki momci treba da podignu nivo igre, ali da imamo dobru ekipu - imamo. Mislim da kad uđemo u formu, možemo da se nosimo sa Amerima. I verujem da ćemo biti spremni za Olimpijske igre - kaže Rebrača za Informer.

Foto: Masha Bandjur

Željko Rebrača

 

Naši momci na ličnom primeru mogli su da se uvere koliko je američki "drim-tim" zapravo snažan. Srbija se držala dobro do finiša druge četvrtine, a onda su Lebron Džejms, Stef Kari i ekipa pojačali ritam i dokusurili "orlove".

- Srbija se uigrava. Nije Bogdan bio na terenu, isprobavaju se razne stvari. Znam da bismo svi voleli da smo pobedili Australiju, ali ne treba na osnovu ovoga da donosimo zaključke. Prvo poluvreme protiv Amerike bilo je okej, drugo slabije. Ima i do toga što su Ameri pojačali ritam, ali ima i do toga što su naši usporili - dodaje Rebrača.

Iako su mnogi navijači zabrinuti zbog ogromne razlike protiv SAD, Rebrača smatra da u narednih devet dana, koliko je ostalo do prvog meča na olimpijskom turniru, mnoge stvari mogu da se poprave.

- Za ovakav proces priprema, devet dana je veliki period. Može mnogo toga da se popravi, da se ekipa osveži i odmori. Verujem da je ovo bio sve deo taktike, da se ne otkriva baš sve. Potrebna je pomoć Nikoli Jokiću od svakog reprezentativca, a i on sam je svestan da može mnogo bolje. I siguran sam da će to biti sve okej na startu turnira u Francuskoj - zaključuje Rebrača.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kakve to nove bombe uvodi Putin na ratište? Zelenski priželjkuje Patriot, ali Rusija poseduje rakete koje su za njega nerešive! (VIDEO)
Live TV

Kakve to nove bombe uvodi Putin na ratište? Zelenski priželjkuje Patriot, ali Rusija poseduje rakete koje su za njega nerešive! (VIDEO)

Uništen ukrajinski centar za daljinsko upravljanje dronovima. PVO sistemi raspoređeni oko Putinove rezidencije. Orban poručio: Evropa misli da može da pobedi Rusiju, ali nije tako! Zelenski kritikovao Orbana! Na ovu, ali i druge važne svetske teme, u emsiji "Rat uživo" govorili su filozof Boris Bratina i Đorđe Ančić, oficir RV i PVO. Uživo u program javio se i politikolog i publicistsa Andreja Lović koji je govorio o situaciji u Nemačkoj u odnosu na SAD.

18.07.2024

22:26

Srbija i Srpska pod opsadom! Gde je ubica policajca? Budi se šiptarski terorizam! (VIDEO)
Live TV

Srbija i Srpska pod opsadom! Gde je ubica policajca? Budi se šiptarski terorizam! (VIDEO)

Ko je izvršio teroristički napad i ubio jednog policajca i ranio drugog. Ilegalni kanali svakako postoje, tu se valja sve i svašta. Postoji dosta crnih ruta na našim prostorima. Srbija više nije toliko bezbedna od terorista. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su advokat Nebojša Perović, bivši protivterorista Radomir Počuča i Avram Izrael, inženjer telekomunikacija.

18.07.2024

18:47

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra? (VIDEO)
Live TV

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra? (VIDEO)

Poslednja informacija koju imamo da je Hajziri Artan ubio policajca Nikolu Krsmanovića u Loznici. Zvaničnici su se oglasili sa izjavom da je ovo teroristički akt. Potraga za osumnjičenim i dalje traje. Prema nepotrvđenim informacijama, jedan od njegovih jataka je uhapšen. Na ovu temu, ali i o pokušaju atentata na Donalda Trampa, u "Info danu" govorili su Nikola Šainović, bivši premijer Srbije, politikolog Vladimir Kljajić i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

18.07.2024

16:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta to FBI hoće da kaže, Kruks nije hteo da ubije samo Trampa, na meti mu je bio i Bajden?! Slike to dokazuju?!
Šok detalji iz istrage

Šta to FBI hoće da kaže, Kruks nije hteo da ubije samo Trampa, na meti mu je bio i Bajden?! Slike to dokazuju?!

Tomas Metju Kruks (20) iz Pensilvanije koji je pokušao da ubije Donalda Trampa u svom telefonu imao je fotografije bivšeg republikanskog predsednika, predsednika SAD Džozefa Bajdena i drugih američkih zvaničnika, uključujući državnog tužioca Merika Garlanda i direktora FBI Krisa Reja, navodi AP pozivajući se na dva izvora vezana za istragu.

18.07.2024

23:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija