• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z. G.

18.07.2024

15:11

Mala, budi spremna, vodim te u Kremna! U Tarabića selu svake subote dobar provod! Evo i zašto!

Z. G.

Vesti

Mala, budi spremna, vodim te u Kremna! U Tarabića selu svake subote dobar provod! Evo i zašto!

Podeli vest

Krajem 80-ih i početkom 90-ih Dom kulture u selu Kremna bio je mesto okupljanja tamošnje mladeži. Selo je bilo živo, bez mobilnih telefona, društenih mreža, slušala se dobra muzika, a njihovu diskoteku posećivali su i Užičani...

Gotovo ista ta grupa ljudi, koja dane svoje mladosti pamti po izlascima u kremansku diskoteku, nedavno se okupila i rešila da je ponovo "aktivira". 
Okrečili su prostor, adaptirali, ubacili nekoliko stolova, namestili lajt šou i, kažu, uz pomoć Grada Užica i JP "Stan", koje je izvodilo radove, otvorili diskoteku!

 

Foto: Z. G.

Deo ekipe koji je urado dobar deo posla na sređivanju diskoteke

 

Miroljub Popović, predsednik Mesne zajednice kaže da je prvo veče rada diskoteke, prošle subote,
potpuno uspelo.
- Okupilo se oko 250 gostiju, ali najlepše od svega bilo je to što je tu bilo raznih generacija od onih najmlađih do onih koji imaju i 60 godina. Možda je oko 70 odsto posetilaca bilo mlađih ljudi, od 35 do 40 godina, a ostali su bili stariji i tinejdžeri – kaže Miroljub.

On je odrastao u Kremnima i sa svojih 55 godina pamti kada je tu bio Dom kulture i kako se tu izlazilo. 
- Tu su nekada bile preko dana priredbe za decu, a uveče igranke. Pored diskoteke koja je tu posebno radila, u Domu su pevali Era Ojdanić, Vera Matović, Dobrivoje Topalović... Imali smo i biblioteku. Igranke su bile sve do devedesetih godina prošlog veka, dok se Miljko Panić, koji je brinuo o svemu tome, nije penzionisao. Posle je stavljen ključ u bravu. Sve bi propalo do danas, da krajem prošlog veka tadašnji predsednik Mesne zajednic, Neđo Popović nije zamenio stari krov limenim te se tako do danas taj objekat održao. I veoma sam srećan što je sve ovo pokrenuto – priča Miroljub.
Jedan od inicijatora pokretanja diskoteke je Milan Lazić.

Foto: Z. G.

Milan Lazić, ovde je izlazio kad je imao 17 godina. On je jedan od inicijatora obnove diskoteken je jedan od i

 

- Ideja se rodila iz ljubavi prema Kremnima. Imao sam 17 godina kada sam nekada išao ovde u diskoteku, kada smo se ovde provodili. Sada, kada imam 56, palo mi je na pamet da nešto ponovo pokrenemo, da pokrenemo mlade. Cilj mi je da mladima pokažemo da može i ovde da bude lepo. Kremna su nekada bila svetionik za ostala užička sela, imali su diskoteku davne 1974. godine – podseća Milan.

Foto: Z. G.

Svake subote dobra muzika

 

- Bio sam vrlo iznenađen kada mi je na žurci prišao mladić Borko i pitao da li može on da bude DJ na sledećoj žurci, jer već ima iskustva sa proslavama punoletstava. Tako će našeg Obrena, starog di džeja u subotu zameniti Borko. U planu nam je da se petkom organizuju koncerti, možda lokalnog karaktera. Naravno, sve će ovo biti u rok stilu – dodao je Milan.

Na prvoj žurci puštala se rok muzika 70-ih i 80 -ih, a di džek je bio Obren Bogosavljević, koji je takođe jedan od inicijatora ove ideje. Kaže da se nekada prodavalo i do 800 karata, a danas je ulaz besplatan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra?
Live TV

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra?

Poslednja informacija koju imamo da je Hajziri Artan ubio policajca Nikolu Krsmanovića u Loznici. Zvaničnici su se oglasili sa izjavom da je ovo teroristički akt. Potraga za osumnjičenim i dalje traje. Prema nepotrvđenim informacijama, jedan od njegovih jataka je uhapšen. Na ovu temu, ali i o pokušaju atentata na Donalda Trampa, u "Info danu" govorili su Nikola Šainović, bivši premijer Srbije, politikolog Vladimir Kljajić i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

18.07.2024

16:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set