• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

21.07.2024

22:30

Po kafićima svašta pričaju, a koga je zmija ujedala... Kari surovo iskren

Starsportphoto

Olimpijske igre

Po kafićima svašta pričaju, a koga je zmija ujedala... Kari surovo iskren

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić ponovio je posle pobede nad Japanom da njegova ekipa još uvek nije na nivou na kom to treba da bude za Olimpijske igre.

Slavili su "orlovi" protiv Japana rezultatom 119:100, sutra igraju protiv Grčke (20.00), a u sredu putuju u Pariz.

Pešić kaže da ih ekipe slične Japanu čekaju u prestonici Francuske.

- Da smo boljeg protivnika tražili ne bismo ga našli jer je to ekipa koja igra tako kao naši protivnici u grupi na Igrama. Naravno Japan nije Amerika, ali sve su to ekipe koje nas čekaju u Lilu, opaljuju sa svih strana, dobro trče, čitava igra se svodi na trčanje, kontranapade, ofanizivni skok... Japanci su nas malo iznenadili. Moramo da budemo fizički jači - poručio je selektor.

Kari i dalje stoji pri tome da je teško da Srbija bude prva u grupi.

- Teško je očekivati da možemo biti prvi. Moramo da gledamo da dobijamo mečeve gde smo mi favoriti, videli ste kako je Južni Sudan odigrao protiv SAD. Mislite da je to slučajno, to nije slučajno, rođeni su u Americi, to su igrači vrhunske klase. Znam da mi ne verujete, po kafićima pričaju da tražim izgovore, a ja govorim ono što vidim. Ne kažem sve jer nemam obaveze da kažem sve. Verujem ekipi više nego što mislite, ali koga je zmija jedanput ujela i guštera se plaši. Neću da budem veseo, skačem i pokazujem tri prsta, niti da budem tužan, ja sam tu da pomognem ekipi - surovo je iskren selektor.

Pešić se potom zahvalio publici.

Foto: Starsportphoto

Veruje svojim igračima: Selektor Pešić i Nikola Jokić

- Zadovoljni smo publikom koja je došla. Zaželeli su se da gledaju reprezentativnu košarku, hvala što su došli i podržali nas. Sutra sa Grcima će biti sasvim drugačija utakmica, gde ćemo morati da dignemo intenzitet odbrane. Ne kažem da momci nisu poklonili pažnju odbrani, ali Japanci, ja ovo u životu nisam video. Kad god smo pritisli, oni su šutirali 40 puta za tri poena... Mi smo imali dosta visok procenat šuta za tri poena posle saradnje dva i tri igrača i to smo popravili u odnosu na prethodne utakmice - dodao je iskusni stručnjak.

Popularni Kari je još jednom ponovio da njegov tim nije u idealnoj fizičkoj spremi.

- Nismo u fizičkom stnaju za turnir kakve su Olimpijske igre, pogotovo protiv protivnika kakvi nas očekuju tamo. Moramo da uzmemo sudbinu u svoje ruke većom odgovornošću, agresivnošću i zajedničkom timskom odbranom da bismo došli do tih pobeda - jasan je Pešić.

Selektor se potom osvrnuo i na igrače.

Foto: AP PHOTO

Nikola Jović zaigrao je prvi put tokom priprema za OI

- Zadovoljan sam kako je igrao Petrušev, odigrao je i Micić dobro, videćemo koliko Jović može... Davidovac je radio, trenirao, ali još uvek nije fit, videćemo sutra kakva će biti situacija jer nam je neophodan tako iskusan i kvalitetan igrač. Bogdan deset dana nije trenirao, ali večeras je dobru utakmicu odigrao odbranu dobro, ja sam mu čestitao pred igračima zato što je pokazao kako se spušta u stav. Moramo da se nekoliko dana pred početak OI podignemo jer smo pokazali da možemo, na primer protiv Francuza - kaže Pešić.

Rekao je i da ne očekuje ništa od meča sa Amerikom.

- Ne razmišljam o protivnicima, poštujem ih, pripremamo se, ali ne razmišljam. Razmišljam samo da vidim kako da porastemo za nekoliko dana i da i ja i medicinski tim pomognemo igračima da se vrate u optimalnu fizičku spremu - rekao je Pešić.

Foto: Starsportphoto©

Sanirao povredu: Bogdan Bogdanović



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija