• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.07.2018

16:55

(VIDEO) HAMILTON UKRAO POBEDU FETELU! Britanac startovao sa 14. mesta, pa kaznio žestoku grešku Nemca!

Ostali sportovi

(VIDEO) HAMILTON UKRAO POBEDU FETELU! Britanac startovao sa 14. mesta, pa kaznio žestoku grešku Nemca!

Podeli vest

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je na trci za Veliku nagradu Nemačke u Hokenhajmu i preuzeo prvo mesto u generanom plasmanu

Britanac je startovao sa 14. mesta, ali ga je do trijumfa pogurao i veliki kiks Sebastijana Fetela.Hamilton je ovo bila četvrta pobeda u sezoni, a 66. u karijeri.

Sebastijan Fetel je imao pol poziciju, prvo mesto u trci i klupskog kolegu Kimija Raikonena iza sebe do  52. kruga. Ali, izleteo je sa staze i ispustio prvo mesto. Njega i Raikonena sledio je dvojac Mercedesa Botas i Hamilton, koji je dočekao taktičku grešku Ferarija. Drugo mesto zauzeo je Valteri Botas u drugom Mercedesu, a na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se drugi vozač Ferarija Kimi Raikonen.

Naime, Skuderija je u situaciji kada je Kimi Raikonen bio prvi, a Sebastijan Fetel drugi, naredila Fincu da propusti lidera u generalnom plasmanu. Ali, potom je počela da pada kiša koja nije bila saveznik miljeniku domaćih navijača. Vozač Ferarija izleteo sa staze i zakucao se u zaštitnu ogradu.

Hamilton je potom preuze prvo mesto jer su Raikonen i Botas otišli u pit stop. Vozač Mercedesa je zauzeo drugo mesto, ispred Finca. Četvrti je bio vozač Red Bula Maks Ferstapen, kojeg je sledio Niko Hilkenberg u Renou, potom slede: vozač Hasa Roman Grožan, ispred dvojca Fors Indije Serhija Peresa i Estebana Okona, Markus Erikson u Zauberu i vozač ekipe Toro Roso Brendon Hartli.

Hamilton je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i sada ima 188 bodova, 17 više od Fetela.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se već narednog vikenda Velikom nagradom Mađarske na stazi Hungaroring.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17