• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug/Informer

24.10.2019

19:50

BRAVO! Srbiji dve medalje na svetskim igrama u Kini!

Ostali sportovi

BRAVO! Srbiji dve medalje na svetskim igrama u Kini!

Podeli vest

Reprezentativci Vojske Srbije Sanja Vukašinović i Viktor Nemeš osvojili su danas bronzane medalje za Srbiju na 7. CISM svetskim vojnim igrama u Narodnoj Republici Kini

 

Sanja Vukašinović treća je u gađanju iz malokalibarske puške disciplina trostav, a Viktor Nemeš je treći u rvanju grčko-rimskim stilom do 77 kilograma, saopštilo je Ministarstvo odbrane.


Čestitku Sanji Vukašinović i Viktoru Nemešu povodom osvajanja bronzanih medalja u Kini uputio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Posle svečanosti uručenja medalja Sanja Vukašinović izjavila je da je ovo njena prva velika medalja.

Ove godine ušla sam u dosta velikih finala, na velikim svetskim takmičenjima. Srećna sam što sam na ovako prestižnom takmičenju, sa zaista jakom konkurencijom, uspela da se plasiram među prve tri i uzmem svoju prvu veliku medalju, bronzu, rekla je Vukašinović koja je već ostvarila normu za naredne Olimpijske igre.

Foto: OKS

Vojna streljačka ekipa okončala je svoj nastup na svetskim vojnim igrama rezultatima koji su očekivani.

Naravno da nas je najviše obradovala Sanja Vukašinović koja je osvojila treće mesto u gađanju malokalibarskom puškom, ocenio je vođa ekipe Vojske Srbije u streljaštvu poručnik Petar Nikolić.

Istakao je da o konkurenciji u streljaštvu najbolje govori podatak da je pobednica današnjeg takmičenja, Ruskinja Julija Žukova, izjednačila svetski rekord i postavila novi rekord vojnih igara u ovoj disciplini.

Viktor Nemeš danas je ponovio uspeh svog brata blizanca Matea i osvojio bronzanu medalju u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 77 kilograma.


Došli smo, uzeli medalje, Mate je juče probio led, nastavljamo dalje, kratko je rekao Viktor posle uručenja medalje.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je čestitke Sanji Vukašinović i Viktoru Nemešu, ističući da su svojim uspehom pokazali da nema rezultata koji je nedostižan kada se nastupa za svoju zemlju i svoju vojsku.

- Svi pripadnici Vojske Srbije ponosni su na vaše uspehe koji pokazuju da Vojska Srbije uvek ide na pobedu. Vojni sportisti znaju da iza njih stoje Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije i da uspešni rezultati predstavljaju krunu dobrih priprema - rekao je Vulin.

Takmičenja na 7. CISM svetskim vojnim igrama u kineskom gradu Vuhanu nastavljaju se do nedelje, kada će Igre biti svečano zatvorene. Takmičari Vojske Srbije završili su nadmetanja u boksu, džudou, rvanju, streljaštvu i plivanju, a do nedelje znaće se konačni rezultati reprezentativaca Vojske Srbije i u disciplinama tekvondo, atletika, orijentiring, padobranstvo i triatlon.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija