• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.12.2019

14:37

SRPKINJE U NEMOGUĆOJ MISIJI! Ovako naše rukometašice mogu do polufinala SP!

Ostali sportovi

SRPKINJE U NEMOGUĆOJ MISIJI! Ovako naše rukometašice mogu do polufinala SP!

Podeli vest

Srbija je pobedila Nemačku (29:28), a posle ostalih mečeva u našoj Grupi 1, poznato je kako naše devojke mogu do polufinala takmičenja

Norveška je dominantnom igrom razbila Korejke i slavila pobedu od 36:25 (20:10), dok je Denska bila bolja od Holandije 27:24.

Posle ovog meča stvari u Grupi 1 su mnogo jasnije. U poslednjem kolu, u sredu, igraju: Srbija - Danska, Nemačka - Norveška i Holandija - Južna Koreja.

DANSKA POBEDILA HOLANDIJU i dodatno zakomplikovala situaciju u Grupi 1!

PREBIĆEMO DANKINJE! Moćna poruka Dragane Cvijić: Ne damo na sebe!

 

Srbija mora da pobedi Dankinje u meču koji će biti bitan ne samo za plasman u polufinale, već i za borbu za treće ili četvrto mesto i plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Ukoliko Srbija želi u polufinale SP, moraju da se dogode još dva scenarija. Prvo,  Južna Koreja mora da pobedi ili da odigra nerešeno sa Holandijom i time tu reprezentaciju isključi iz borbe za najbolje četiri na svetu.

Ako potom Srbija bila bude bolja od Danske, biće potrebno da Norvežanke u najgorem slučaju odigraju nerešeno sa Nemicama. Ali, to je scenario koji je malo verovatan u ovom trenutku.Protiv Južne Koreje Holandija će biti apsolutni favorit u tom okršaju, dok će Norvežanke protiv Nemačke juriti pobedu da ozvaniče prvo mesto na tabeli. 

KALKULACIJE! Evo kako naše rukometašice mogu do polufinala i Tokija!

SUZE POSLE HEROJSKE POBEDE! Rukometašice burno proslavile rušenje Nemica (FOTO)

 

Ukoliko bi se ove tri situacije desile Norveška bi išla kao prva, a Srbija kao druga, sa istim ili većim brojem bodova od Nemačke, u polufinale. Moguć scenario je i taj da Srbija u uđe u trougao sa Nemačkom i Holandijom, ili sa Norveškom i Holandijom, ali u oba slučaja naše rukometašice ne bi bile u povoljnoj poziciji.

S druge strane, borba za plasman od petog od sedmog mesta je daleko realnije i ono donosi šansu za plasman na Olimpijske igre.

 

 

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17