• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.01.2020

22:04

VUKOVIĆ: HRVATI SU DRUGI SVET ZA SVE NA BALKANU! Selektor koji je Srbiji doneo poslednju medalju nimalo nežan prema našem rukometu!

Ostali sportovi

VUKOVIĆ: HRVATI SU DRUGI SVET ZA SVE NA BALKANU! Selektor koji je Srbiji doneo poslednju medalju nimalo nežan prema našem rukometu!

Podeli vest

Nekadašnji selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković, sa kojim je naš državni tim uzeo poslednju medalju, rekao je da je hrvatski rukomet daleko iznad svih ostalih u regionu

Srbija je doživela pravi fijasko sa sva tri poraza u grupi, a Vuković nimalo optimistično niti blistavo ne gleda na trenutno stanje u našem rukometu, nasuprot hrvatskom.

- Cilj reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu je bio da prođe u drugi krug. Ipak, to se nije ostvarilo. Nije čak ostvarena nijedna pobeda i naravno da je podbacila u pravom smislu te reči. Mislim da je to posledica lošeg stanja u rukometu u Srbiji u poslednjih nekoliko godina i nedostatka prave strategije kako dalje posle medalje iz Beograda - rekao je Vuković za "SportSport.ba."

On je potom i pohvalio Hrvatsku koja je obezbedila plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

- Hrvatska je definitivno drugi svet za ostale reprezentacija s Balkana zato što njihov rezultat i uspeh nisu događaj, kao što je to kod nas drugih. Kod njih je to proces i rezultat jednog kvalitetnog rada, gde svatko odgovara za ono što je napravio ili nije napravio - objasnio je legendarni srpski rukometaš.

Vuković je na čelu reprezentacije Srbije bio 2012. godine kada je naša selekcija osvojila bronzu na EP.

- Tada je Srbija imala jednu dobru situaciju u ekipi, dobru atmosferu, imala je odaziv svih kandidata za reprezentaciju. To se u ovom trenutku nije dešavalo iz meni nepoznatih razloga. Ne želim da branim, ali ni da napadam bilo koga, ali nešto nije bilo kako treba. Većina onih koji prate rukomet znaju da je bolja reprezentacija Srbije ostala van dvorane u Gracu, nego ona koja je igrala tamo. Razloge ne znam, ali smatram da je to bio najveći problem reprezentacije Srbije na ovom Evropskom prvenstvu - rekao je Vuković.

Podsetimo, Srbija je na čelu sa Vukovićem osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2012. godine porazom od Danske u finalu, ali je pre toga u polufinalu bila bolja od Hrvatske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17